Main menu

header

832 4 1de Carmen Ciripoiu şi Claudia Mîţoi

Mama natură și anii de pensat aiurea le lasă pe doamne cu sprâncene complet asimetrice, rare și ciufulite. Pentru că acestea ajung să fie extrem de greu de conturat, iar golurile aproape imposibil de umplut, cea mai bună soluție rămâne microbladingul. Tot ce trebuie să știți despre această soluție de ultimă generație, aflați de la specialistul Victor Mihai (medalion), de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723765676).

„Destinat femeilor care preferă un look natural”

- Nu există doamnă sau domnișoară care să nu-și dorească sprâncene naturale, în acord cu fizionomia chipului lor. Ce este microbladingul?

- Microbladingul este o metodă de reconstrucție a sprâncenelor prin machiaj semipermanent. Aceasta presupune micropigmentarea manuală a sprâncenelor, fir cu fir, pentru a le oferi forma și culoarea dorită. Firele de păr sunt desenate mai subțiri decât cele naturale, pentru a crea o copie cât mai fidelă sprâncenei naturale. Tehnica nu este nouă. Se pare că aceasta a fost descoperită de către japonezi cu sute de ani în urmă.

- Când trebuie să apeleze femeile la această tehnică?

- În cazul în care sprâncenele nu sunt suficient de dese și nu pot fi recuperate, microbladingul este cea mai bună variantă, deoarece are rezultate excelente timp îndelungat. Microblandingul este destinat şi femeilor care nu utilizează frecvent make-up și preferă un look cât mai natural.

„Se recomandă hidratarea și exfolierea zonei cu câteva zile înainte de intervenţie”

832 4 2832 4 3- Există reguli care nu trebuie încălcate înainte de începerea procedurii?

- Înainte de microblading nu consumați alcool timp de 24 de ore. De asemenea, cu două ore înainte de procedură nu beți cafea, coca cola sau ceai. Se recomandă hidratarea și exfolierea zonei cu câteva zile înainte de procedură pentru a avea o retenție mai bună.

- Sprâncenele sunt „zugrăvite” în funcție de culoarea părului?

- Nu, pentru că majoritatea doamnelor își schimbă look-ul des, iar o sprânceană într-o culoare mult diferită de cea naturală pare artificială și inestetică.

„Procedura completă se realizează în două ședințe”

- De câte ședințe este nevoie pentru ca sprâncenele să arate cu adevărat fantastic?

- Procesul complet se realizează în două ședințe. Prima ședință constă în stabilirea formei și pigmentarea inițială a sprâncenelor. Cea de a doua ședință se face la o distanță de patru-șase săptămâni de la prima intervenție și constă în repigmentarea firelor acolo unde este cazul pentru o rezistență cât mai bună în timp. Rezultatul final se va putea observa după două-trei săptămâni de la efectuarea celei de a doua etape. Spre deosebire de efectele mult prea nenaturale ale machiajului permanent, microbladingul asigură un efect mult mai fin.

- Există un ritual de îngrijire de care doamnele și domnișoarele trebuie să țină cont după procedura de microblading?

- Da și în acest sens doamnele trebuie să știe că e interzis contactul cu apa până ce cojițele nu cad. Nu mergeți la sală, piscină sau saună, deoarece clorul din apă și transpirația pot afecta culoarea sprâncenelor. Nu vă expuneți la soare și la solar. E recomandat să vă protejați sprâncenele folosind o pălărie și ochelari de soare mai mari. Când cojițele apar, nu frecați pentru a nu zgâria zona. Nu puneți mâinile murdare la sprâncene. Nu folosiți creme sau alte produse cosmetice, pentru că riscați să scoateți pigmentul. După ce cojile au căzut, utilizați o cremă de protecție UV pentru a proteja sprâncenele. Trebuie să știți că perioada de vindecare diferă de la o persoană la alta.

„Lunar, se realizează o ședință de retuș”

832 4 4- Care este durata de viață a sprâncenelor frumoase obținute prin microblading?

- De regulă, această procedură durează unu-doi ani. Dar în fiecare lună se realizează și o ședință de retuș, când sunt corectate eventualele diferențe și sprânceana este adusă la forma finală.

- Ce este microbladingul cu efect pudrat?

- Este procedeul de inserție a unui pigment organic, semipermanent sub tegument, pentru a realiza un aspect de sprânceană machiată, în urma jocurilor de culori aplicate în degrade, se numește micropigmentare Powder. Întreaga tehnică se realizează cu ajutorul mașinii electrice, de tip stilou, în care se introduce un ac steril de unică folosință ce oferă maximă precizie în crearea umbrelor. Această tehnică este potrivită clientelor care își doresc un efect natural, însă puțin mai accentuat decât varianta de micropigmentarea fir cu fir. De asemenea, este recomandată clientelor care își doresc un efect discret de sprânceană fardată cu o formă și o simetrie perfecte. Pentru ca efectul să fie cât mai natural, procedura se va realiza în ombre. Adică se va începe de la codița sprâncenelor unde se va folosi o culoarea mai intensă. Aceasta se va deschide odată cu apropierea de începutul sprâncenelor. Folosind această tehnică se poate lucra și peste tatuajele vechi, însă efectul va fi unul mai intens.

„Durerea resimțită este asemănătoare cu cea din timpul pensatului clasic”

- Cât durează procedura de microblading?

- Procedura durează în jur de două ore.

- Este dureroasă?

- În general, durerea resimțită în timpul procedurii este asemănătoare cu cea din timpul pensatului clasic, pentru că înainte de a începe să lucrăm, sprâncenele sunt acoperite cu o cremă cu efect anestezic, care se ține vreo jumătate de oră. Chiar și așa, fiecare clientă percepe diferit durerea. Unele cliente pot adormi în timpul procedurii, iar cele mai sensibile resimt puțin mai mult.

ATENŢIE! Nu aplicaţi machiaj în zona sprâncenelor în primele 24 de ore

„Contraindicat bolnavilor de diabet şi celor cu afecţiuni transmisibile“

- Căror doamne și domnișoare le este interzisă procedura de microblading?

- Microbladingul nu se recomandă femeilor gravide sau care alăptează, bolnavilor de diabet sau cu afecțiuni transmisibile (SIDA, hepatită etc.) și în cazul unor anumite tratamente medicamentoase. De asemenea, nu ar trebui ca la microblading să apeleze persoanele cu ten gras/pori deschiși, deoarece culoarea nu rezistă în timp, iar firele se blurează și arată inestetic. Înainte de începerea procedurii, toate clientele semnează un acord prin care li se fac cunoscute contraindicațiile.