Main menu

header

838 4 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Versatilă, plină de oportunități de intervenție pentru imaginația fiecărei femei, manichiura curcubeu, numită și Ombre, este un adevărat tonic coloristic pentru zilele cu ploi de vară și o explozie de nuanțe în vacanțele însorite.

Imaginea unui colorit mereu în mișcare

Indiferent că se bazează pe un fundal monocrom, pe asocierea pastelurilor sau combinarea nuanțelor metalice, unghiile pictate în modelul curcubeu sunt o tendință tot mai populară, întrucât modelul permite nenumărate interpretări și variațiuni. Milioane de persoane își etalează pe rețelele de socializare nu doar unghiile decorate în acest fel, ci și recomandarea că se pot realiza și acasă, foarte simplu chiar și de cine nu este neapărat un desenator talentat. Potrivit specialiștilor Kadimah Aaliyah și Anouska Anastasia, de la NUKA, arta unghiilor curcubeu are la bază combinarea diferitelor nuanțe în așa fel încât percepția vizuală să fie „păcălită” și să rezulte imaginea unui colorit mereu diferit, mereu în mișcare. „Este recomandat să nu alăturați culori care nu se potrivesc una lângă cealaltă - de exemplu, verde și portocaliu, care la estompare vor da maro. Cel mai bine este să folosiți culorile curcubeului și regulile lor”, spune Aaliyah.

Nuanțe complementare, în orice combinație

838 4 3Potrivit deopotrivă experților în arta unghiilor, dar și celor care au încercat acasă acest model, nu este nevoie decât de câteva nuanțe bine alese, un burete și puțină creativitate. Aplicați inițial pe unghii două straturi de lac alb, întrucât acest lucru ajută la apariția culorilor, apoi lăsați unghiile să se usuce timp de 15 minute. Încărcați buretele cu două până la cinci culori care se suprapun, într-o linie orizontală. Presați buretele pe unghie fără a mișca așezarea culorilor, ca să nu riscați amestecarea în loc de estompare. Repetați gestul până când obțineți intensitatea dorită. Produsul în exces din jurul unghiilor se înlătură cu ajutorul unei pensule muiate în acetonă. Lăsați din nou unghiile să se usuce timp de 20 de minute, eventual finisați opera cu lac incolor și la final aplicați ulei pentru cuticule.