Main menu

header

845 4 1de Călin Popa şi Anca Flondor

Amatorii de schimbări estetice semnificative, accesibile doar prin chirurgie plastică, s-au gândit că pandemia, cu restricțiile sale și cu restrângerea mobilității, poate fi perioada perfectă pentru doritele ajustări. În aceste condiții, înfrumusețarea de acest tip a explodat la nivel mondial.

Retușuri pentru zoom

Foarte mulți dintre cei are au decis să-și facă anumite îmbunătățiri estetice au recurs la aceste intervenții pentru că nu mai erau mulțumiți de imaginea proprie… pe zoom. Din Europa în SUA și chiar Brazilia, tinerii în special, care estimează că vor lucra mult mai mult timp de la distanță și ședințele online vor deveni o obișnuință, au trecut la acțiune - rinoplastii, îmbunătățiri ale liniei obrajilor, lifting, injecții cu botox etc. Procedurile au explodat și în rândul categoriilor de vârstă mijlocie. „Există o limită a îmbunătățirilor cu ajutorul unghiului sau luminii. Într-o zi te vezi pe zoom și nu-ți mai place. Atunci intervine medicul”, detaliază Hudson Young, agent imobiliar din Washington, în vârstă de 52 de ani, care a recurs deja la botox, la lifting al gâtului, la operație în zona ochilor și la o retușare a trăsăturilor cu laser. „A crescut spectaculos numărul de cereri de înfrumusețare în legătură directă cu imaginea de pe zoom”, explică medicul Michael Somenek.

Ridicarea pleoapelor și netezirea gâtului, în top

845 4 2Potrivit datelor Societății Americane a Chirurgilor Plasticieni și ale Societății Internaționale a Chirurgiei Plastice, aceste intervenții au crescut în pandemie cu aproape 65%. „Foarte multe dintre solicitări se referă la ridicarea pleoapelor și la retușul gâtului, pentru că numeroase persoane se percep ca având bărbie dublă”, explică Somenek. În același timp, femeile trecute de o anumită vârstă și care au riduri în jurul buzelor din cauza fumatului apelează la proceduri care să le scape de aceste linii și recurg ulterior și la umplerea buzelor. Nici celebritățile nu au pierdut vremea. În perioada în care nu au mai avut grija paparazzi și filmările au fost oprite, vedetele au trecut la retușuri masive, de la liposucții la tratamente cu laser pentru față, gât, piept, umeri și spate.

Reconstrucția sânilor, cu convalescența acasă

Potrivit evoluțiilor din piață pe care le înregistrează chirurgii plasticieni, pandemia și carantina pe care a generat-o au permis tuturor celor interesați să încerce să „recupereze”, făcând acele lucruri pe care și le-au dorit de mult, dar pe care le-au tot amânat. Medicul Catherine Hannan, care are o clinică în Washington, a înregistrat o dublare a consultațiilor pentru reconstrucția sânilor, precum și pentru eliminarea ridurilor. „Liniile de pe frunte s-au adâncit mult din pricina stresului în cazul multor pacienți, care au dorit să scape de ele. Dacă tot nu au putut să călătorească sau să-și viziteze familiile, numeroși oameni se gândesc că poate fi momentul să-și îmbunătățească imaginea, cu atât mai mult cu cât pot petrece convalescența liniștiți, acasă”, afirmă specialistul.

„Am înregistrat o creștere a programărilor pentru intervenții în rândul cadrelor medicale care s-au aflat în prima linie a luptei cu pandemia și care doresc să-și elimine de pe chip urmele acestei perioade atât de solicitante“ (doctor Steve Fallek, New York)

Sculptarea „colăceilor“

845 4 3În cabinetele chirurgilor plasticieni s-a înregistrat și o explozie a procedurilor de liposucție. „Toată lumea este mai mult sau mai puțin supraponderală, dar nimeni nu vrea să fie. Carantina a favorizat creșterea în greutate, dar revenirea la normalitate nu va fi o vreme potrivită să avem kilograme în plus”, declară Hannan.