Main menu

header

855 4 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Casa de parfumuri spaniolă Eurofragance a lansat primul produs fabricat din deșeuri de lemn reciclate, cu un profil olfactiv care duce cu gândul la scoarța arborilor și care rezonează cu tendințele actuale.

„Sufletul lemnului”, în note fără gen

Intitulat „L’Âme du Bois” („Sufletul lemnului”), parfumul este considerat un avans notabil în industrie, întrucât completează familia olfactivă a notelor lemnoase, este fabricat din deșeuri de lemn reciclate și are note fără gen. Pentru crearea acestui produs în premieră, compania a ales să folosească rumegușul rezultat dintr-un singur tip de arbore. Procesul a implicat reciclarea necesară pentru a se elimina, prin metode naturale de purificare, toate moleculele inutile din compusul lemnos, păstrându-se cele de interes din perspectiva miresmei. „Această etapă de purificare a consumat mult timp, s-a repetat mereu, chiar și după câteva luni. În final, echipa de cercetători a reușit să descopere un ingredient care are cel mai bun profil olfactiv”, detaliază producătorul.

Bază pentru produse premium

Prin tradiție, notele lemnoase sunt asociate cu masculinitatea, astfel încât Eurofragance a introdus în formula finală și elemente care să atragă segmentele feminin și unisex din rândul consumatorilor. „Produsul este avangardist în ceea ce privește concepția, dar, mai presus de toate, și pentru ceea ce aduce creației parfumurilor, prin redefinirea notelor lemnoase într-o manieră potrivită timpului nostru. Pentru parfumieri, «L’Âme du Bois» este o adevărată descoperire”, susține Henry van den Heuvel, director de creație și parfumier al brandului. Parfumul poate fi abordat și ca esență, stând la baza unor categorii de produse premium - arome pentru casă sau produse de îngrijire personală.

Aroma de sare din vegetație, la mare căutare

Unele dintre cele mai de succes formule de parfumuri care se comercializează în prezent sunt cele care au în centru aroma de sare, care include și note lemnoase, umede sau de vegetație crudă. Folosite anterior pentru a evoca aerul proaspăt, ploaia și umiditatea, acestea au intrat într-o altă dimensiune, care duce cu gândul la pădurile pudrate de ploaie. Deși sarea nu are miros, parfumierul Alienor Massenet afirmă că fiecare creator are propria sa tehnică de a scoate notele sărate dintr-o compoziție, inclusiv din esențele de lemn.

Pe termen scurt, parfumul „L’Âme du Bois“, lansat la târgul Beautyworld Middle East, care a avut loc recent în Dubai, poate fi rezervat ca bază pentru parfumuri de top