Main menu

header

860 5 1de Camelia Onciu

Oamenii au preferințe diferite în ceea ce privește pasta de dinți și tocmai de aceea există numeroase opțiuni pe piață. Dar care pastă de dinți este mai sănătoasă? Sortimentele cumpărate din magazin conțin o serie de ingrediente toxice (triclosan, laurilsulfat de sodiu, propilenglicol, dietanolamină) și pot provoca mai mult rău decât bine dinților și sănătății generale. O soluție inteligentă este să vă preparaţi singuri pasta de dinți. Este simplu și ieftin și veţi avea certitudinea că utilizaţi ingrediente sigure.

Are efect puternic de albire

Una dintre cele mai apreciate paste de dinți homemade este cea cu cărbune activ, ulei de nucă de cocos extravirgin și pulbere de coajă de ou. Este un produs de culoare neagră, dar cu puternic efect de albire a dinților. Această pastă de dinți de casă este mult mai puțin abrazivă decât produsele de albire comerciale pentru că nu conține bicarbonat de sodiu și, deci, nu va dăuna dinților sau gingiilor. Cărbunele activ ajută la albirea dinților prin reducerea petelor (inclusiv cele de cafea, tutun și vin roșu) și a plăcii bacteriene. Îmbunătățește echilibrul pH-ului din gură (7 sau chiar mai mare) și ajută la combaterea respirației urât mirositoare.

Uleiul de cocos combate gingivita

Un alt ingredient din această pastă de dinți de casă este coaja de ou. Fiind o sursă bogată de calciu, această pulbere ajută la întărirea dinților și la remineralizarea acestora în timp. Fierbeți ouăle mai întâi, pentru a elimina bacteriile de pe coaja acestuia. Curățați oul, iar cojile puneți-le în râșniță. Puteți obține aceeași pulbere și mărunțind coaja de ou cu sucitorul. Ultimul ingredient din această rețetă este uleiul de cocos extravirgin, care ajută la menținerea unei bune igiene orale și joacă un rol-cheie în prevenirea respirației urât mirositoare, a cariilor și a gingivitei. De asemenea, reduce sensibilitatea dentară.

Cum se prepară

Ingrediente: 1/2 linguriţă cu cărbune activ, 1 lingură cu pulbere de coajă de ou, 1 lingură cu ulei de cocos extravirgin topit.

860 5 2Mod de preparare: puneți cărbunele activ într-un castron. Adăugați praful de coajă de ou, apoi uleiul de cocos extravirgin topit și amestecați ingredientele cu o spatulă sau cu o lingură nemetalică până obțineți o consistență asemănătoare unei paste. Puteți adăuga şi puțină sare de Himalaya. Va ajuta la anihilarea baceriilor orale și la reducerea riscului de apariție a gingivitei. Pasta de dinți de casă este gata de utilizare. Transferați-o într-un recipient etanș, nefiind nevoie să o păstrați la rece. Dacă, după câteva luni, începe să se usuce, adăugați puțin ulei de cocos extravirgin topit și amestecați bine înainte de utilizare. Puteți cumpăra cărbune activ sub formă de tablete, capsule sau pulbere. Dacă utilizați tablete, le puteți mărunți până le transformați în pulbere.