Main menu

header

867 4 1de Camelia Onciu

Aţi tânjit vreodată după tenul imaculat al femeilor japoneze? Sau poate v-aţi întrebat cum reușesc acestea să aibă faţa ca de porțelan? Este foarte simplu. Femeile japoneze respectă practicile zilnice de curăţare şi de hidratare cu remedii naturale de întreţinere făcute în casă. Iată câteva secrete ale frumuseții în Japonia, una strălucitoare și de lungă durată.

Ten luminos și curat

867 4 2Japonezele au folosit fasolea roșie azuki încă din perioada Nara (710-794), ca parte a unei diete sănătoase și pentru o piele cu aspect sănătos. Măcinată sub formă de granule sau pudră fină, fasolea azuki este un remediu natural excelent pentru persoanele predispuse la puncte negre sau acnee sau care doresc să scape de ridurile fine. Această legumă conține un agent spumant natural cunoscut sub numele de saponină, care ajută la curățarea și închiderea porilor și care e bogat în antioxidanți. Exfoliantul are efect imediat, deoarece ajută la îndepărtarea delicată a celulelor moarte ale pielii și a murdăriei, luminând pielea și desfundând porii prin stimularea circulației sangvine. Aveţi nevoie de o cană cu fasole azuki organică uscată, apă minerală sau suc de aloe vera. Măcinați fasolea azuki, apoi cerneți făina obținută. Puneți pulberea într-un recipient de sticlă închis ermetic. Ar trebui să obțineți pudră pentru mai multe aplicații. Luați o lingură cu făină azuki și adăugați suficientă apă sau suc de aloe vera pentru a obține o pastă groasă. Aplicați pe față și masați ușor timp de câteva minute folosind vârful degetelor, într-o mișcare circulară. Clătiți după cinci-zece minute.

Dietă echilibrată cu legume, pește și orez

O masă tradițională japoneză este, de obicei, alcătuită conform principiului ichijyu sansai (o supă cu trei feluri de legume plus pește și orez), pentru a asigura un echilibru adecvat: acizi grași Omega 3 și vitamine, necesare pentru reducerea producției de toxine din organism, care pot cauza îmbătrânirea prematură și afecțiuni inflamatorii ale pielii. Kelp (kaiso) și algele marine (wakame), care se găsesc în aproape toate felurile de mâncare japoneze, sunt bogate în keratină și iod, esențiale pentru unghii sănătoase, piele și păr strălucitor și rezistent. Peștele are un conținut mai mic de grăsimi decât carnea roșie și este bogat în proteine, iar legumele variate vor furniza mineralele și vitaminele atât de necesare pielii. Japonezele consumă des superalimente tradiționale, cum ar fi kinako, konjac și natto, ieftine și ușor de găsit.

Măști hidratante pentru o piele catifelată

867 4 3Japonezii cunosc minunatele beneficii ale tărâțelor de orez (komenuka). Plină de antioxidanți (mai mult de 70) și alți nutrienți esențiali, pudra de tărâțe de orez e folosită în tratamente faciale, corporale și scrub-uri pentru pielea cu imperfecțiuni, pentru a ajuta la combaterea semnelor îmbătrânirii și pentru o piele tonifiată și fină. Pudra de tărâțe de orez este un exfoliant eficient, precum și un agent de catifelare și hidratare, în timp ce apa de tărâțe de orez e folosită în băile tradiționale japoneze de secole. Pentru a prepara o mască hidratantă cu tărâțe komenuka aveţi nevoie de 50 g argilă albă, 50 g pudră de tărâțe de orez, 1 lingură cu ulei de tărâțe de orez. Asigurați-vă că ingredientele sunt măcinate fin, apoi combinați-le și turnați amestecul într-un borcan de sticlă. Adăugați orice ulei, vitamină sau ulei esențial, la alegere, pentru a crea o mască personalizată. Masca se folosește astfel: adăugați apă caldă la o lingură de preparat și aplicați pe piele amestecul sau amestecați cu săpun și curățați tenul ca de obicei (evitați zona ochilor). Sau puneți două linguri din masca de tărâțe preparată între două comprese sterile și aplicați pe față și gât cu mișcări circulare mici, apoi clătiți bine cu apă.

Ochi frumoși cu frunze verzi

Bogat în antioxidanți, cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, ceaiul verde este vital pentru stilul de viață nipon. Femeile japoneze au adăugat ceai verde în regimurile lor de îngrijire, în diverse tonice și loțiuni, săruri de baie, măști de păr și tratamente cu comprese. Varianta măcinată a frunzelor de ceai verde, matcha, este renumită pentru polifenolii săi bogați în catechine, care au beneficii imense pentru frumusețe și sănătate. Pudra de ceai verde contracarează daunele cauzate de razele UV și reduce inflamațiile (în special în cazul pielii predispuse la acnee). Luați 2 pliculețe cu ceai verde, înmuiați-le în apă rece, apoi aplicați-le pur și simplu pe ochi, timp de 20 de minute. Remediul va calma și va revigora zona ochilor. Pentru a pregăti un toner, amestecați un sfert de cană cu ceai verde răcit, 2 linguri cu suc de castraveți și 1 linguriță cu gel de aloe vera. Turnați totul într-o sticlă cu pulverizator. A se păstra la frigider. Pentru o loțiune contra petelor și acneei aveţi nevoie de o ceșcuţă cu ceai verde şi 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator pentru a obține un remediu care luptă cu acneea. Face minuni și în cazul mușcăturilor de insecte, ca tratament local, dacă veți congela amestecul inițial într-o tavă pentru cuburi de gheață.

Iar dacă vreţi să beneficiaţi de o mască cu iaurt și ceai verde, amestecați 1 linguriță cu iaurt, 1 linguriță cu lămâie și conținutul unui plic cu ceai verde și aplicați pe toată fața. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți. Remediul combate petele, hidratează și echilibrează pielea.

Baia cu aburi de acasă

867 4 4Baia în Japonia este mult mai mult decât un regim de curățare, este un ritual de frumusețe. Sento (băile publice) și onsen (izvoarele termale naturale) se găsesc în toate stațiunile, centrele de înfrumusețare și chiar în aer liber, oferind oamenilor oportunitatea de a se relaxa în ape naturale mineralizate și îmbogățite cu nutrienți. Dar baia zilnică de acasă (nu dușul) este nelipsită din viața fiecărei femei japoneze. O baie cu aburi înainte de culcare ameliorează rigiditatea umerilor și durerile de spate, ajută circulația sângelui, previne umflarea picioarelor și relaxează mușchii. Aburul este, de asemenea, o modalitate excelentă de detoxifiere, conferind o piele strălucitoare și contribuind la curățarea porilor. Baia grăbește producția naturală de melatonină, hormonul responsabil pentru un somn nu doar confortabil, ci și cu efecte antioxidante puternice.

Iubește, mănâncă și folosește uleiul tsubaki

Din cele mai vechi timpuri, femeile japoneze au apelat la uleiul tsubaki pentru păr, piele și sănătate generală. Prezent mai ales în produsele pentru păr, acest ulei este bogat în acizi grași Omega 9, gliceride și proteine esențiale, o combinație perfectă pentru păr sănătos, voluminos, strălucitor și mătăsos. După șamponare, aplicați o cantitate adecvată pe tot părul. Clătiți bine. Utilizați uleiul de tsubaki o dată sau de două ori pe săptămână. Poate fi aplicat direct pe pielea predispusă la acnee sau uscată. De asemenea, uleiul comestibil de tsubaki contribuie la scăderea colesterolului, stimulează imunitatea și echilibrează nivelul zahărului din sânge.

Pentru o faţă „ca de porţelan”, femeile nipone respectă cu stricteţe practicile zilnice de curăţare şi de hidratare cu remedii naturale făcute în casă

Vitamina C din seminţe de yuzu

867 4 5Vitamina C contribuie la creșterea aportului natural de colagen și menținerea sănătății generale. Conferă o piele cu adevărat strălucitoare și naturală. Femeile japoneze iau constant vitamina C prin suplimente, alimente, băuturi, legume și fructe și produse cosmetice. Yuzu este unul dintre cele mai importante fructe citrice din Japonia, iar semințele acestuia sunt bogate în pectină, ingredient natural din care se poate obține un tonic hidratant pentru față. Nici măcar nu trebuie să le zdrobiți sau să le măcinați. Veţi nevoie de semințe din 3-4 fructe yuzu și 200 mililitri sake sau vin alb sec. Puneți semințele și sake-ul într-un borcan sterilizat, închideți capacul și lăsați-l la frigider pentru aproximativ o săptămână. Agitați borcanul o dată pe zi. După filtrare, veți obține o cremă hidratantă de tip gel pe care o puteți aplica în fiecare seară.