Main menu

header

867 5 1de Roxana Istudor şi Anca Flondor

Gigantul L’Oréal a dezvăluit prototipul unor dispozitive de vopsit părul la domiciliu și la salon: o perie stilizată, care furnizează acasă aceleași rezultate care se pot obține la salon, și un algoritm de personalizare a culorii, pentru stiliști.

Cartuș care se încarcă direct în dispozitiv

Unii dintre giganții industriei înfrumusețării fac pași mari înainte pe direcția adaptării celei mai înalte tehnologii la rutina de înfrumusețare de acasă. L’Oréal revoluționează colorarea părului cu două inovații: Colorsonic, un dispozitiv inteligent și performant pentru colorarea părului acasă, și Coloright, un sistem conectat la inteligența artificială pentru stiliști, care furnizează o experiență avansată de personalizare la salon. Cele două inovații sunt pe cât de simple, pe atât de lejere în utilizare și eficiente în rezultate. Astfel, peria Colorsonic permite utilizatorului să aleagă culoarea dintre cele 40 de nuanțe disponibile pe site-ul Colorsonic, apoi trusa este livrată acasă. În locul pungilor și sticlelor tradiționale, consumatorii vor primi un cartuş care se încarcă direct în dispozitiv. Tot ce rămâne de făcut este pornirea periei, care va amesteca perfect culoarea și revelatorul, apoi perierea părului, de la rădăcină până la vârfuri.

Fără picături și pătare

Colorsonic scutește utilizatorul de orice scurgeri, de picături, de pătare și în general de toate neajunsurile vopsitului acasă. De asemenea, dispozitivul împarte vopseaua uniform. După 30 de minute, părul se clătește și se poate stiliza. Cartușul se scoate apoi din perie, pentru utilizări ulterioare. „Când pandemia a provocat închiderea temporară a multor saloane, afacerea cu colorarea părului la domiciliu a crescut semnificativ. În acest timp, consumatorii s-au confruntat cu provocările unui proces de colorare care a rămas, practic, neschimbat de zeci de ani, și care include dezordinea și dificultatea de a aplica culoarea părului în locuri greu accesibile. Aici intervine Colorsonic”, argumentează reprezentanții companiei. În plus, L’Oréal s-a asigurat că acest nou concept este cât mai sustenabil posibil, cartuşele fiind reciclabile şi mănuşile reutilizabile.

Colorsonic este programat pentru lansare la începutul anului 2023, în Statele Unite

Coloright - 1.500 de posibilităţi de personalizare la salon

867 5 2Pe lângă transformarea experienței de colorare a părului la domiciliu, L’Oréal se concentrează și pe evoluția experienței din salon. Prin urmare, grupul francez a dezvăluit Coloright, un sistem de vopsire a părului conectat prin inteligență artificială pentru stiliști, care creează la cerere o culoare personalizată. Aparatul dispune de un „cititor”, care analizează părul clientului, măsurând factorii care influențează eficacitatea aplicării culorii, inclusiv nuanța inițială, procentul de păr cărunt, lungimea și densitatea, precum și un dozator care conține mărgele uscate cu vopsea de păr, însoțite de cartușe cu creme de bază și diluanți. Datorită unui algoritm patentat, aceste componente creează o rețetă personalizată de culoare. „Aparatul distribuie toate componentele formulei și, în total, Coloright poate oferi peste 1.500 de posibilități personalizate de colorare a părului”, explică reprezentanții L’Oréal.