Main menu

header

de Elena Şerban

Vă uitaţi la nişte fotografii mai vechi şi constataţi că, din nefericire, există şi nişte riduri acolo unde nu aţi fi vrut. Că sunt de expresie sau nu, şănţuleţele existente pe faţa noastră nu dispar dacă le rugăm. Nici dacă le vorbim frumos.  Nesuferitele riduri, care pentru unele dintre reprezentantele sexului frumos aduc un plus de distincţie, dispar, în general, prin chirurgie estetică.

Din păcate, îmbătrânirea pielii, a organismului, în general, este inevitabilă. Însă, consumul de anumite fructe, dar şi măştile cu altele încetinesc procesul de îmbătrânire.
De aceea vă vom oferi mai jos o listă cu câteva fructe care acţionează aproape ca un bisturiu şi înlătură ridurile fine deja existente, prevenind apariţia altora.
Cea mai importantă calitate a acestor fructe este conţinutul lor de acid glycolic. Acest extract înlătură petele, cicatricele superficiale, acneea şi liniile fine. Cele mai importante „depozite vii” de acid glycolic sunt papaya şi ananasul.

Cu papaya
Cele două fructe exotice cu gust deosebit de aromat s-au dovedit în cele mai multe cazuri foarte eficiente nu doar dacă sunt ingurgitate. „Suferă baba la frumuseţe”, spune o zicătoare. Astfel, doamnele de vârsta a doua sau a treia care vor să scape de riduri trebuie să-şi pună pofta în cui de la gustul minunat şi să îşi pună feliile de fruct pe faţă. Aceste felii se aplică nu doar în zona în care au apărut ceva linii fine, ci pe toată faţa, ce a fost bine curăţată în prealabil.
Un alt avantaj al compreselor cu papaya sau ananas este acela că ele conţin o proteină ce stimulează producerea de colagen. De asemenea, datorită vitaminelor A şi C, dar şi a beta-carotenului pe care papaya le conţine, produsele din acest fruct conferă rezistenţa părului, dar şi a unghiilor.
Alte fructe cu aceleaşi proprietăţi sunt lămâia, grepfrutul şi strugurii.

Cu lămâi
În cazul acestor citrice, reţeta pentru a scăpa de riduri este următoarea:
1. Tăiaţi o lămâie în patru şi puneţi două dintre bucăţi într-un bol de lemn (nu altceva!);
2. Acoperiţi bucăţile de lămâie cu 100 de mililitri de lapte, ce a fost încălzit în prealabil;
3. Acoperiţi şi lăsaţi timp de trei ore, amestecând din când în când;
4. După ce au trecut cele trei ore, cu această soluţie masaţi faţa, efectuând mişcări circulare, vreme de patru-cinci minute;
5. Lăsaţi să se usuce, şi apoi înlăturaţi cu o mănuşă de toaletă înmuiată în apa în care aţi pus două picături de ulei de măsline.
Tratamentul trebuie urmat circa trei-patru săptămâni, iar rezultatele vor fi uimitoare!
Important! Dacă aveţi pielea foarte grasă, utilizaţi toate cele patru bucăţi de lămâie. În schimb, dacă pielea dumneavoastră este foarte uscată, folosiţi doar o bucată de lămâie şi 200 de mililitri de lapte.

Cu struguri
Bogaţi în substanţe antiîmbătrânire, vitamine şi minerale, strugurii contribuie la hidratarea şi la tonifierea pielii. De la struguri, cele mai importante părţi pe care trebuie să le consumăm sunt coaja şi sâmburii. De altfel, în coajă se  regăsesc vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina A, dar şi potasiu, magneziu şi calciu. În coajă se găseşte din plin resveratrol, o substanţă antioxidantă ce combate acţiunea radicalilor liberi. De precizat că strugurii roşii conţin mai mult resveratrol decât cei albi.
Sâmburii strugurilor, pe care de obicei îi aruncăm, conţin o substanţă foarte importantă în lupta cu radicalii liberi. Este vorba despre polifenoli, aşa că nu evitaţi sâmburii!