Main menu

header

875 4 2de Roxana Istudor şi Anca Flondor

Lumea se pregătește să colonizeze alte planete, iar cinefilii stau cu sufletul la gură în așteptarea următoarelor producții SF. Trendul futurist este în ascensiune fulminantă, iar stiliștii au prins din zbor acest gust nou și imaginează noua eră a stilizării părului.

Tăietura dreaptă tip Matrix

875 4 3Seria Matrix a generat o adevărată revoluție a stilului, iar vremea care a trecut de la primul film nu a atenuat cu nimic entuziasmul; dimpotrivă. Așa se face că hair-stiliștii extind moda părului multicolor, în tăietură dreaptă. De la perucile pastelate marca Loewe până la nuanțele de violet și verde aprinse, remarcate la Valentino, ambele evocate de stilistul de coafură Guido Palau, futurismul este cuvântul de ordine. Se reinventează în variațiuni fără limite bobul cupru al personajului Leeloo, interpretat de Milla Jovovich, peruca emblematică roz a lui Scarlett Johansson din „Rătăciți printre cuvinte” și franjurile flamingo ale lui Natalie Portman din „Ispita”. Un alt „must” al tendinței este bretonul tăiat foarte drept, deasupra sprâncenelor, care dă o notă de severitate și seriozitate întregului aspect. Mult mai tinerească, imaginea de ansamblu trimite cu gândul la simplitate sofisticată, care pune în valoare trăsăturile și ținuta.

Linie spațială, pentru era cosmică

875 4 4Coafurile spațiale de toate felurile, pe păr lung sau scurt, fac furori. „Am adăugat acest tip de element futurist cu margini drepte. Oferă feței un aspect ascuțit, trăgând-o înapoi la margini, ca botoxul, generând o sofisticare glam aproape extraterestră”, afirmă stilistul Syd Hayes, din Londra. Pentru a se obține un astfel de efect, se dă cu gel pe toată lungimea părului prins în coadă de cal, care apoi se trage foarte sus, în punctul în care craniul devine mai plat. Acolo se împarte în două și se răsucește în direcții diferite, astfel încât atunci când se înfășoară cele două șuvițe una în jurul celeilalte, să arate ca un lanț. Lăsând capetele afară din cocul prins și îndreptându-le cu fixativ, se obțin margini ascuțite, tipice coafurilor spațiale. De asemenea, părul scurt se stilizează futurist tot cu gel, în linii simple și clare.

În cadrul trendului coafurilor futuriste se încadrează și finisajul de păr umed, care dă impresia de întoarcere recentă din misiune spațială