Main menu

header

878 4 1de Flori Pintea şi Tatiana Solomon

Pentru a avea un ten luminos, un contur al feței rafinat, un decolteu neted, într-un cuvânt, pentru a inspira tinerețe, e nevoie de gesturi simple, dar țintite. Prin urmare, nu vă lăsați convinse de imaginea din oglindă de dimineață. Puteți arăta cu câțiva ani mai tânără urmând aceste sfaturi.

Vitamina C, regina frumuseții

Vitamina C este vitamina restructurării. În creme și în seruri, este cel mai eficient remediu pentru redobândirea strălucirii tenului. Crește sinteza colagenului, previne apariția petelor întunecate și reînvie strălucirea pielii. Poate fi folosită atât dimineața, cât și seara, susțin dermatologii, ca tratament de două până la trei luni pentru stimularea pielii, sau o săptămână pe lună, toamna sau primăvara, pentru piele radiantă. Dacă tratamentul pe bază de vitamina C nu este suficient de hidratant, adăugați o cremă dimineața. Tratamentele cu vitamina C sunt recomandate în special pentru: ten tern, pete de vârstă, fumătoare cu ten gri și piele uscată, cu riduri timpurii formate în jurul ochilor și gurii. Vitamina C mai ajută și în caz de piele groasă și pori mari, după expunerea la soare, când bronzul dispare și pielea, îngroșată, nu are luminozitate. Dar și la sfârșitul iernii, când pielea trebuie stimulată.

O piele mai fină cu acizi de fructe

Acizii de fructe (AHA - alfa hidroxilați - derivați în principal din zaharurile fructelor) sunt aliați buni, deoarece acționează ca renovatori ai pielii. Îndepărtează celulele moarte fără efect abraziv și mult mai ușor decât un exfoliant, a cărui acțiune este doar mecanică. De asemenea, fructele sunt eficiente în stimularea metabolismului celular. Rafinează textura pielii, revigorează strălucirea și pot declanșa producția de colagen. Prin urmare, se recomandă îngrijirea cu acizi din fructe în cazul ridurilor și imperfecțiunilor tenului. Pentru a evita iritarea pielii, urmați recomandările care însoțesc produsul. Nu le utilizați mai des decât este necesar și evitați-le pe pielea sensibilă sau înainte de expunerea la soare!

Masaj pentru un ten „luminos”

Începeți cu demachierea cu lapte demachiant, ulei sau smântână. Se recomandă masarea cu vârful degetelor și îndepărtarea soluției cu un șervețel mai moale decât bumbacul. Masajul stimulează microcirculația și astfel favorizează strălucirea. Nu uitați să îndepărtați toate resturile de demachiant, pentru a afișa un ten proaspăt și luminos.

Hidratare înainte de toate

878 4 2Asigurați-vă că vă hidratați pielea, indiferent de tipul acesteia, pentru a face tenul mai plin și pentru a șterge liniile fine. Alegeți formule care imită efectele factorilor de hidratare prezenți în mod natural în piele (zaharuri, săruri minerale, proteine). Aplicați-le întotdeauna pe pielea perfect curată, fără resturi de machiaj și impurități. Pregătiți pielea cu apă termală. Datorită efectului emolient, aceasta favorizează pătrunderea ingredientelor active pe care le veți aplica. Amintiți-vă să vă hidratați și din interior, consumând suficientă apă. Pe de altă parte, evitați toate băuturile care vă pot deshidrata: alcool, cafea, ceai și, mai presus de toate, nu vă agresați pielea cu săpunuri care vă pot modifica filmul hidrolipidic și, prin urmare, pot cauza deshidratarea.

Ovalul feței poate fi remodelat

În timp, grăsimea fețelor mai plinuţe tinde să migreze în jos, în special, la nivelul bărbiei. Dacă doriți să aveți un gât mai grațios și un maxilar mai fin, nu uitați să aplicați pe bărbie și pe gât același tratament ca pentru față. De asemenea, masați pielea pentru a stimula drenajul: ciupiți bărbia, apoi glisați degetele de-a lungul conturului feței, urcând spre urechi. În același timp, utilizați formule care conțin ingrediente active precum escina sau cofeina, care favorizează microcirculația și contribuie la eliminarea toxinelor.

Grija pentru decolteu

Este o zonă foarte expusă, care tinde să se încrețească, e supusă UV și e predispusă la pete întunecate. Dincolo de o bună hidratare, se recomandă aplicarea dimineața a unei creme bogate în antioxidanți, plus una cu factor de protecție împotriva arsurilor solare, în zilele însorite. Seara, puteți utiliza un tratament țintit pentru hiperpigmentare. Bazat pe tiamidol și acid azelaic, acesta inhibă sinteza melaninei și astfel ajută la estomparea petelor.

Cum se uniformizează textura pielii?

Pentru a șterge roșeața, petele, imperfecțiunile, zonele umbrite, mizați atât pe ingredientele active, cât și pe corecție, pentru a combina acțiunea pe termen lung cu efectul imediat. Folosiți un tratament cu nuanțe mai intense, care asigură un rezultat mai omogen și vă împiedică să exagerați cu machiajul. De asemenea, ajută la hidratarea sau redensificarea pielii, în funcție de situație. Dacă sunteți o adevărată fană a machiajului, aplicați o bază albă sub fondul de ten, care acționează ca o estompare optică pentru a evidenția doar pielea, nu și defectele acesteia.