Main menu

header

880 5 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Cu toții ne dorim să câștigăm lupta cu timpul și să ne bucurăm cât mai mulți ani de o piele netedă, fermă, fără riduri, fără pete, pliuri nazolabiale sau semne vizibile de îmbătrânire. Din fericire, există tratamente și variante ajutătoare pentru ca pielea de pe față și de pe corp să aibă un aspect sănătos. Morpheus 8 este un dispozitiv noninvaziv de mare ajutor pielii, ale cărui rezultate ar putea fi comparate cu cele ale liftingului facial. Vi-l vom prezenta în interviul de mai jos cu ajutorul Adelinei Dianu, medic dermatolog la SkinMed SPA. Specialistul ne-a vorbit despre toate beneficiile pe care le aduce utilizarea lui, ce implică procedura, pe ce zone acționează și în cât timp se văd rezultatele.

„Stimulează producția de colagen și elastină”

880 5 2- Ce este Morpheus 8?

- Este primul și singurul dispozitiv noninvaziv de mezoterapie fracționată și radiofrecvență, care modelează grăsimea subdermică pentru a întineri trăsăturile faciale îmbătrânite. Acest echipament permite programarea atât a adâncimii de penetrare, cât și a livrării de energie prin radiofrecvență, pentru tratamente personalizate pe nevoile pacientului, în deplină siguranță.

- La ce ajută acest dispozitiv?

- Acele și încălzirea țesuturilor obținute cu ajutorul radiofrecvenței creează microleziuni care declanșează răspunsul natural de vindecare al organismului, stimulând producția de colagen și elastină. Pielea este redensificată, iar semnele de îmbătrânire sunt estompate și chiar eliminate. Tratamentul este utilizat cel mai frecvent pe față și pe gât, dar poate fi folosit aproape pe orice zonă de pe corp, inclusiv pe abdomen, fese, piept, brațe sau genunchi. Pătrunzând adânc în piele și în stratul de grăsime, rejuvenează puternic ţesutul îmbătrânit, estompează vergeturile, este foarte eficient pentru laxitatea ușoară și moderată.

„Reduce riscul hiperpigmentării postinflamatorii”

880 5 3- Sunt multe aparate-minune care promit să încetinească procesul de îmbătrânire. Ce aduce în plus Morpheus 8?

- A devenit cel mai popular dispozitiv de microneedling și radiofrecvență medicală, deoarece oferă rezultate excelente pentru toate tipurile de piele, fără a crea daune termice la nivelul dermului, iar efectul este uniform pe întreaga suprafață tratată. Tehnologia inovatoare reduce, de asemenea, riscul hiperpigmentării postinflamatorii, care este unul secundar altor tehnici de remodelare a țesuturilor ce folosesc căldura. Dispozitivul reușește să penetreze mai adânc țesuturile subdermale, ajungând până la patru milimetri, cu o suplimentare de doi, prin efectul termic produs de radiofrecvență, o performanță pe care niciun alt echipament similar nu o poate atinge. Studiile efectuate spun că acest lucru înseamnă rezultate vizibile, obținute mult mai rapid față de orice altă opțiune de tratament similară. De asemenea, adâncimea de penetrare a microacelor poate fi personalizată pentru a atinge niveluri diferite ale straturilor dermice, astfel încât tratamentul este perfect ajustat în funcție de problemele pacientului. Tratamentele clasice de microneedling folosesc ace minuscule pentru a străpunge pielea și a crea canale mici în piele, pe care corpul le vindecă prin crearea de colagen nou. Dispozitivul propus de noi acționează și prin efectul termic generat de radiofrecvență, astfel, coagulează grăsimea subdermală, o remodelează și contractă țesutul conjunctiv.

- Înlocuiește liftingul chirurgical?

- În timp, rezultatele sunt comparabile cu liftingul chirurgical sau cu tratamentul cu laser CO2, pentru că strânge pielea lăsată de pe față, gât și corp, ajută la dispariția ridurilor și a liniilor fine, transformă aspectul îmbătrânit al pielii în unul neted și întinerit, ajută la eliminarea pungilor de sub ochi, netezește și uniformizează tenul, redă tonusul și elasticitatea pielii, tratează hiperpigmentarea sau depigmentarea pielii, reduce aspectul porilor dilatați, estompează vergeturile, reduce stratul de grăsime, induce producția proprie de colagen și elastină, estompează cicatricile postacneice, dar și pe cele superficiale, care au apărut de la răni și/sau operații. Remodelează și umple ridurile marionetă sau ridurile fumătorului, şanțurile nazolabiale şi liniile fine, reduce bărbia dublă, reface tenul tern, cu textură neuniformă, şi acoperă pigmentările pielii.

„Rezultatele finale vor fi vizibile după cel puțin trei ședințe”

880 5 4- De câte ședințe este nevoie și la cât timp?

- De obicei, sunt necesare minimum trei ședințe la șase-opt săptămâni, în urma cărora veţi observa o îmbunătățire majoră. Unele paciente încep să vadă beneficiile chiar la câteva zile de la prima ședință, dar colagenul și elastina necesită timp pentru a se instala la nivelul pielii, cel puțin trei-patru săptămâni și continuă până la 6-12 săptămâni, iar rezultatele finale vor fi vizibile după cel puțin trei ședințe de tratament.

- Ce simte pacientul?

- Procedura este efectuată într-un mediu plăcut și confortabil, durează între 15 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea zonei tratate. Tratamentul este simplu, sigur și provoacă disconfort minim. Zona va fi acoperită cu o cremă anestezică, pentru a elimina riscul de durere. Deși distribuie energia până la o adâncime de patru milimetri pentru față și de şapte milimetri pentru corp, acele sunt foarte subțiri, iar majoritatea pacienților spun că resimt doar o căldură de intensitate mică cu o ușoară senzație de tragere.

„Posttratament, nu atingeţi pielea, nu aplicaţi machiaj pe zonele tratate timp de 12 ore, apoi, hidrataţi bine zona şi evitaţi razele UV“

„Nu este indicat în sarcină sau alăptare“

- Există contraindicații?

- Nu este recomandat în cazul problemelor autoimune, epilepsie, istoric de hemofilie, tratamente pe bază de retinoid, acnee activă, rozacee sau alte afecțiuni inflamatorii, răni deschise, herpes simplex, alergii la metale sau alergii ale pielii, medicamente care afectează structura pielii sau care subțiază sângele, administrate cu două luni înainte de tratament, operație de lifting facial sau periocular în ultimul an, dermabrazie, remodelare, peeling chimic profund sau orice procedură chirurgicală pe zonă, în ultimele trei luni, injecții cu toxină botulinică, acid hialuronic sau grăsime proprie în ultimele şase luni. De asemenea, nu este indicat dacă pielea e arsă de soare sau bronzată excesiv, dacă aveţi diabet necontrolat, alunițe ridicate, veruci, cicatrice cheloide, istoric de eczeme, psoriazis și alte afecțiuni cronice, dar şi în sarcină sau alăptare.