Main menu

header

881 4 4de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Chipurile „inventate”, umflate cu botox sau fardate excesiv nu mai sunt la modă, arată rezultatele unei cercetări recente, care evidențiază că încrederea femeilor în propria persoană are tot mai puțin de-a face, în lumea de azi, cu cantitatea de fard sau cu numărul operațiilor estetice.

Renunțarea la „confecționarea” unui chip

O cercetare de anvergură, realizată de OnePoll la comanda Grande Cosmetics, arăta, pe de o parte, că 75% dintre femei se declară mai pregătite să iasă din zona lor de confort și să realizeze lucruri noi atunci când se simt în siguranță în privința aspectului lor fizic, iar pe de altă parte, că asta nu mai înseamnă confecționarea unui chip care nu este al lor. Majoritatea femeilor care au răspuns la chestionare au punctat că nu mai simt că trebuie să se machieze vizibil pentru a se simți încrezătoare, punând accentul principal pe frumusețea lor naturală. De pildă, potrivit rezultatelor OnePoll, trei sferturi dintre respondente susțin că dacă ar avea gene mai dese, nu ar mai folosi mascara deloc.

Focus pe viața sănătoasă

O majoritate covârșitoare a eșantionului de persoane chestionate - 82% - s-au descris ca fiind încrezătoare în propriile abilități și în aspectul lor. De asemenea, trei din patru respondente consideră că atitudinea lor plină de încredere se transformă în interacțiuni pozitive cu ceilalți. Spre deosebire de cercetări anterioare, în prezent, puțin peste 30 de procente s-au declarat adepte ale machiajului ca suport pentru un spor de încredere. În același timp, se manifestă atenția sporită pentru rutina care să mențină și să prelungească frumusețea naturală prin starea de sănătate a pielii, prin dietă adecvată și un stil de viață care să le asigure un aspect proaspăt.

Fardul, doar „o soluție temporară”

Potrivit sondajului, ochii reprezintă o parte vitală a aspectului feței. O treime dintre femei spun că vor să-și pună în evidență ochii, genele sau sprâncenele atunci când se machiază. Mai mult, șapte persoane din zece care au răspuns la chestionare cred că genele sunt importante pentru aspectul general. În timp ce rimelul este un articol de machiaj fără de care o treime dintre persoanele chestionate spun că nu ar pleca de acasă, patru din cinci persoane chestionate au punctat că sunt mai interesate să-și întrețină și să-și sporească frumusețea naturală decât să apeleze la machiaj, pe care generația actuală îl consideră doar o soluție temporară.

Mai mult de jumătate dintre femeile chestionate de OnePoll afirmă că simt presiunea externă de a arăta într-un anumit fel