Main menu

header

884 4 1de Călin Popa şi Flori Pintea

Unul dintre cele mai în vogă trenduri ale momentului sunt cosmeticele în formă solidă, care generează numeroase beneficii și, în același timp, protejează mediul, scăzând consumul inutil și acumularea de deșeuri din plastic. După succesul formulelor de șampoane solide, a venit rândul gelurilor de duș fără apă.

Formulă pe bază de plante

După lansarea răsunătoare, în februarie 2021, a concentratelor de îngrijire a părului fără apă, start-up-ul canadian de frumusețe fără deșeuri Everist a dezvăluit un concentrat de curățare corporală elaborat după același principiu. La fel ca formulele pentru îngrijirea părului și balsam, gelul de duș este activat cu apă, printr-un simplu gest de transformare a pastei în spumă. Consumatorii iau puțin produs, îl lichefiază între mâini cu puțină apă și îl pot folosi. Formula a fost realizată pe bază de plante, este vegană și nu implică cruzime față de animale. Alegerea unei texturi cremoase de pastă are ca scop menținerea experienței cu noul concentrat de gel cât mai aproape de produsele tradiționale de duș.

Uleiuri esențiale pentru hidratare

Complet natural, gelul de duș fără apă are uleiuri esențiale în loc de parfumuri sintetice, ceea ce se traduce printr-o hidratare în profunzime a oricărui tip de piele. De asemenea, mirosul acestei formule de gel este cu mult mai pregnant. Ca accesoriu, brandul a lansat un burete 100% biodegradabil și compostabil acasă, fabricat din fibră naturală de plante. „Reducerea impactului de emisii de carbon și deșeuri de plastic al produselor tradiționale de înfrumusețare cu apă este premisa pe care a fost elaborat acest produs. Cu această suplimentare a gamei noastre de produse combinăm beneficiile ingredientelor de îngrijire a pielii cu proprietăți de curățare, pentru a încuraja clienții să-și actualizeze rutina ecologică. Lansarea acestui gel de duș este menită să revoluționeze categoria”, detaliază Jayme Jenkins, CBO la Everist.