Main menu

header

901 4 2de Roxana-Ioana Ancuţa

Vitamina C este magică, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, cu proprietăți antibacteriene, ceea ce o transformă într-un agent perfect care elimină bacteriile ce cauzează erupțiile cutanate. Astfel că, pe lângă gustul pe care-l aduce preparatelor culinare, lămâia ascunde numeroase beneficii pentru organism şi trucuri ce includ sucul fructului pe lista ingredientelor care fac adevărate miracole pentru ten.

Vă scapă de punctele negre

901 4 3Deficitul de vitamina C încurajează ridurile să apară mai devreme decât am vrea. Desigur, nimeni nu-și dorește asta, dar procesul îmbătrânirii pielii este normal. Ce puteţi face, însă, este să preveniţi, să întârziaţi sau să corectaţi liniile apărute la nivelul feţei, cu ajutorul trucurilor şi instrumentelor necesare. Organismul uman nu poate produce singur vitamina C, și cum este mare nevoie de ea, trebuie să vă asiguraţi dozele necesare prin consumul de alimente bogate, cum ar fi lămâia. Aceasta accelerează producția de colagen și elastină, substanţe care ajută la fermitatea și netezirea pielii, dându-i un aspect sănătos și luminos. Specialiştii vă recomandă să amestecați câteva picături de suc de lămâie, cu alte câteva picături de apă de cocos, şi să tamponați tenul. Nuca de cocos hidratează pielea, în timp ce lămâia o curăță și o luminează. În cazul în care aveți un ten mai sensibil, testați înainte, pe o porțiune mică. De asemenea, sucul de lămâie elimină punctele negre de la nivelul feţei, în special cele de pe nas, datorită conținutului de acid citric. Curăţaţi tenul cu un tonic, apoi frecați zonele cele mai afectate de puncte negre cu o felie de lămâie şi clătiți cu apă călduță. De asemenea, acidul citric din sucul de lămâie funcționează ca un astringent natural. Dacă sunteți predispuşi la un ten gras, încercați această rețetă. Adăugați câteva picături de suc de lămâie pe o dischetă demachiantă și ștergeți fața, proaspăt spălată, pentru a elimina sebumul excesiv. 

Albeşte dinţii

901 4 5Lămâia are proprietăţile necesare pentru a înlocui cu succes demachiantul. Puteți crea o compoziţie din câteva picături de ulei esențial de lămâie, cu ulei din arbore de ceai adăugate într-un pahar cu apă distilată. Soluția poate fi folosită ca toner pentru față, ori pentru curățarea și demachierea tenului cu probleme. Dacă vă doriţi o dantură mai albă şi mai strălucitoare, amestecați o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu, cu puțin suc de lămâie, și pasta rezultată aplicaţi-o pe dinți. Lăsaţi-o să acţioneze 3-4 minute, apoi periaţi cu pastă şi clătiţi bine gura. Ideal ar fi să faceţi acest tratament dimineaţa şi seara, cel puţin cinci zile pentru a avea efect pe termen lung. Şi pentru că tot suntem în această zonă, să nu uităm de buze. Amestecați puțin suc de lămâie cu o jumătate de linguriţă cu zahăr brun pentru a vă crea propriul scrub. Acidul hialuronic din sucul de lămâie va funcționa ca un exfoliant chimic, eliminând celulele moarte de la nivelul buzelor, în timp ce zahărul va funcționa ca un exfoliant fizic, pentru a le îndepărta.

Acid citric, vitamina C, acid hialuronic sunt doar câteva „ajutoare” de nădejde pe care le găsiţi în lămâie pentru a beneficia de un ten tânăr, sănătos şi frumos

Dacă vă confruntaţi cu pete în zona coatelor și a genunchilor, frecaţi-vă pielea cu o jumătate de lămâie. Aceasta va deveni mai albă şi mai netedă

Întăritor pentru unghii

901 4 6Lămâia vă ajută să scăpaţi de petele galbene de pe ungii, întărindu-le, totodată, evitând, astfel, exfolierea. Faceți un amestec dintr-o linguriţă cu ulei de măsline şi una cu suc de lămâie, și introduceţi-vă unghiile în el, timp de 10-15 minute. Repetaţi, măcar de două-trei ori pe săptămână, până se repară unghia. O practică excelentă în cazul în care acestea sunt uscate ori casante, dar este și o modalitate excelentă de a ajuta la regenerarea unghiilor care şi-au pierdut strălucirea. O altă metodă de curăţare şi de albire este frecarea acestora cu o felie de lămâie. Lăsați până la zece minute, clătiți, apoi aplicați o cremă hidratantă pe toată suprafaţa mâinii. De asemenea, o altă reţetă care face minuni este sucul de lămâie, în combinaţie cu uleiul de măsline. Numai că, de această dată, este pentru păr şi scalp. Dacă vă confruntaţi cu mătreaţă şi nu ştiţi cum să scăpaţi de ea, amestecaţi două-trei trei linguri cu suc proaspăt de lămâie cu două linguri cu ulei de măsline cald și aplicaţi soluţia pe scalp. Lăsați să acţioneze timp de 15 minute, apoi șamponați bine și clătiți din abundenţă. Sucul de lămâie va îndepărta mătreața, în timp ce uleiul de măsline va hidrata scalpul. Încercați acest tratament o dată pe săptămână, timp de o lună.