Main menu

header

902 5 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Dacă vă întrebați de ce v-ați face acasă un serum pentru păr, în condițiile în care există atâtea variante comerciale, răspunsul este, pe scurt, eficiența. De asemenea, aceste formule nu conțin silicon sau alte substanțe chimice care pot deteriora podoaba capilară, ducând la un efect contrar celui așteptat.

Funcționează ca instrumente de styling

Mai ieftine, realizate din ingrediente naturale asupra cărora puteți avea control deplin, personalizate, eficiente și fără efecte secundare, formulele de serumuri pentru păr sunt amestecuri simple, cu efecte spectaculoase. Aceste rețete făcute în casă din ingrediente naturale pot fi folosite fie pentru a trata, fie pentru a da un impuls părului care și-a pierdut strălucirea și vitalitatea. Spre deosebire de formulele comerciale, aceste serumuri rămân pe suprafața cuticulelor și funcționează ca instrumente excelente de styling, oferind, în paralel, un plus de sănătate și strălucire. Printre beneficiile folosirii unui serum făcut în casă se numără hidratarea optimă, manevrabilitatea crescută, prevenirea ruperii, creșterea accelerată, tratarea anumitor probleme, cum ar fi căderea sau sensibilitatea excesivă.

902 5 2Revigorare vizibilă a firului

Părul sensibil, cu firul casant și subțire, poate beneficia din plin de una dintre formulele de serumuri cu acțiune rapidă și vizibilă de fortificare. Aveți nevoie de 2 linguri cu ulei de cocos, 2 linguri cu ulei de jojoba, 2 linguri cu ulei de masline, 1 lingură cu ulei de soia, 5 picături de ulei esențial de iasomie. Într-un flacon din sticlă de 100 ml, cu picurător, folosind o pâlnie mică, turnați toate uleiurile, apoi închideți recipientul și agitați-l ușor, pentru a se combina toate ingredientele. Împărțiți-vă părul umed în mijloc, apoi în patru părți egale. Puneți trei picături de ser pe palmă, apoi frecați ambele palme și neteziți o secțiune din lungimea părului. După ungere, pieptănați cu un pieptene cu dinți rari, până când părul devine neted și suplu. Fixați secțiunea, apoi continuați. După ce ați terminat, puneți lejer o cască de duș peste păr, fără a-l încurca, înfășurați capul cu un prosop, pentru a reține căldura, și mențineți astfel până la uscarea părului. 

Însănătoșire a șuvițelor deteriorate

902 5 3Părul care și-a pierdut strălucirea din cauza deteriorării firului după tratamente, folosirea excesivă a produselor de styling sau înaintarea în vârstă poate fi însănătoșit și revitalizat cu un serum special, obținut din 2 linguri cu ulei de argan, 3 linguri cu ulei de jojoba, 1 lingură cu ulei de cătină, 3 picături de ulei esențial de lavandă, 4 picături de ulei esențial de lemn de santal. Într-un recipient de 100 ml, cu picurător, se toarnă ușor uleiul de argan, de jojoba și de cătină, apoi toate celelalte, pe rând. La final, închideți sticla și agitați bine. Pentru utilizare, aplicați câteva picături pe părul umed, proaspăt spălat, și lăsați să acționeze ca un balsam obișnuit.

Netezire fără efecte secundare

902 5 4Un ser natural pentru netezirea părului ondulat sau creț se realizează din următoarele ingrediente: 1 lingură cu glicerină vegetală, 1 lingură cu ulei de argan, 10 picături de ulei esențial de rozmarin, 10 picături de ulei esențial de lavandă și câtă aloe vera este necesară pentru a umple un recipient de 50 ml, din sticlă. Ingredientele se amestecă bine, se agită serumul înainte de fiecare utilizare și se picură pe scalp, pe părul uscat sau umed. Fiind o formulă foarte ușoară, se poate utiliza ori de câte ori este nevoie, inclusiv înainte sau după aranjarea cu placa pentru păr. 

Creștere sănătoasă și accelerată

Una dintre cele mai utilizate formule de serumuri pentru creșterea accelerată și sănătoasă a părului are la bază un amestec de ingrediente naturale: 25 ml ulei de sâmburi de struguri, 25 ml ulei de jojoba, 2 lingurițe cu ulei de ricin negru jamaican, 7 picături de ulei esențial de lavandă, 7 picături de ulei esențial de rozmarin, 7 picături de ulei esențial de cimbru, 7 picături de ulei esențial de lemn de cedru. Într-o sticlă de 100 ml, cu flacon picurător, folosind o pâlnie mică, turnați uleiul de sâmburi de struguri, de jojoba și de ricin, apoi completați cu celelalte uleiuri, picătură cu picătură. După ce ați turnat toate ingredientele, închideți sticla și agitați bine, pentru a amesteca totul. Se folosește asemănător unui balsam.

Echilibrare a excesului de sebum

902 5 5Părul gras, care are această tendință ca urmare a excesului de sebum, poate căpăta un aspect cu totul nou, proaspăt și vibrant, cu ajutorul unei formule de serum care include 3 linguri cu ulei de sâmburi de struguri, 1 și 1/2 lingură cu ulei din semințe de cânepă, 1 lingură cu ulei din semințe de pepene verde, 4 picături de ulei esențial de rozmarin, 4 picături de ulei esențial de lămâie, 4 picături de ulei esențial de ylang-ylang. Cu ajutorul unei pâlnii mici, turnați uleiul din semințe de struguri, de cânepă și de semințe de pepene verde. Apoi adăugați cu grijă, unul după altul, celelalte ingrediente. La final, închideți sticla și agitați bine. Utilizați o dată pe săptămână, prin picurare la rădăcină, pe părul uscat, și mențineți recipientul ferit de lumina soarelui.

Infuzie de strălucire pentru podoaba capilară uscată

902 5 6Părul uscat are nevoie de un imbold de hidratare pentru a străluci în toată splendoarea. Unul dintre serumurile foarte eficiente pentru a infuza cu vitalitate acest tip de păr are ca ingrediente 1 lingură cu ulei de ricin, 25 ml ulei de avocado, 70 ml ulei de migdale dulci, 8 picături de ulei esențial de lavandă, 7 picături de ulei esențial de lemn de santal. Într-o sticlă cu picurător, de 100 ml, de culoarea chihlimbarului, turnați uleiul de ricin, pe cel de avocado și pe cel de migdale dulci, apoi adăugați cu grijă celelalte ingrediente, închideți sticla și agitați bine. Pentru utilizare, aplicați patru picături pe palme, apoi pe părul proaspăt spălat, pe care l-ați uscat ușor cu prosopul.

Un serum realizat din o jumătate de cană cu ulei de șofran amestecat cu o lingură cu ulei de ricin negru jamaican, o lingură cu ulei de avocado, două linguri cu ulei de semințe de rodie, câte zece picături de ulei esențial de lavandă, de rozmarin, de ylang-ylang și șase picături de ulei esențial de portocale dulci este ideal pentru părul normal

Uleiurile de cocos, argan şi cătină stau la baza serumului care vă „lipeşte” firele de păr despicate

„Sigilare“ a vârfurilor despicate

Dacă nu doriți să vă scurtați părul cu foarfeca, dar nu-l puteți lăsa cu vârfurile despicate, una dintre soluțiile de „sigilare” este serumul făcut în casă, care va avea acest efect de la prima utilizare. Aveți nevoie de 2 linguri cu ulei de cocos, 1 şi 1/2 lingură cu ulei de argan, 1 lingură cu ulei de cătină, 7 picături de ulei esențial de mușcată, 7 picături de ulei esențial de lemn de santal. Cu o pâlnie mică, turnați într-o sticlă cu flacon cu picurător uleiul de cocos, de argan și de cătină, apoi, pe rând, celelalte uleiuri. Închideți flaconul și agitați bine. Aplicați pe părul proaspăt spălat și umed - puneți șase picături de serum pe palmă, frecați ambele palme, apoi neteziți pe lungimea șuvițelor, concentrându-vă asupra vârfurilor.