Main menu

header

de Cristina Tache

Niciodată nu este prea devreme pentru o îngrijire corectă a tenului. Femeile suferă cel mai mult în urma apariţiei ridurilor, care sunt tot mai evidente o dată cu trecerea anilor. Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit dacă acordăm atenţia cuvenită pielii noastre şi o îngrijim din timp. Pe lângă demachiant şi tonic, o femeie trebuie să aibă în trusa cosmetică şi alte loţiuni destinate sănătăţii pielii. Vă propunem câteva reţete de loţiuni naturale, pe care să le încercaţi acasă.

Soluţie astringentă pentru ten gras
Această soluţie astringentă se prepară din santal roşu, pe care îl găsiţi la plafar. Santalul se pune într-o sticuţă şi se lasă la macerat în 100 ml de alcool medicinal timp de două săptămâni. După acest interval, lichidul se strecoară prin tifon sau sită fină şi se adaugă 25 ml de apă de trandafiri. Soluţia se păstrează într-o sticlă închisă ermetic şi se agită bine înainte de fiecare utilizare.

Tonic pentru toate tipurile de piele
Aveţi nevoie de: 5 g de glicerină boraxată, o lingură cu miere lichidă, o lingură cu zeamă de lămâie şi un litru de apă distilată. Amestecaţi bine toate ingredientele, puneţi loţiunea într-o sticlă ce se închide etanş şi folosiţi-o în fiecare seară după demachiere.

Remediu calmant
Pentru o loţiune calmantă aveţi nevoie de: 100 g de flori de soc uscate şi 300 ml de apă. Florile de soc se zdrobesc şi se opăresc în apă fierbinte. Produsul se strecoară, iar soluţia obţinută se păstrează într-o sticlă. Se foloseşte pentru pielea iritată, crăpată sau cu alergii.

Hamamelisul şi muşeţelul hidratează
Combinând muşeţelul cu hamamelis veţi obţine o soluţie deosebită, plăcut mirositoare şi cu efecte benefice asupra pielii uscate. Aveţi nevoie de: 50 ml de apă de trandafiri, o linguriţă cu miere lichidă, 50 ml cu apă de hamamelis şi zece picături de tinctură de muşeţel. Se dizolvă mierea în apa de trandafiri uşor încălzită, se adaugă apa de hamamelis şi tinctura de muşeţel. Produsul se păstrează în sticle bine închise şi se agită înainte de utilizare. Este o soluţie foarte bună pentru hidratarea tenului uscat. Ingredientele pentru această loţiune se găsesc în farmacii sau la plafar.