de Cristina Tache
Dimineaţa pierdeţi cel puţin zece minute în faţa oglinzii pentru machiaj, dar până la prânz rujul se şterge, rimelul începe să curgă, creionul de ochi se întinde. Dacă vă sună cunoscut acest scenariu, înseamnă că aveţi nevoie de produse rezistente la apă. Iată când şi cum trebuie folosite aceste produse:
De la rimel la ruj
Rimelul waterproof (rezistent la apă) este ocolit de multe doamne, din cauza mitului care spune că este foarte nociv pentru piele. Acest lucru este adevărat, dar dacă se utilizează cu atenţie nu vor apărea probleme. Mascara rezistent la apă este eficient în special în sezonul rece, atunci când, din cauza trecerii repetate de la rece la cald, ochii au tendinţa de a lăcrima. Necesitatea unui astfel de produs devine şi mai evidentă atunci când vorbim despre zile ploioase. Pornind de la acest tip de rimel, companiile de cosmetice au creat şi alte produse rezistente la apă. Veţi găsi pe rafturile magazinelor de specialitate rujuri, fonduri de ten, dar şi creioane pentru ochi cu aceleaşi calităţi. După mascara waterproof, cel mai cunoscut produs de machiaj rezistent la apă este rujul antitransfer.
Testaţi înainte să cumpăraţi!
Atunci când vă achiziţionaţi un produs rezistent la apă este bine să alegeţi unul de calitate. De asemenea, nu plecaţi din magazin înainte de a-l testa. Aplicaţi produsul pe o porţiune de piele şi ştergeţi uşor cu puţină apă. Dacă se ia imediat, înseamnă că mai trebuie să căutaţi. Un produs de machiaj waterproof de calitate trebuie să rămână intact chiar şi sub duş!
Schimbaţi demachiantul
Produsele rezistente la apă sunt create pentru condiţii extreme, drept urmare nu pot fi înlăturate uşor cu un demachiant obişnuit. Atunci când folosiţi un rimel, ruj sau creion waterproof trebuie să aveţi şi o loţiune demachiantă pe măsură, creată special pentru aceste produse. În general, demachiantele waterproof au o consistenţă uleioasă, ce dizolvă şi cele mai rezistente formule. Chiar dacă astfel de produse sunt menite să reziste cât mai mult pe faţă, nu abuzaţi de ele. Nu menţineţi un astfel de machiaj mai mult de opt ore! Demachierea trebuie să înceapă cu buzele, se continuă cu ochii, urmând apoi restul feţei.