Main menu

header

de Cristina Tache

Femeile fumătoare prezintă, în general, mai multe probleme ale tenului decât cele nefumătoare. Astfel, îngrijirea trebuie să fie mai atentă şi mai profundă. Tenul unei femei care fumează devine, în timp, tern, obosit, iar ridurile apar mai devreme. Principala cauză este lipsa de oxigen, pricinuită de fumul de ţigară, ce are un efect vasoconstrictor. Vasele de sânge se contractă, îngreunând circulaţia, iar epiderma îşi pierde elasticitatea. Varianta optimă pentru sănătatea întregului organism este renunţarea la fumat. Dacă totuşi acest lucru nu se întâmplă, trebuie urmate câteva reguli de îngrijire care să contracareze efectele acestui viciu asupra tenului. Iată care sunt acestea:

Cremă pentru producerea de colagen
Ridurile din zona gurii apar mai repede la o fumătoare, iar, în timp, buzele se vor subţia. Pentru a combate aceste efecte, este necesară folosirea unei creme care să stimuleze producerea de colagen şi să hidrateze puternic această zonă.
Dacă aţi depăşit vârsta de 30 de ani, este obligatoriu să urmaţi un tratament antiîmbătrânire. Pielea are nevoie de înnoire celulară profundă.

Apelaţi la tratamente de peeling
Tenul încărcat de fumul de ţigară trebuie curăţat de două ori pe zi, cu demachiante, dar şi cu ajutorul unor tratamente de peeling, efectuate acasă sau într-un cabinet de specialitate. Acest procedeu se foloseşte o dată sau de două ori pe lună.
Supliniţi cantitatea de vitamina C din organism, deoarece fumatul reduce considerabil cantitatea acestei vitamine. Consumaţi fructe şi legume bogate în vitamina C şi folosiţi creme ce au în componenţă acest ingredient. Vitamina C ajută la repararea ţesutului conjunctiv şi protejează epiderma.

Machiajul vă luminează
Tenul unei fumătoare capătă în timp un aspect tern, cu o tentă de gălbui. Atunci când aplicaţi machiajul folosiţi întotdeauna o bază, care să lumineze tenul, şi o cremă hidratantă.
Cearcănele sunt şi ele o problemă, deoarece sunt mult mai evidenţiate decât în cazul persoanelor care nu fumează. Folosiţi un anticearcăn mai deschis decât nuanţa pielii, pentru a lumina zona respectivă. Aveţi grijă să întindeţi bine corectorul, până intră în piele, fără să îl lăsaţi să se adune.

Ţineţi cont de particularităţile epidermei!

Chiar dacă este vorba despre o piele afectată de fumul de ţigară, fiecare ten are particularităţile sale, de care trebuie să ţineţi cont. Aşadar, îngrijiţi-vă pielea conform nevoilor tipice, dar ţineţi cont de aceste sfaturi dacă sunteţi fumătoare.
În cazul în care vă confruntaţi cu probleme mai serioase ale tenului, mergeţi la un consult dermatologic.