Main menu

header

de Cristina Tache

Pentru a avea o piele catifelată, gomajul este unul dintre cele mai eficiente tratamente. Dacă îl practicaţi regulat, poate avea efecte spectaculoase. Fiindcă bugetul trebuie gestionat cu atenţie în această perioadă, vă propunem să preparaţi acasă un astfel de tratament cosmetic fără să cheltuiţi o avere pe produsele din comerţ.

Cafea şi ulei de măsline pentru zonele aspre
Amestecaţi într-un bol puţin ulei de măsline cu zaţul de la două-trei cafele! Întindeţi compoziţia rezultată pe toată pielea, insistând cu un burete în zonele în care se acumulează celule moarte mai uşor (călcâiele, coatele, genunchii)! Îndepărtaţi cu apă caldă şi aplicaţi o cremă hidratantă! Cafeaua conţine antioxidanţi cu un efect de întinerire a pielii. Uleiul de măsline hidratează, catifelează şi are proprietăţi dezinfectante.

Sarea grunjoasă face pielea catifelată
După ce aţi stat zece minute sub duş, amestecaţi puţină sare grunjoasă cu ulei de măsline şi aplicaţi mixtura direct pe corp, masând blând! După câteva minute, pielea dumneavoastră va fi la fel de catifelată ca a unui bebeluş.

Mierea hidratează, zahărul exfoliază
Un gomaj rapid şi eficient pentru îndepărtarea celulelor moarte poate fi şi amestecul din miere şi zahăr. Aveţi nevoie de două-trei linguriţe cu zahăr şi câteva linguri cu miere într-un bol. Granulele fine de zahăr vor exfolia pielea, iar mierea va hidrata ţesutul. Mierea este cicatrizantă şi bogată în substanţe nutritive.

Saramura detoxifică
În afară de proprietatea de exfoliere a pielii, sarea marină are şi veleităţi terapeutice datorită conţinutului bogat în minerale. Folosiţi câteva linguri cu sare marină grunjoasă pe care o amestecaţi cu puţină apă până obţineţi o pastă! Cu mişcări circulare uşoare masaţi-vă pe tot corpul! Clătiţi cu apă caldă şi aplicaţi o loţiune de corp hidratantă! Sarea marină are efect detoxifiant şi ajută la tratarea unor boli cutanate precum psoriazisul, acneea sau eczemele.

Dacă suferiţi de iritaţie, piele foarte sensibilă sau aveţi mici zgârieturi pe corp, este indicat să nu vă exfoliaţi pielea cu acest tip de produse