de Maria Petrache
Daniela Condurache este adepta tratamentelor naturiste pentru înfrumuseţare. Interpreta de muzică populară ne-a dezvăluit câteva dintre secretele personale de întreţinere.
Mască hidratantă cu banane, miere, caimac şi ou
Pentru faţă, artista recomandă o mască alcătuită dintr-un sfert de banană, o lingură cu miere, caimac de lapte şi un ou. „Dacă aveţi tenul uscat, folosiţi doar gălbenuşul oului! Dacă îl aveţi gras, utilizaţi albuşul! Dacă aveţi unul normal, atunci puneţi tot oul!”, ne recomandă interpreta. Amestecul obţinut se aplică pe tenul demachiat, apoi se lasă să acţioneze circa 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. După această operaţiune, Daniela Condurache recomandă aplicarea unei creme hidratante sau, dacă doriţi, puteţi lăsa tenul să respire în voie.
Uleiul de măsline pentru faţă şi păr
Interpreta de muzică populară spune că uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui nu ar trebui să lipsească din trusa unei femei, în special din cea pentru demachiere. Foarte multe femei folosesc aceste produse şi pentru păr. „Uleiul de măsline nu trebuie să vă lipsească din casă. El este recomandat şi pentru întreţinerea părului. Dacă vă ungeţi pe cap cu el şi staţi câteva ore, firul de păr va fi mai ferm, iar podoaba capilară va căpăta un aspect mai frumos, lucios şi sănătos”, a adăugat Daniela Condurache.
Gălbenuşuri de ou, pentru o podoabă capilară de invidiat
„Doriţi sănătate şi strălucire pentru părul dumneavoastră? Vă recomand o mască naturistă extrem de eficace, mai ales dacă părul este despicat. Este un tratament pe care multe femei îl foloseau încă de pe vremea când nu existau pe piaţă atâtea produse care mai de care mai atrăgătoare în reclame sau costisitoare. Folosit luni la rând, acesta are eficienţă. Se alcătuieşte o mască din: două gălbenuşuri de ou, o lingură cu ulei de măsline, una cu ulei de ricin, o fiolă de vitamina A, una de vitamina E şi o lingură cu balsam. Se amestecă bine toate la un loc, până devin o pastă omogenă, după care se aplică pe păr. Se lasă circa 30 de minute, iar apoi vă puteţi spăla normal cu şampon şi balsam. Tratamentul se aplică de două ori pe lună, timp de trei-patru luni”, ne sfătuieşte Daniela Condurache.
„Uleiul de măsline nu trebuie să vă lipsească din casă. El este recomandat şi pentru întreţinerea părului. Dacă vă ungeţi pe cap cu el şi staţi câteva ore, firul de păr va fi mai ferm“