de Elena Nedelcu
De sute de ani există un remediu „la rece” pentru durerile de cap cauzate de stres sau pentru neplăcerile musculare - compresele cu gheaţă. Acestea au fost şi încă mai sunt o formă de terapie, care vă ajută parţial să vă relaxaţi. În prezent, datorită studiilor şi tehnologiilor recente, crioterapia a fost reinventată şi modernizată, ajungându-se la aerocrioterapie, denumită popular şi criosaună.
Eliminaţi 1.000 kcal prin „îngheţ”
Aerocrioterapia constă în răcirea simultană a corpului într-un mediu gazos, care are temperaturi foarte scăzute. Criosauna este total opusă unei saune obişnuite, deoarece organismul este expus unor temperaturi cuprinse între -120°C şi -180°C, timp de unu-trei minute. Chiar dacă aveţi tendinţa să vă gândiţi că o să muriţi de frig, specialiştii vă asigură că această saună nu dăunează sănătăţii, ci este foarte recomandată. Pe parcursul şedinţei, corpul nu îngheaţă, aşa cum ar fi de aşteptat, deoarece aerul din criosaună este foarte uscat, iar senzaţia percepută este asemănătoare cu o baie în apă rece. Şocul termic la care sunteţi supuşi vă va ajuta să vă relaxaţi, să eliminaţi stresul şi să vă găsiţi echilibrul.
Dacă aveţi probleme cu silueta, criosauna este ca o cură perfectă, care reduce celulita şi kilogramele în plus. Fiecare şedinţă vă va scăpa de 1.000 kcal, astfel încât după 20-30 de şedinţe veţi reuşi să slăbiţi aproximativ şapte-zece kilograme.
Metabolismul e reglat şi sistemul de apărare este excitat
Astfel de şedinţe sunt benefice şi pentru regenerarea, în mod natural, a celulelor, astfel că organismul va fi cu fiecare procedură mai „tânăr”. În timpul terapiei se eliberează şi endorfine, cunoscute sub denumirea de „hormonul fericirii”, care vă vor asigura o stare tonică, de bine, ce va dura chiar şi după şedinţă. Sistemul imunitar va fi stimulat, iar metabolismul şi activitatea hormonală vor fi reglate. Criosauna este recomandată şi sportivilor care au suferit accidente, fiind o metodă rapidă de tratament şi recuperare în urma traumatismelor.