Sunt ieftine, uşor de făcut şi au rolul de a fortifica pielea obrazului. Folosind măştile propuse de noi, tenul dumneavoastră va străluci în fiecare zi.
Mere şi struguri pentru o piele netedă
Vă doriţi o piele netedă? Nimic mai simplu. Utilizaţi mască din mere. Curăţaţi un măr, daţi-l prin răzătoare şi amestecaţi-l cu o lingură cu smântână proaspătă. Întindeţi masca uşor pe faţă, gât şi decolteu şi lăsaţi să acţioneze aproximativ o jumătate de oră. Clătiţi-vă tenul cu multă apă rece, iar la sfârşit daţi pe faţă cu apă amestecată cu o lingură cu oţet de mere. Rezultatele sunt uimitoare.
Excelentă pentru orice tip de ten, masca cu struguri ne arată pe zi ce trece mai tinere şi mai seducătoare. Avem nevoie de câteva boabe mari de struguri, pe care le strivim foarte bine până când devin o pastă, apoi le amestecăm cu o jumătate de linguriţă cu miere şi o linguriţă din crema de faţă pe care o folosim în mod curent. Se întinde pe faţa curăţată în prealabil foarte bine, se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Caisele şi piersicile redau tonicitate tenului uscat
Doamnele care au tenul uscat pot folosi cu încredere una dintre măştile de mai jos. Cea mai bună mască în acest caz este obţinută din amestecul unei linguriţe cu pulpă de caise cu o linguriţă cu căpşune zdrobite şi a unei linguriţe cu miere cu una de amidon. Se omogenizează bine şi se întinde pe faţă, gât şi decolteu. Pentru cea de-a doua mască aveţi nevoie de o linguriţă cu miere şi o lingură cu pulpă de piersici. Se amestecă bine până se obţine o pastă şi se aplică pe piele. Se clăteşte cu apă călduţă după 20 de minute.
Pentru o altă mască cu rezultate excepţionale zdrobiţi bine pulpa de la două-trei caise foarte bine coapte, adăugaţi două linguriţe cu miere şi o linguriţă cu argilă roşie. Omogenizaţi foarte bine şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, apoi îndepărtaţi cu apă călduţă. Totodată, caisele zdrobite sunt un excelent tonifiant pentru pielea de pe tot corpul. După duş, tamponaţi-vă cu un prosop curat, apoi întindeţi pe piele pulpa de caise şi masaţi uşor. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi din abundenţă cu apă caldă.
Pepenele galben, indicat în cazul deshidratării
Datorită vitaminelor şi substanţelor conţinute, ce hrănesc foarte bine pielea, pepenele galben este utilizat foarte des în cosmetică, sub formă de măşti. Masca se prepară prin zdrobirea miezului până la obţinerea unei paste omogene, ce se aplică direct pe faţă şi pe gât. Este recomandată mai ales persoanelor care au tenul deshidratat. Masca se va menţine 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Sucul de pepene galben se poate utiliza în acelaşi mod: cu ajutorul unei dischete de vată se întinde sucul pe faţă şi pe gât sau se aplică comprese înmuiate în suc de pepene. La fel de bun este şi pepenele verde. Se taie felii foarte subţiri din miezul unui pepene verde şi se aplică pe faţă, pe gât şi pe decolteu. Se lasă 30 de minute, apoi se îndepărtează şi se clăteşte cu apă rece. Ioana Ene