de Dana Purgaru
Frigul nu face rău numai pielii, ci şi părului. Din cauza temperaturilor scăzute, a vântului tăios, dar şi a aerului cald şi uscat din încăperi, podoaba capilară capătă un aspect tern şi îşi pierde strălucirea.
Folosiţi măşti cu ulei de măsline
Pentru a păstra sănătatea firelor de păr este indicat să tăiaţi vârfurile în fiecare lună, astfel încât preveniţi despicarea. Balsamul nu trebuie să lipsească. Iarna, cel mai bun este cel care nu necesită clătire după ce a fost aplicat pe păr, deoarece acesta previne electrizarea şi deteriorarea firelor. Mai mult, are rolul de a regenera şi de a hrăni podoaba capilară.
O dată la două săptămâni se recomandă o mască puternic hidratantă şi bogată în proteine. Aceasta trebuie întinsă pe toată lungimea firului de păr, se lasă să acţioneze câteva minute şi apoi se clăteşte. Cele mai eficiente şi hrănitoare măşti sunt cele care au în compoziţie ulei de măsline.
Nu purtaţi căciuli din material sintetic!
Evitaţi pălăriile sau căciulile din material sintetic, mai ales dacă structura părului este una uscată! Potrivit specialiştilor, pe lângă faptul că începe să se electrizeze, materialul sintetic duce la despicarea rapidă a vârfurilor firelor. În plus, la rădăcină se acumulează multă grăsime, iar vârfurile rămân uscate, pentru că au stat în frig.
De asemenea, este indicat să vă spălaţi pe cap mai des, deoarece riscul de a apărea mătreaţa este destul de ridicat.
Pont! Şi alimentaţia este foarte importantă pentru un aspect minunat al părului în sezonul rece. Aceasta trebuie să fie echilibrată şi bogată în minerale, în special în zinc şi magneziu.