Main menu

header

de Cristina Tache

- Pentru prevenirea acumulării de sebum în pori folosiţi loţiuni de curăţare fără ulei

Punctele albe sunt acumulări de sebum şi celule moarte, ce astupă porii. Sunt deseori confundate cu coşurile, pentru că au un aspect asemănător. Cauza exactă a formării lor nu este cunoscută, însă dermatologii le pun pe seama acumulării de sebum în pori. Astfel, porii se acoperă, bacteriile rămân în piele, încep să se dezvolte şi astfel apar punctele albe, în special pe faţă, în jurul ochilor şi pe obraji, dar uneori şi pe piept, gât sau frunte. Adesea sunt însoţite şi de puncte negre, coşuri sau acnee. Dacă vă confruntaţi cu această problemă trebuie să ştiţi câteva lucruri esenţiale despre prevenirea şi mai ales îndepărtarea punctelor albe.

Exfoliere, la fiecare trei zile
Folosiţi numai produse de îngrijire potrivite tipului de ten. Alegeţi loţiuni de curăţare facială ce conţin acid salicilic sau acizi alfa hidroxizi, pentru că aceşti agenţi ajută la destuparea porilor.
Îndepărtarea celulelor moarte prin exfoliere ar trebui făcută de două ori pe săptămână. Folosiţi produse exfoliante blânde, cu particule mici, care să destupe porii şi să ajute celulele să se regenereze. Exfoliantul se aplică pe toată faţa, cu mişcări largi, circulare, insistând în zonele cu probleme: frunte, nas, obraji. La final, nu uitaţi să aplicaţi o cremă hidratantă!

O dată pe săptămână faceţi o baie cu aburi
Aburul ajută la îndepărtarea murdăriei acumulate pe faţă, care poate pătrunde în pori. Baia cu aburi deschide porii, înmoaie pielea şi ajută la curăţarea impurităţilor, a urmelor de machiaj, a prafului sau a secreţiilor seboreice, dar şi a celulelor moarte. De aceea, este recomandată folosirea acestei tehnici o dată pe săptămână, timp de câteva minute.

Apelaţi la un salon cosmetic

Nu stoarceţi singure punctele albe, pentru că pot rămâne cicatrice! Medicul dermatolog sau o cosmeticiană pricepută va folosi metode şi instrumente speciale pentru a extrage punctele albe, fără riscul unei infecţii. În primul rând, se vor deschide porii cu ajutorul aburului şi se va catifela pielea pentru a curăţa mai uşor impurităţile. Apoi, se va folosi un ac sterilizat pentru a apuca uşor vârful punctului alb, iar printr-o presiune blândă se vor elibera impurităţile.

Pont! Dimineaţa şi seara, după ce vă spălaţi pe faţă, aplicaţi o loţiune tonică ce vă va închide porii.

Sfat! Aplicaţi o mască de purificare o dată pe săptămână.

Atenţie! Evitaţi atingerea feţei cu mâinile murdare, pentru că astfel puteţi transfera bacteriile şi cauza inflamaţii.