de Daniela Anton
Doriţi ca unghiile să vă crească mai repede şi să arate cât mai bine? Deoarece unghiile cresc, în medie, 2,5-3 centimetri într-un an, potrivit Learning Info, e bine să ţineţi cont de câţiva factori importanţi pentru a grăbi creşterea lor.
Dieta este foarte importantă
Creşterea unghiilor variază şi în funcţie de nutriţie. Dietele extreme, în special cele scăzute în proteine, pot încetini creşterea unghiilor. Aveţi grijă să asiguraţi corpului o dietă echilibrată, pentru a oferi vitaminele şi mineralele necesare creşterii unghiilor. Dacă este cazul, luaţi un supliment alimentar.
De asemenea, e bine de ştiut că, dacă sunteţi dreptaci, unghiile de la mâna dreaptă vor creşte mai repede şi invers. În plus, unghiile de la degetele mai lungi vor creşte mai repede.
Vârsta şi perioada anului au un rol important în creşterea unghiilor. Acestea cresc mai repede vara şi la persoanele sub 30 de ani.
Starea generală contează la fel de mult
Există foarte multe boli ce pot încetini creşterea unghiilor sau să le facă mai fragile. Printre acestea se numără cele renale, tiroidiene şi cancerul. În cazul în care credeţi că unghiile dumneavoastră nu cresc cum ar trebui, mergeţi la medic. De asemenea, pentru o creştere mai rapidă a unghiilor trebuie să vă folosiţi mâinile cât mai mult. Circulaţia sângelui din degete are un rol important în creşterea unghiilor. Cântatul la pian sau tastarea la computer sunt modalităţi bune de a pune sângele în mişcare.
Aplicaţi tratamente cu zeamă de lămâie şi drojdie de bere
Pentru creşterea unghiilor, pentru a recâştiga frumuseţea lor, dar şi pentru a stimula întărirea, având un aspect sănătos, se recomandă câteva tratamente naturiste ce trebuie aplicate cel mult de trei ori pe zi, timp de două săptămâni. Zeama de lămâie, fără alte ingrediente: aplicaţi cu ajutorul unei pensule zeamă de lămâie pe unghii ca şi cum v-aţi da cu lac (nu trebuie să vă spălaţi unghiile pentru următoarea jumătate de oră).
Şi uleiul de parafină este binecunoscut pentru proprietăţile sale de creştere a unghiilor.
Pregătiţi un bol în care se află ulei de măsline călduţ (nu fierbinte) şi ţineţi unghiile înăuntru, constant, timp de zece minute.
Drojdia de bere este şi ea un mic miracol, ce oferă strălucire şi întăreşte unghiile. Înmuiaţi puţină drojdie de bere în apa în care aţi fiert tărâţe de grâu. Pasta obţinută se aplică pe unghii şi se lasă să acţioneze 30 de minute. Pentru obţinerea efectelor dorite, tratamentul se repetă timp de o săptămână.
Se pilesc într-o singură direcţie
Indiferent de ce tratament folosiţi, există câteva reguli de bază, ce vă ajută să diminuaţi starea precară a unghiilor. Acestea se pilesc într-o singură direcţie, pentru a evita ruperea lor (atunci când le piliţi în ambele direcţii în unghii apar crăpături). De asemenea, înlocuiţi acetona cu dizolvantul, este mai puţin traumatizant pentru stratul extern al unghiei.
- Este surprinzător, însă şi rosul unghiilor le poate face să crească mai repede, dar obiceiul nu este recomandat.
- Dacă nu beţi suficient de multă apă, unghiile dumneavoastră devin uscate şi devitalizate.
- Unghiile îngrijite cresc mai repede, în comparaţie cu cele rupte şi care nu primesc atenţie.