de Diana Sorescu
Dacă iarna ce tocmai a trecut ne-am răsfăţat unghiile doar cu tonuri mate, pale, iar manichiura nu a fost deloc spectaculoasă, primăvara ne inspiră! Iată câteva stiluri de manichiură în tendinţe în acest sezon şi unele tehnici de revigorare a unghiilor, pe care le puteţi încerca acasă.
Manichiura tip french merge oricând
Primăvara aceasta ne încântă cu superba culoare verde, ce va fi prezentă atât în garderobă, cât şi pe unghii. Manichiurile în nuanţe de verde-mentă, turcoaz şi albastru electric vor fi în topul căutărilor şi vor face contraste „nebune” cu nuanţele de portocaliu sau de galben deschis. „Recomand manichiurile cu aplicaţii de gel: fie pe unghiile naturale - dacă acestea sunt destul de lungi -, fie pe tips-uri, pentru a alungi unghiile, sau construite pe şabloane speciale, potrivite celor care doresc unghii mai lungi, dar cu o formă cât mai naturală”, ne-a spus Alina Bunica, tehnician gel IBD. „Eu prefer gelul pentru că este mai flexibil decât acrylul şi arată natural. Tehnicianul de unghii va trebui să construiască unghiile nici prea groase, pentru a nu arăta urât, dar nici prea subţiri, pentru a avea rezistenţă, şi va trebui să creeze acel bombeu superior, ce va contribui la rezistenţa construcţiei, dar şi la aspectul natural al unghiei”, a completat specialista.
Gelul, o alegere potrivită
Mai ales pe timp de vară, unghiile cu gel sunt alegerea potrivită, deoarece putem merge în vacanţă fără absolut niciun stres că oja se va ciobi” (cum se întâmplă când intrăm în apă) şi, cu siguranţă, vom fi mândre să avem unghii perfecte.
Pentru acelea dintre dumneavoastră care preferă culorile mai puţin stridente, stilul french rămâne o alegere foarte bună, dând mâinii cel mai îngrijit aspect. Totuşi, dacă doriţi o tentă de culoare, puteţi colora doar vârful unghiei, obţinând un french „jucăuş”. „Cât despre forma unghiei, eu recomand să mizaţi pe «squoval», adică nici pătrat, dar nici perfect oval, pentru că, după părerea mea, arată cel mai bine. O unghie cu colţuri ascuţite înăspreşte aspectul mâinii şi nu o face deloc feminină”, ne-a mai spus Alina Bunica.
„Răsfăţaţi-le” cu... SPA
Vă vine să credeţi sau nu, şi unghiile au nevoie de măcar 30 de minute de răsfăţ săptămânal. Iar dacă, din motive personale, financiare sau de timp, nu puteţi ajunge la un salon, aveţi posibilitatea să reproduceţi acelaşi ritual şi acasă, în confortul propriei locuinţe, ba poate chiar mai sănătos, având în vedere că veţi folosi produse bio. Veţi avea nevoie de: un prosopel de bumbac, folie alimentară, jumătate de pachet de unt, ulei esenţial de lavandă, mentă, trandafir, ylang-ylang sau orice altă aromă vă place, spirt, zahăr brun sau mălai, miere naturală.
Începeţi ritualul SPA amestecând într-un bol mierea şi zahărul brun sau mălaiul. Cu mixul rezultat masaţi-vă mâinile cu mişcări circulare. Acest procedeu de gomaj uşor o să înlăture celulele moarte şi o să vă scape de asprimea căpătată peste iarnă. Imediat după aceea topiţi untul într-un recipient. Lăsaţi-l puţin la răcit, apoi scufundaţi-vă mâinile în untul cremos, nu înainte de a-i conferi o aromă plăcută cu ajutorul picăturilor de ulei esenţial. Staţi aşa zece minute, după care înfăşuraţi-vă mâinile în folie alimentară. Deasupra aşezaţi prosopelul pe care este de preferat să îl încălziţi înainte. Untul o să intre în piele şi o să o hrănească, redându-i catifelarea, supleţea şi elasticitatea. După 15 minute despachetaţi-vă şi degresaţi mâinile bine cu spirt. La final aplicaţi crema dumneavoastră favorită. Efectul o să fie cel scontat!
Dacă pentru ten folosiţi creme speciale împotriva ridurilor, nu uitaţi şi de mâini! Ridarea acestora este inestetică şi reprezintă un semn evident de îmbătrânire. Pentru a preveni şi a contracara ridarea, încercaţi următoarele reţete bio:
Mască din făină de ovăz
Amestecaţi o lingură cu făină de ovăz cu o lingură cu ulei de măsline şi o lingură cu glicerină într-un pahar cu apă. Agitaţi bine, până obţineţi o pastă consistentă. Aplicaţi pe mâini mixtura, masând uşor, şi lăsaţi-o timp de 25 de minute înainte de a o îndepărta cu apă călduţă şi săpun natural. Această mască va ajuta la regenerarea mâinilor, vă va scăpa de roşeaţă şi va preveni apariţia ridurilor.
Mască din pudră de cacao
Veţi avea nevoie de două linguri cu pudră de cacao pură, două linguri cu ulei de migdale, două linguri cu suc de castravete proaspăt stors şi o linguriţă cu zeamă de lămâie. Amestecaţi toate aceste ingrediente într-un bol, apoi aplicaţi pasta pe mâini, lăsând-o să acţioneze vreme de 15 minute. La final clătiţi cu apă călduţă. Pielea o să fie fină, iar în timp ridurile se vor estompa dacă există deja!
- Nu vă mai tăiaţi cuticulele! Aplicaţi pe unghii, seară de seară, câte un strop de ulei de măsline şi masaţi bine, apoi împingeţi cuticulele cu o ustensilă cu vârf bont. Veţi observa că, în timp, ele se vor retrage, se vor subţia şi vor arăta foarte bine.