Cel mai frumos moment din viaţa unei femei este atunci când se pregăteşte să aibă un copil
În perioada sarcinii, corpul ei are nevoie de o îngrijire specială, pentru a reduce cât mai mult efectele gravidităţii asupra aspectului estetic. Multe dintre ele nu ştiu că pot apela la tratamente concepute special pentru ele, pe care le pot face pe parcursul celor nouă luni, pentru a-şi ajuta corpul să nu sufere transformări majore la nivelul pielii. Despre beneficiile acestor tratamente ne-a vorbit doamna doctor Mirela Miertoiu, doctorand în ştiinţe medicale dermatologice.
Îndrumarea medicului este esenţială
„Există creme şi tratamente pentru îmbunătăţirea calităţii pielii, mai ales la nivelul abdominal, unde de obicei apar vergeturile. Sunt recomandate loţiunile bogate în lăptişor de matcă sau miere. La cabinetul nostru facem împachetări cu miere şi cu uleiuri de migdale. Aceste împachetări trebuie să fie întotdeauna reci. În perioada sarcinii trebuie să se evite împachetările cu parafango sau cu alte asemenea substanţe. Este necesar ca femeile însărcinate să fie foarte atente atunci când apelează la astfel de proceduri, pentru că anumite creme conţin substanţe ce nu sunt compatibile cu sarcina. De aceea, înainte de a folosi o cremă pentru întreţinere, trebuie să întrebe medicul”, recomandă doamna doctor Mirela Miertoiu.
Drenajul limfatic elimină excesul de apă
Gravidele care au retenţie hidrică, li se umflă picioarele şi au senzaţia de „picior greu” pot face anumite masaje cu ajutorul unui aparat specializat, ce face presiune pozitivă şi negativă, drenând astfel cantitatea de limfă în exces. „Tot cu ajutorul acestui aparat se îmbunătăţeşte şi calitatea vaselor de sânge. În perioada sarcinii, uterul, mărindu-şi volumul, apasă pe anumite artere şi vase de sânge, iar circulaţia de întoarcere venoasă este mult îngreunată. Prin aceste masaje speciale, foarte uşoare, circulaţia venolimfatică este mult îmbunătăţită”, mai explică doamna doctor.
Şi tenul poate fi ajutat
Femeile însărcinate pot să beneficieze chiar şi de tratamente cosmetice sau mai bine spus dermato-cosmetice. Pot face peeling-uri enzimatice, folosind principiile active existente în lapte sau nişte substanţe speciale ce „dizolvă” punctele negre. Nu este nevoie de aparate cosmetice care să interacţioneze negativ cu sarcina sau de alte metode empirice de a scăpa de punctele negre sau de coşurile ce apar în urma dereglărilor hormonale pe durata celor nouă luni. Doamna doctor Mirela Miertoiu avertizează că, „indiferent dacă este vorba despre creme pentru corp sau ten, gravidele trebuie să evite produsele ce conţin retinol sau substanţe chimice precum conservanţii, pentru că nu sunt compatibile cu sarcina. Nici aportul excesiv de iod nu este recomandat. Este bine să se folosească produse cât mai naturale, deoarece pielea este cel mai mare organ al corpului, iar ea reuşeşte să absoarbă o cantitate mare de substanţe, care, uneori, pot dăuna sănătăţii.”
Pentru bust, produse cu lăptişor de matcă
Nici sânii nu trebuie neglijaţi în această perioadă. Şi ei trebuie întreţinuţi, pentru ca, după sarcină, femeile să nu se confrunte cu şocul unui bust „lăsat” şi cu vergeturi. „La nivelul sânilor recomandăm creme cu bază naturală, fără masaje sau tratamente invazive cu ajutorul aparatelor. Cele mai potrivite sunt loţiunile ce au în compoziţie lăptişor de matcă, extracte de alge marine sau de rozmarin. Aceste produse trebuie să îmbunătăţească astfel calitatea pielii, să-i redea elasticitatea şi să păstreze cât mai mult forma iniţială a bustului”, mai spune doamna doctor Mirela Miertoiu.
Cristina Tache
La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Calea Dorobanţi nr. 73, ap. 2, Sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în ştiinţe medicale dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.drmestetic.ro; www.mirelamiertoiu.ro.