Main menu

header

  Tenul gras reprezintă o problemă a zilelor noastre, apărută nu numai în rândul adolescenţilor. Excesul de sebum, urmat de diferite forme de acnee, apare chiar şi în cazul persoanelor trecute de prima tinereţe. În unele cazuri, nici măcar antibioticele nu fac faţă infecţiilor apărute în corp, iar singura soluţie o reprezintă medicina naturistă. Panseluţa sălbatică şi mărul-lupului sunt două plante ce vindecă cea mai îngrozitoare infecţie a tenului: acneea rebelă.

  Revigorează tenul îmbătrânit prematur  
  Plăpândă, fragilă, cu petalele colorate în galben şi mov, panseluţa sălbatică are o acţiune detoxifiantă foarte puternică, fiind recomandată femeilor cu tenul gras, încărcat, cu predispoziţie la acnee, dar şi celor cu ten iritabil sau cu sensibilitate alergică. Dacă aveţi un ten îmbătrânit prematur, fitoterapeuţii vă recomandă panseluţa sălbatică, pe care să o folosiţi sub formă de infuzie combinată. Mai jos vă prezentăm câteva reţete cu un rezultat uimitor.

  Infecţia dispare într-o lună!  
  Se pun trei-patru linguri cu panseluţă sălbatică uscată la macerat în jumătate de litru de apă, timp de o zi, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în altă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final se amestecă bine cele două extracte, obţinându-se aproximativ un litru de preparat, ce se bea pe parcursul unei zile. Curele se fac minimum 30 de zile. Astfel, tenul se va curăţa în profunzime, va deveni mai luminos şi îşi va căpăta elasticitatea şi strălucirea.  O altă reţetă care vă poate ajuta să scăpaţi de acneea rebelă sau de orice formă de infecţie apărută la nivelul feţei este realizată din mărul-lupului şi tătăneasă. După o lună de tratament veţi avea un ten de invidiat! Aşadar, se macină cu râşniţa electrică de cafea, cât mai fin, frunze de mărul-lupului şi rădăcină de tătăneasă.

  Masca-minune
  Aveţi nevoie de câte două linguri din fiecare plantă, ce se introduc într-un vas, în care se adaugă apoi apă călduţă. Trebuie să amestecaţi încontinuu, până când se formează o pastă. După aceea, compoziţia formată se întinde printr-un tifon subţire pe locurile afectate şi se ţine minimum o oră. Aplicaţiile se fac zilnic, până la vindecarea completă. Procedura a fost realizată persoanelor care nu au răspuns la niciun fel de alt tratament (nici măcar cel cu antibiotice).
 Ana-Maria Cocea