Main menu

header

  Untul de Shea este obţinut din fructele arborelui Shea din savanele semiaride nord-africane. Beneficiile acestei grăsimi vegetale sunt cunoscute şi folosite de mii de ani de vracii africani, atrăgând atenţia producătorilor de cosmetice şi săpunuri din întreaga lume. Datorită formulei sale de catifelare, antiuscare şi de protejare a pielii, untul de Shea a intrat în topul celor mai bine vândute şi mai recomandate produse pentru îngrijire corporală.

  Hidratează pielea uscată
  Untul de Shea are o concentraţie bogată de acid stearic şi oleic, substanţe indispensabile epidermei, ce ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare, oferind elasticitate pielii. Acesta contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea conţinutului de lipide din celulele epidermei. Untul de Shea este folosit pentru tratarea pielii uscate, a petelor roşii, cicatricelor şi pentru combaterea ridurilor. Se foloseşte şi la fabricarea şampoanelor, balsamurilor pentru păr şi a cremelor.
S-a dovedit mult mai eficient decât untul de cacao sau de jojoba în tratarea părului deteriorat. Acest produs-minune activează circulaţia capilară, ajutând la oxigenarea rădăcinii părului şi la eliminarea toxinelor din organism.
  Ultimele studii au arătat şi alte efecte precum relaxarea muşchilor, calmarea durerilor în cazul artritei sau protecţia solară!

  Cremă specială pentru anotimpul rece
  Această loţiune trebuie folosită înainte de baie sau de duş, deoarece căldura şi aburii grăbesc absorbţia eficientă a cremei în piele.
Ingrediente: o lingură cu unt de Shea, trei linguri cu ulei de măsline, o lingură cu gel de aloe vera, o lingură cu apă de trandafiri, două linguri cu ceară de albine, un sfert de lingură cu lecitină lichidă, câteva picături de vitamina E şi trei picături de ulei esenţial de muşeţel.
Mod de preparare: se amestecă gelul de aloe vera cu apa de trandafiri. Într-un alt vas se pun uleiul de Shea, cel de măsline şi ceara de albine şi se aşază vasul deasupra unui recipient cu apă fiartă. Imediat ce mixtura s-a topit, se îndepărtează sursa de căldură. Se adaugă lecitina şi se amestecă foarte bine. Se combină cele două amestecuri, omogenizând compoziţia. Se pune într-un borcan ce se închide etanş. Crema poate fi folosită atât dimineaţa, cât şi seara, pentru a combate efectele frigului asupra pielii în anotimpul rece.
Cristina Tache