de Daniela Anton
Pielea din zona pieptului şi a gâtului este foarte sensibilă, aşa că are nevoie de o atenţie deosebită din partea dumneavoastră, pentru ca decolteul frumos să atragă privirile. Pentru aceasta, natura vă vine în ajutor.
Cremele trebuie folosite zilnic
Pielea din zona gâtului este la fel de sensibilă şi de solicitată ca şi tenul. De aceea este recomandat ca îngrijirea pielii de pe aceste zone să fie identică. Cremele aplicate pe faţă trebuie folosite şi pentru gât, decolteu şi zona bustului. Alegeţi produsele în funcţie de tipul de ten şi ţineţi cont de momentul aplicării: zi sau noapte. Cerinţele pielii cresc o dată cu vârsta. Până la 25 de ani sunt indicate cremele nutritive şi hidratante, iar după această vârstă, cele care previn îmbătrânirea cutanată. Dar iată şi câteva reţete naturiste care vă vor ajuta să aveţi pielea fină şi fără riduri, chiar cu ajutorul unor produse din bucătăria dumneavoastră.
Avocado şi smântână
Zdrobiţi o jumătate de avocado, apoi într-un vas din sticlă amestecaţi pasta cu o linguriţă cu miere, una cu smântână şi o lingură cu ulei din germeni de porumb. Aplicaţi pe decolteu şi lăsaţi să acţioneze aproximativ 20 de minute, apoi spălaţi cu apă călduţă sau cu apă minerală, deoarece apa minerală aduce nenumărate beneficii pielii, având efecte antiinflamatoare şi antioxidante.
Banană, brânză, iaurt şi ou
Amestecaţi două linguri cu brânză de vaci cu o lingură cu iaurt, cu o jumătate de banană şi cu un gălbenuş. Această mască se aplică o dată pe săptămână şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. De asemenea, pentru a avea un bust ferm, amestecaţi o lingură cu iaurt, un ou şi o lingură cu vitamină (spargeţi mai multe capsule). Aplicaţi masca în zona bustului şi masaţi în formă circulară, timp de 15-20 de minute, până intră în piele masca. Apoi clătiţi cu apă călduţă sau cu apă minerală.
Lămâie şi miere
Două linguri cu smântână, sucul de la o lămâie şi o lingură cu miere se amestecă şi se aplică pe decolteu, se ţine masca 30 de minute. Apoi se clăteşte cu multă apă. De asemenea, un alt truc este masajul cu cuburi de gheaţă, care ajută la tonifierea pielii. Folosiţi două cuburi de gheaţă pentru a masa în jurul sânilor şi zona decolteului două-trei minute.
Migdale şi ou
Zdrobiţi trei linguri cu migdale şi amestecaţi-le cu un gălbenuş, cu o linguriţă cu miere şi cu una cu apă caldă. Întindeţi pe decolteu amestecul obţinut şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 30 de minute. La final vă clătiţi cu apă caldă.
Miere, portocale şi castravete
Faceţi o pastă din jumătate de banană, sucul de la o portocală şi o lingură cu miere şi întindeţi-o pe decolteu. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 15 minute, după care aplicaţi feliile de castravete 10 minute.
Cocos, trandafiri şi argilă
Preparaţi un macerat din apă cu petale de trandafiri. După ce apa s-a colorat, turnaţi-o peste un amestec de argilă cu fulgi de cocos. Pasta obţinută se aplică pe pielea curată şi se ţine circa 15 minute, după care se clăteşte cu apă caldă.
Miere şi banane
Zdrobiţi o banană şi amestecaţi-o cu miere şi cu puţin ulei de măsline, după care aplicaţi pe piele. Lăsaţi-o să acţioneze 20-30 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă.
Roşiile curăţă porii
Roşiile au efect detoxificant asupra pielii, curăţând porii în profunzime şi alungând radicalii liberi. Tăiaţi o roşie în două şi aplicaţi-o pe faţă, lăsând sucul ei să acţioneze timp de 20-30 de minute.
Dovleac pentru dermă sensibilă
Dovleacul este foarte indicat pentru pielea sensibilă, pulpa sa fiind foarte uşor de aşezat pe piele. Lăsaţi-o să acţioneze circa 20-30 de minute. După ce veţi clăti masca, veţi simţi o diferenţă clară.
Uleiuri esenţiale şi germeni de grâu
Sunt de ajutor atunci când vreţi să vă îngrijiţi delicat şi intens decolteul. Aplicaţi-le atât pe decolteu, cât şi pe gât şi lăsaţi-le să acţioneze circa 15-20 de minute. Curăţaţi bine după aceea decolteul cu apă călduţă şi săpun. Mai puteţi încerca să masaţi de două ori pe săptămână zona decolteului cu puţin ulei de măsline. Acesta ajută la hrănirea şi îmbunătăţirea texturii pielii.
Mască aurită
În saloane există o mască specială, cu aur de 24 de carate, care ajută la stimularea colagenului şi a elastinei de pe faţă, dar şi de pe gât şi decolteu. Pielea se masează cu substanţa respectivă în saloanele de specialitate, după care se aşază o folie de plastic peste, pentru maximizarea rezultatelor şi pentru ca substanţele să pătrundă adânc în piele. Se curăţă totul după 25-35 de minute.
Pont! Dacă doriţi să aveţi pielea netedă şi fermă în zona decolteului şi a gâtului, încercaţi un duş rece, stimulează circulaţia, regenerează pielea şi dă energie. Temperatura optimă pentru duş este de 22˚C.
Forma bustului dictează forma decolteului. Pentru un rezultat frumos, este nevoie de întreţinere zilnică. Întindeţi-vă pe burtă şi fixaţi-vă palmele pe saltea, în dreptul pieptului. Lăsaţi-vă cu toată greutatea pe braţe, încercând să vă ridicaţi câţiva centimentri. Rămâneţi câteva secunde nemişcată, în poziţie paralelă cu solul. Respiraţi lent şi reveniţi la poziţia iniţială. Repetaţi mişcarea de 15-20 de ori.
• Chiar dacă sunteţi obosită, nu uitaţi seara să demachiaţi şi zona decolteului, nu numai tenul. De asemenea, evitaţi expunerea îndelungată la soare, deoarece afectează zona gâtului şi a decolteului, ducând la îmbătrânirea prematură a pielii.