de Daniela Anton
Uleiul de trandafir este extrem de cunoscut pentru calităţile sale în cosmetica naturistă, fiind recomandat atât pentru ten, păr, cât şi pentru corp. Acesta curăţă pielea în profunzime, înlătură celulele moarte şi înviorează tenul obosit, exact ce are nevoie pielea dumneavoastră pentru a se hidrata. Iată câteva reţete ieftine şi uşor de preparat acasă.
Mască pentru pielea uscată
Tenul dumneavoastră este uscat şi fără strălucire? O mască nutritivă o puteţi obţine dintr-o lingură cu argilă, o lingură cu făină de ovăz, o linguriţă cu miere, trei picături de ulei de trandafir şi o picătură de ulei esenţial de lavandă. Astfel, veţi obţine o pastă pe care o aplicaţi pe faţă şi o lăsaţi până se usucă. La final, clătiţi-vă cu apă călduţă. Mai mult, puteţi folosi uleiul de trandafir în fiecare seară, înainte de culcare, după ce v-aţi demachiat. Masaţi uşor până intră în piele şi lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi aplicaţi o cremă de noapte. În cazul în care tenul dumneavoastră a fost puternic afectat de frig, amestecaţi puţin ulei de trandafir cu ulei de migdale sau de măsline (în cantităţi egale) şi aplicaţi pe faţa curăţată bine în prealabil. Masaţi şi lăsaţi să intre în piele. Repetaţi procedeul în fiecare seară.
Întărește vasele de sânge
Pielea corpului dumneavoastră este uscată? Atunci amestecaţi patru picături de ulei esențial în loțiunea de corp și aplicaţi-o în fiecare seară pe locurile afectate. În plus, elementele conţinute în uleiul de trandafir ajută la întărirea vaselor de sânge. De asemenea, din când în când, răsfăţaţi-vă cu o baie cu ulei din trandafir. Amestecaţi cinci picături de ulei din trandafir în două linguriţe cu spumă de baie şi puneţi produsul obţinut în apă.
Dă strălucire părului tern
Dacă părul dumneavoastră este tern, uscat sau deteriorat, cel mai bun remediu este un tratament cu ulei de trandafir. Pe părul umed aplicaţi 10 picături, întinzându-le pe toată lungimea firelor, cu ajutorul unui pieptene. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, după care puteţi clăti părul cu apă şi cu şampon. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână, iar părul dumneavoastră va deveni mai mătăsos, mai hidratat şi mai sănătos.
Cremă pentru mâini crăpate
Pentru mâinile uscate puteţi prepara foarte uşor o cremă ajutătoare. Bateţi bine un ou şi amestecaţi-l cu o linguriţă cu suc de lămâie. Adăugaţi o ceşcuţă cu ulei de măsline şi 10 picături de ulei de trandafir. Masaţi mâinile cu această pastă în fiecare seară. Crema se poate păstra timp de mai multe zile la frigider.
Bun pentru călcâie
Uleiul de trandafir este excelent şi pentru tratarea călcâielor crăpate, dar şi a inflamaţiilor. Ungeţi zonele cu probleme în fiecare seară şi veţi observa rapid rezultatele. Dacă doriți să eliminați toxinele din corp, dar şi să aveți un masaj relaxant, amestecaţi o parte cu ulei de trandafir cu zece părţi cu ulei de migdale sau de jojoba.
Vă scapă de celulită
Uleiul de trandafir poate fi utilizat cu succes în masajul anticelulitic şi în caz de obezitate. Pentru realizarea acestuia se folosesc 15 picături de ulei de trandafir ce se amestecă bine cu 100 ml ulei de măsline, iar masajul se face după un duş cald. După o utilizare îndelungată a acestui amestec, veţi constata o scădere a stratului de celulită.
Dispar stările de stres şi migrenele
În cazul în care sunteţi stresați, vă simțiţi deprimați și vă enervaţi din orice, atunci este bine să puneţi cinci picături de ulei de trandafir într-o candelă de cameră, iar aroma puternică vă va relaxa. Un alt truc la fel de eficient constă în efectuarea unui masaj al tâmplei cu ulei de trandafir. Tensiunea se va risipi și, astfel, vă veţi simți relaxați. De asemenea, dacă aveţi migrene în mod constant îmbibaţi un prosop cu trei-patru stropi de ulei şi cu apă rece sau caldă şi aplicaţi-l pe frunte. Va face minuni asupra stării dumneavoastră de sănătate.
Puteţi să-l preparaţi singuri acasă
Dacă vreţi să vă faceţi ulei de trandafir acasă, cumpăraţi o sticluţă cu petale de trandafir de la magazinele naturiste, peste care turnaţi ulei de măsline. Lăsaţi la macerat trei săptămâni (agitaţi zilnic sticla). Apoi, fierbeţi sticla în baie de abur timp de 30 de minute. Lăsaţi să se răcească şi filtraţi amestecul. Produsul obţinut se pune în sticluţe închise la culoare şi se depozitează într-un loc răcoros.