de Cătălina Tăgârță
Benefice atât în tratamentul celulitei, cât și în diminuarea stratului adipos din toate zonele unde se aplică, împachetările cu alge constituie o metodă noninvazivă de remodelare corporală și de eliminare a kilogramelor în plus. Potrivit specialiștilor, rezultatele sunt deseori spectaculoase, cu pierderi de până la șapte kilograme în doar trei-patru săptămâni de tratament. Oana Ungureanu (foto), cosmetician la Centrul Shakti, din Capitală, ne-a dezvăluit mai multe despre această procedură.
„Stimulează circulația venoasă și limfatică”
- Oana, în primul rând, te rog să ne spui pentru ce se face împachetarea cu alge?!
- Este binecunoscut faptul că algele stimulează slăbirea. Apoi, tratamentele locale cu alge sunt celebre, deoarece redau suplețea și elasticitatea pielii, având și efect împotriva combaterii celulitei - caz în care aceste produse trebuie combinate cu gel anticelulitic termic, care stimulează celulele. De asemenea, stimulează circulația venoasă și limfatică, facilitând drenarea și favorizând eliminarea grăsimilor. Acest efect se datorează iodului conținut de alge, care este absorbit de piele, iar după tratament aceasta se vede mult mai fină, practic este vizibil luciul de la hidratare. În plus, mai e vorba și despre detoxifiere - elimină toxinele și relaxează pielea.
- Sub ce formă sunt folosite algele?
- Algele ajung la noi sub formă de pudră (sunt transformate prin criomăcinare), însă, chiar și așa, ele își păstrează toate proprietățile curative. Pentru a le folosi, noi le amestecăm cu apă și obținem o pastă de consistența nămolului marin, care are și același miros specific... Multă lume nu suportă mirosul, dar după ce algele se usucă și clientul intră la termocuvertă, de multe ori nu mai e deranjat de acest aspect...
„Se face peeling cu sare de mare”
- Pentru cei care nu au făcut niciodată împachetări, te rog să explici procedura, pas cu pas!
- În primul rând se face un peeling corporal pentru deschiderea porilor. Spre exemplu, la împachetarea cu alge se folosește sare de mare, și peelingul e destul de zgrunțuros, dar nu-i problemă, fiindcă apoi clientul intră la duș, așa că pielea rămâne curată. Apoi se aplică un gel termic, care încălzește pielea foarte mult și ajută arderile. Însă, acesta se dă doar pe zonele afectate de celulită, nu pe tot corpul (deci, în niciun caz nu se dă pe sâni, brațe etc.). Abia după aceea se aplică algele, care vin sub formă de pudră și trebuie combinate cu apă, exact cum am spus. După ce stă circa 20 de minute la termocuvertă, clienta face din nou duș, după care se aplică alte două creme. E vorba despre un gel relaxant pentru spate (stând pe burtă mult timp, în momentul în care te ridici apar dureri, și aplicând gelul acesta pe spate și pe gambe corpul se detensionează) și o cremă anticelulitică obișnuită, cu efect pe termen lung.
„Circa 20 de minute la termocuvertă”
- Care e senzația la peeling: doare, ustură?
- Peelingul durează circa cinci minute și este ca o mănușă abrazivă pe care o dai pe corp în momentul în care te speli. La aplicarea gelului termic se simte o căldură ca la solar, iar unele persoane cu pielea mai sensibilă simt pișcături și se pot înroși puțin. Dar, odată intrate la pătura termică, pielea lor se calmează, căci algele intră-n acțiune și își fac rolul.
- De ce e nevoie neapărat de termocuvertă? Care e rolul ei?
- Termocuverta (pătura electrică) se încălzește și menține corpul la o temperatură ridicată, ea ajută astfel la deschiderea porilor și la pătrunderea mai rapidă în piele a cremelor și a substanțelor eliberate de alge. Ea poate fi setată la 40 de grade, la 50, în funcție de suportabilitatea fiecăruia. Cu cât este mai cald, cu atât este mai bine, iar timpul petrecut acolo este de circa 20 de minute.
Se poate opta pentru un masaj facial de relaxare
- În acest timp, clienta rămâne singură?
- Eu niciodată nu las pacienta singură, pentru că nu știi ce se întâmplă: poate nu suportă căldura, poate are nevoie de ceva (eu oricum, mai ales vara, când este foarte cald, nu trag fermoarul la pătură)... Însă, în intervalul de timp amintit, prefer să îi fac un ușor masaj facial de relaxare sau pot vorbi despre orice altceva, îi prezint tratamentele faciale, adică e un moment în care clienta beneficiază de informații, de servicii.
- Ce se întâmplă în cazul în care nu rezistă la termocuvertă mai mult de cinci minute, spre exemplu? Procedura mai are același randament?
- Tocmai de aceea sunt eu acolo. De pildă, putem da pătura la o temperatură mai mică sau să o lăsăm mai jos, deci nu foarte aproape de gât, ca să nu mai simtă căldura așa tare. Sau se pot pune comprese cu apă rece în zona feței, dar sincer nu mi s-a întâmplat așa ceva. N-am avut cazuri în care clienta să nu poată suporta. Și asta probabil fiindcă, în momentul în care ajung la centru, clientele deja știu ce presupune tratamentul. Multe chiar intră pe site-ul nostru (centrulshakti.com) să citească descrierile procedurilor, deci vin deja informate.
„Trebuie combinate cu sport și cu dietă”
- Cam în cât timp dispare celulita și cam câți centimetri se pierd în jurul taliei?
- Sunt cliente la care se văd rezultate după cinci-șase ședințe, la altele mai târziu. Se pot pierde câțiva centimetri buni. În schimb, sunt multe doamne interesate mai mult de tonifierea pielii și de dispariția aspectului de coajă de portocală, nu neapărat de pierderea unui număr de kilograme.
- Cu ce alte proceduri recomandați să se combine aceste împachetări cu alge?
- Toate procedurile trebuie combinate cu sport și cu dietă. În caz contrar, degeaba pierzi timpul prin saloanele de înfrumusețare.
- Există și interdicții în urma procedurii?
- Niciuna. Te poți duce la soare, la mare fără nicio problemă, nu-ți îngreunează activitatea cu nimic. Termocuverta poate reprezenta o piedică pentru persoanele care au vasele foarte dilatate, varice, în rest e ok. Și nici nu există limită de vârstă. Avantajul produselor naturale folosite de noi este că nu afectează cu nimic. Nu sunt precum unele creme antirid, spre exemplu, de care devii dependentă, iar când renunți la ele pielea arată chiar mai urât decât înainte. Produsele naturale nu au decât avantaje pentru corp.
„Pielea devine mai hidratată şi mai luminoasă chiar după prima şedinţă“
- La ce interval de timp se fac ședințele?
- La început ar fi bine să se facă de două ori pe săptămână, într-un pachet de circa zece ședințe, apoi e recomandat să meargă la întreținere de una-două ori pe lună. Dar depinde mult și de problemele cu care te confrunți.
- Dacă cineva vine să facă doar o ședință, sunt rezultate vizibile?
- După doar o ședință (care durează circa 45 de minute) se văd rezultate la elasticitate și la aspectul pielii. Aceasta este mult mai hidratată, mai fină și mai luminoasă, ai o senzație foarte plăcută și ți-ai dori să mai faci tocmai pentru sentimentul de după. Pielea arată foarte bine și chiar o simți așa vreo două zile. Uneori nici nu mai e nevoie să folosești cremă hidratantă.