Main menu

header

630 27 1de Roxana Istudor şi Claudiu Melinte

Paleții sunt la mare căutare pentru numeroasele lor întrebuințări într-un spațiu pe care îl doriți cât mai natural și mai original. Orice decor rustic de grădină poate fi îmbogățit cu idei simple și foarte inspirate de aranjamente florale pentru care puteți utiliza paleți.

Jardienieră rustică

630 27 2Nimic mai simplu și mai inedit decât un aranjament de tip mozaic, din paleți, pentru a monta jardiniere în care să aveți condimentele și legumele preferate, numai bune de „aruncat” peste frigărui atunci când faceți un grătar afară. Pretabilă la aproape orice idee de aranjament floral, jardiniera rustică are un aspect deosebit și nu ocupă spațiu decât cât este necesar pentru a vă bucura și a vă folosi.

Mozaic cu căpșuni

630 27 3Vă doriți căpșuni producție proprie? Paleții sunt perfecți pentru acest scop. Nu aveți decât să-i asamblați în modul cel mai simplu, să puneți solul necesar, să plantați căpșunile, și în scurt timp veți avea la dispoziție delicioasele fructe care vor fi și mai gustoase în clipa în care le veți servi din rezerva personală, crescută frumos la soare în grădina din spatele casei.

Condimente pe verticală

În ghivece de dimensiuni medii vă puteți cultiva propriul rozmarin sau cea mai parfumată mentă pe care o puteți pune într-o limonadă proaspătă, servită rece în grădină. Pentru toate acestea (plus pătrunjel, cimbru, leuștean și multe altele pe care le doriți proaspete și la îndemână) se poate realiza o etajeră simplă din paleți. La final va arăta ca o fereastră din lemn la care „zâmbesc” cele mai bune gusturi din lume.

Piramida înflorată

630 27 4Vă doriți margarete sau hortensii în mijlocul grădinii? Specialiștii în design exterior au imaginat o variantă din paleți care se poate dovedi irezistibilă: aranjamentul în formă de piramidă. Ingenios și inspirat, acesta implică așezarea neuniformă a mai multor straturi suprapuse pe care nu vă rămâne decât să puneți pământul de flori și apoi să plantați ce vă doriți. Arată spectaculos și poate fi cu ușurință piesa centrală a grădinii.

Provizia de legume

Ați aflat de ceva vreme că spanacul este un aliment-minune și vreți să faceți o cură fără să depindeți de anotimp sau să vă faceți probleme dacă este sau nu tratat cu chimicale atunci când îl cumpărați? Faceți din paleți o grădină sprijinită de un perete, și legumele preferate (ceapă verde, salată verde etc.) vor fi de proveniență sigură și cu mult mai delicioase.

Expoziție de plante

630 27 5Dacă nu v-ați imaginat că un palet poate fi suport de expoziție, iată că există o variantă. Pur și simplu rezemați-l vertical pe marginea balconului și fixați pe el ghivecele cu plante preferate. Are avantajul de a fi o formulă versatilă, întrucât puteți amplasa plante care cresc în orice direcție, poate fi mutat cu ușurință, și cu siguranță va atrage toate privirile, pentru că este o expunere estetică în toată regula.

O intrare spectaculoasă

În cazul în care v-ar plăcea ceva original și spectaculos la intrarea casei, din paleți se poate realiza o cutie în care să plantați specii de efect, care să vă scoată lo- cuința în evidență. După asamblare, lemnul se poate vopsi. Nu mai rămâne decât să umpleți spațiul cu pământ (după ce ați fixat pe fundul cutiei pânză groasă) și să plantați o specie majestuoasă, cu frunziș într-o culoare aprinsă, care să capteze atenția trecătorilor și să uimească oaspeții.

Decor cu mușcate

În timp ce mai toată lumea are mușcatele amplasate la ferestre sau suspendate pe balcoane, dumneavoastră puteți realiza un ansamblu din paleți care să facă din aceste plante atât de iubite un adevărat decor. După ce le-ați pus în centrul „scenei”, lăsați paletul în nuanța naturală, apoi completați imaginea cu plante care asigură un bun contrast (la mușcate roșii combinați margarete, de exemplu). În rest, lăsați-vă imaginația să inoveze.

Colțul verde

Pentru un spațiu de mici dimensiuni aflat pe un balcon, dar unde vă doriți un colț verde, este foarte simplu de realizat un ansamblu din paleți. Specialiștii vă sfătuiesc să asamblați fiecare corp - stânga și dreapta, care vor forma colțarul - separat, apoi să le îmbinați la final. După ce ați dat găurile necesare și ați verificat dacă părțile se potrivesc, fixați-le cu șuruburi și cu un adeziv pentru lemn. La asamblarea finală veniți dinspre partea din spate spre cea din față, apoi securizați spatele cu șuruburi speciale pentru lemn care va sta afară. Odată realizată piesa, rămâne partea cea mai plăcută a efortului: plantarea. Efectul va fi desăvârșit. (va urma)

„Fără salturile imaginației nu am putea avea emoția descoperirii posibilităților“ (Gloria Steinem, jurnalist)