Main menu

header

612 16 1de Valeria Roman

Iulia Vântur (36 de ani) nu e doar vedetă în România, ci urcă treaptă cu treaptă pentru a-şi clădi o carieră solidă şi în India, ţara care a adoptat-o. Frumoasa româncă, gazda emisiunii „Ferma Vedetelor”, de la Pro TV, şi-a descoperit o nouă pasiune, muzica, şi, încurajată de oameni cu experienţă, a mers pe drumul său. Iulia Vântur este în acest moment românca despre care se vorbeşte peste tot în India! Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că a fost văzută în compania lui Salman Khan, celebrul actor de care prezentatoarea tv este foarte apropiată, ci datorită vocii sale suave, pe care milioane de oameni au ascultat-o interpretând în hindi piesa „Every night and day”, pe care o cântă alături de Himesh Reshammiya, cântăreţ, compozitor şi producător de peste 20 de ani la Bollywood. Acesta s-a declarat vrăjit de vocea româncei după ce a auzit-o cântând prietenilor un colind şi a decis ca noul său album să cuprindă şi această piesă, interpretată în duet cu Iulia. Iulia Vântur a vorbit despre noile sale planuri în câteva conferinţe de presă pe care le-a susţinut în India, dar ne-a împărtăşit şi nouă câteva dintre proiectele sale îndrăzneţe pentru care a luat lecţii de canto şi se perfecţionează continuu. Despre cât de mult iubeşte Iulia Vântur India cu tot ce poate această ţară să-i ofere vedetei Pro TV aflaţi într-un interviu pe care „Lulia”, aşa cum îi spun indienii, ni l-a acordat cu cea mai mare deschidere.

„Nu mai am loc de vize nici în al doilea paşaport!”

- Atunci când nu eşti în România, sigur te afli în India! Te identifici din ce în ce mai mult cu locurile acelea! De ce?

- Pentru că am rezonat cu India din prima clipă în care am aterizat aici. Unele lucruri nu au o explicaţie logică, pur şi simplu există locuri în lume în care te simţi ca acasă. India este specială în viaţa mea. Este parte importantă în dezvoltarea mea prin oamenii cu care am interacţionat, de la care am învăţat tocmai din diferenţele culturale. Traiul într-o ţară străină m-a învăţat să devin mai tolerantă. M-a provocat să fiu mai deschisă, să accept oamenii aşa cum sunt, fără prejudecăţi, etichete.

- Dacă ar fi să calculezi, câte vizite ai ajuns să faci în această ţară anual? E a două ta casă?

- Sunt pe cale să schimb al doilea paşaport, pentru că nu mai am loc pentru vize noi, nu ştiu numărul lor, dar India a devenit o a doua casă pentru mine.

„Am înţeles cum trăieşte şi simte India!”

612 16 2- Ţi-ai convins prietenii să meargă acolo? Sigur deţii informaţii mai multe decât orice agenţie de turism!

- În prima vizită am fost „turist”, apoi am început să descopăr traiul efectiv din această ţară. Nu ştiu tot ce ştie Google despre India, dar cred că am înţeles cum trăieşte, cum simte India. De curând m-am bucurat să întâlnesc nişte prieteni români veniţi în vacanţă aici. Au fost încântaţi de tot ce au experimentat. India este o ţară în care experimentezi, nu doar vizitezi. Prietenii mei apropiaţi nu au ajuns încă în India, dar vor veni, cu siguranţă.

- Dacă ai fi agent de turism, ce ai promova la noi? Care sunt locurile de vizitat?

- Rajasthan - „tărâmul regilor”, un stat foarte bogat cultural. Arhitectură superbă, decoraţiunile tradiţionale ale caselor (havelis), templele. Istoria locului, artă - picturi, bijuterii, veşminte. Acolo găseşti unele dintre cele mai vechi forturi, în zona deşertică, palate superbe (în special în Jaipur, denumit Oraşul roz). În Udaipur există un palat vechi, superb, pe lac, transformat în hotel. Apoi puteţi vizita rezervaţia naturală de tigri şi alte animale sălbatice în Ranthambur Park. Asta este doar o destinaţie, însă India este imensă, cu multe locuri superbe.

„Iubesc dulciurile, dar din cauza lor trag din greu la sală!”

612 16 4- Vestimentaţia tradiţională te prinde de minune! Cum stai cu preparatele culinare? Ce adori să mănânci din bucătăria lor?

- Îmi place mâncarea indiană, în special palak paneer şi chicken biryiani.

- Găteşti? Ai încercat reţetele lor? Ce îţi iese cel mai bine?

- Am încercat câteva reţete, au ieşit bine, dar nu mi-am făcut un obicei din asta.

- Consumi dulciuri sau te poţi abţine de dragul siluetei?

- Prefer să mănânc desertul înainte de orice altă bunătate. Iubesc dulciurile, din cauza lor trebuie să muncesc din greu la sală.

„Am învăţat că oamenii se adaptează oricăror condiţii!”

612 16 5- Pe lângă o alimentaţie echilibrată, cum reuşeşti să-ţi păstrezi forma fizică de zile mari?

- Fac mult sport. Cardio, sală, dans, pentru că mi-a plăcut dintotdeauna, şi pilates, care mă ajută să am o poziţie corectă şi la birou.

- Eşti gazda unui show unde utilităţile curente, mâncarea şi confortul lipsesc. Cum ai reuşit să faci faţă provocărilor? Ai trecut deja prin două ediţii!

- În ultimul sezon, chiar dacă nu am locuit în fermă, alături de concurenţi, şi noi, cei din echipa de filmare, am trăit departe de casă - Cipru, într-o zonă destul de izolată, cu anumite restricţii. Am învăţat un lucru - oamenii se adaptează oricăror condiţii dacă au o motivaţie puternică.

- Te-ai ataşat de concurenţi? Care a fost povestea care ţi-a atins inima?

- Emisiunea este un reality show, aşadar, descoperi oamenii exact aşa cum sunt. Am avut multe surprize plăcute, tocmai ca să-mi confirme că etichetele pe care le punem la o simplă vedere n-au pic de valoare.

„Piesa a fost ascultată de peste 24 de milioane de vizitatori”

612 16 3- În paralel cu viaţa în televiziune ţi-ai dezvoltat o altă latură, cea de actriţă şi, mai nou, de cântăreaţă! Care îţi place mai mult?

- Toate mă reprezintă, sunt modalităţi de exprimare a ceea ce sunt. Îmi place să învăţ lucruri noi. Toate sunt pasiunile mele, acum e momentul să mă ocup de pasiunea pentru muzică şi îmi place foarte mult.

- Dacă nu ai mai face televiziune către ce anume te-ai orienta?

- Mai mult ca sigur că muzică, psihologie sau dezvoltare personală.

- Ce piesă urmează după „Every night and day?”

- Piesa se bucură de un real succes, şi toată lumea mi-a spus că o să devină hit. Am înregistrat-o în cel mult două ore. Cânt alături de un nume mare al muzicii hindi. Himesh Reshammiya este cântăreţ, compozitor şi producător de peste 20 de ani la Bollywood. Este foarte respectat aici. Albumul de pe care face parte piesa a fost ascultat de 24 de milioane de vizitatori. Acest lucru se întâmpla în urmă cu două săptămâni, probabil că între timp numărul lor a crescut. Urmează alte surprize muzicale bune, am înregistrat deja piese noi în hindi. Am fost invitaţi la toate emisiunile radio şi tv şi am susţinut conferinţe de presă.

„Am luat lecţii de canto şi în India!”

612 16 6- Ai pregătire în domeniu sau e doar o pasiune care a prins contur acum?

- Înainte de a face asta am luat cursuri de canto în România, dar şi în India. Muzica hindi clasică e foarte diferită. Totul a fost neaşteptat pentru mine. De când am aterizat aici, în Mumbai, am înregistrat piesa, apoi am filmat acel teaser, un making of, care a fost vizualizat deja de un milion de oameni. Videoclipul urmează să-l filmăm. Eu nu am avut niciodată planuri de genul ăsta în India. Evident că trebuia să fac ceva în momentul în care veneam aici, să am o ocupaţie care să-mi placă. Muzica a fost dintotdeauna o pasiune de-a mea, dar nu mă gândeam să fac acest lucru acum, ci după cariera mea în televiziune. Nu am luat prea mult în serios ideea asta, dar am fost încurajată, am fost împinsă. La lansare a venit şi Amitah Bachan, actor celebru aici în India. Iar la 23 decembrie am participat la spectacolul de decernare al premiilor cinematografiei Bollywood, „Sansui Stardust Awards 2016”.

- Ce roluri ai avut şi în ce filme?

- Experienţă specială a fost piesa de teatru regizată de Horaţiu Mălaele, la Teatrul Metropolis, în care am jucat alături de George Ivaşcu, Vlad Ivanov şi de alţi actori foarte talentaţi. Prima mea apariție într-o producție indiană a fost în pelicula „O Teri”. Ulterior, a urmat piesa pentru filmul „Sultan”.

„Nu sunt o fashionistă!”

- Dansul îţi dă o stare de bine! Emisiunea pe care ai prezentat-o în trecut te-a făcut să-l descoperi sau eşti pasionată de mică?

- Întotdeauna mi-au plăcut muzica şi dansul. Emisiunea „Dansez pentru tine” m-a făcut să iubesc dansul, să înţeleg că este una dintre cele mai frumoase forme de exprimare.

- Ieşi din casă consiliată de stilist? Cât de mult te pricepi la haine?

- Nu sunt o fashionistă, nu am alarmă pusă pentru ultima colecţie haute couture, dar am un minimum de cunoştinţe şi de „gust”. Se întâmplă să dau şi greş, dar nu fac o dramă din asta. Important este să mă simt bine cu orice preţ.

Vedeta a fost invitată la toate posturile tv şi de radio din India

Le duce dorul părinţilor, pe care i-a dus în vacanţă la Berlin

- În ce relaţii eşti cu părinţii? Cât de des îi vizitezi?

- Încerc să îmi alin dorul de ei! Sunt apropiată de părinţii mei şi vorbim des la telefon şi ne vedem pe Facetime când sunt plecată din ţară. La început, la primele mele vizite în India, lumea nu vorbea prea frumos de mine, iar mama mea ştie cel mai bine lucrul ăsta. Mă bucur acum că aud cuvinte de laudă.

- Cum te răsfaţă mama acasă?

- Cu tot ce poate, fiind singurul copil, primesc toată dragostea şi atenţia.

- Care e următoarea ta destinaţie de vacanţă?

- Nu am mai fost de mult într-o vacanţă cu adevărat. Ultima dată am făcut un city-break cu părinţii mei la Berlin.

- Mare sau munte? Te găsesc pe pârtie?

- Cu siguranţă nu mă pasionează sporturile de iarnă. Mai degrabă mă găsiţi pe plajă, la mare!

Adoră bucătăria indiană

612 16 7Palak paneer este o reţetă foarte gustoasă de brânză de vaci în sos se spanac pe care Iulia a adoră pur şi simplu. Pentru ea aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 150 g brânză de vaci, 250 g spanac, 100 ml smântână, 50 g unt, 1 linguriţă cu mentă, 1 lingură cu chili roşu pudră, 5 linguri cu ulei, 1 roşie, 1 ceapă, 1 căpăţână de usturoi, 1 linguriţă cu ghimbir, seminţe de chimion şi sare.

Mod de preparare: se pune spanacul la fiert. Ceapa şi roşia se toacă mărunt, iar ghimbirul se taie în felii subţiri. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit usturoiul tocat mărunt, ceapa şi seminţele de chimion timp de cinci-opt minute. Se adaugă roşia tocată mărunt şi se lasă pe foc până capătă o consistentă moale. Apoi, se adaugă restul ingredientelor, cu excepţia spanacului şi a brânzei, şi se lasă pe foc timp de cinci-zece minute. Se pun brânza şi spanacul peste compoziţie şi se lasă în continuare pe foc alte zece minute. La sfârşit se adaugă smântâna.

Pentru Chicken biryiani aveţi nevoie de: piept de pui dezosat şi fără piele, circa 850 g, tăiat bucăţi, 6 linguri cu ulei de alone sau de floarea-soarelui, 100 g unt, 2 cepe mici, 200 g roşii tocate, din cutie, cu suc cu tot, 1 ardei iute verde, tocat mărunt, 3 cm bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir, 4 căţei de usturoi, 2 fire proaspete de pătrunjel, 1 lingură cu frunze proaspete de mentă, 100 g caju, 50 g stafide, 1 şi 1/2 linguriţă cu scorţişoară măcinată, 1/2 lunguriţă cu seminţe de cardamom, 4 cuişoare, 1 linguriţă cu nucşoară măcinată, 1/2 linguriţă cu seminţe de fenicul, 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen, 1/2 linguriţă cu boabe de corian- dru, 5-6 boabe de piper negru, 2 foi de dafin, 1 linguriţă de curcuma măcinată, sare. Pentru orez se foloseşte 220 g Basmati, spălat în patru-cinci ape şi înmuiat 30 de minute în apă rece, apoi scurs, 1 litru bulion de pui (sau supă preparată cu cubuleţe de concentrat) clocotit, 1/2 castravete proaspăt, tăiat rondele, pentru ornat, fâşiuţe subţiri de ardei gras, de diferite culori, pentru ornat.

612 16 8Mod de preparare: se încinge o tigaie şi se adaugă cuişoarele, piperul, seminţele de cardamom, feniculul, chimenul şi coriandrul. Se frig un minut, amestecând ca să nu se ardă. Se iau de pe foc şi se macină până se obţine o pudră omogenă. Se adaugă scorţişoară şi nucşoară şi se amestecă bine. Se pun peste ardeiul iute, ghimbir, usturoi, frunzele de pătrunjel, jumătate din cantitatea de alune caju, frunzele de mentă şi una-două linguri cu apă. Se pisează bine amestecul, până se obţine o pastă omogenă. Se încing patru linguri cu ulei într-o tigaie mare, se adaugă bucăţile de pui şi se prăjesc zece minute. Carnea se pune deoparte. Apoi se adaugă în tigaie restul de ulei şi 30 g unt. Când grăsimea este încinsă, se pune jumătate din cantitatea de ceapă şi se prăjeşte până începe să se rumenească. Se adaugă pastă de condimente şi se găteşte, amestecând continuu, două-trei minute. Se adaugă roşiile şi se amestecă două minute, bine de tot, pe flacăra medie. Se pun carnea şi puţină sare, 400 ml din bulionul de pui. Se fierb ingredientele la foc mic circa 30-40 de minute sau până când carnea se face foarte fragedă, iar lichidul s-a îngroşat. Între timp, se încing într-o altă tigaie 40 g din untul rămas, se adaugă foile de dafin, curcuma şi restul de ceapă şi se prăjesc la foc mediu, până ce încep să se rumenească. Se adaugă orezul şi se amestecă bine zece minute, la foc mic, până ce orezul se face translucid. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţin unt. Se pune restul de bulion de pui, se dă amestecul în clocot, se micşorează flacăra şi se găteşte orezul timp de opt-zece minute la foc mic, fără a acoperi tigaia. Se scurge excesul de apă dacă există. Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se amestecă într-un platou ceramic orezul cu bucăţile de pui şi sosul lor, se acoperă vasul cu un capac sau cu folie metalică şi se gătesc ingredientele în cuptor timp de 10-15 minute, până ce orezul este complet făcut. Mâncarea trebuie să fie un pic umedă. Se încinge într-o crăticioară untul rămas, se adaugă stafidele şi restul de alune caju şi se prăjesc două minute, amestecând frecvent. Se presară alunele şi stafidele peste biryiani. Se ornează cu frunze de pătrunjel, rondele de castravete şi fâşiuţe de ardei gras. Poftă bună!