Main menu

header

635 16 1de Valeria Roman

Burak, alias Kemal: „Pictez, fac fotografii şi am o motocicletă“

Îl vedeți în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:00, în prime time, la Kanal D, în serialul „Dragoste infinită”, interpretând magistral rolul lui Kemal. Dar Burak özçivit (32 de ani), eroul nostru, a avut multă treabă în ultima vreme şi în viața personală. Dincolo de platourile de filmare, de unde a pus inima pe jar a milioane de femei din întreaga lume, dar și din România, carismaticul actor are ochi doar pentru o singură frumuseţe. Norocoasa se numește Fahriye Evcen, este tot actriță, și a reușit să-l convingă după aproape trei ani de relație să o ia de soție. Nunta lui Burak özçivit cu Fahriye Evcen a avut loc la 29 iunie și a fost considerată evenimentul anului în Turcia și în Orientul Mijlociu. Deși au existat oferte din partea șeicilor arabi ca întreaga ceremonie să aibă loc în Dubai, pe cheltuiala lor, starul turc a refuzat aceste invitații, dorind ca nunta să se desfăşoare în Istanbul, aproape de casă. Totul s-a întâmplat într-un cadru mirific, la un conac din secolul al XIX-lea, din timpul Imperiului Otoman, situat pe malul Bosforului, „Sait Halim Paşa”, și doar avansul pentru închirierea localului a depășit 75.000 de euro, afirmă surse citate de takvim.com. Popularul Burak özçivit a acceptat să ne povestească, într-un interviu Exclusiv, cum este viața pe platourile de filmare și să ne dea detalii despre relația cu superba sa soție.

„Succesul nu m-a schimbat!”

- Rolurile din „Suleyman Magnificul” şi „Dragoste infinită” ţi-au adus nu numai faima, ci şi numeroase admiratoare, inclusiv în România! Cum te descurci în această situaţie?

- Am mai multe admiratoare decât admiratori, ştiu lucrul acesta şi mă flatează! Iubirea publicului este ceea ce hrăneşte ego-ul unui actor. E ceva necesar în meseria noastră, dar care necesită obiectivitate şi detaşare, altfel cazi în capcana succesului. Pe mine, din fericire, succesul nu m-a schimbat. Pot să spun deci că manageriez foarte bine situaţia!

- Joci rolul principal în „Dragoste infinită”, difuzat la Kanal D! Cu ce e diferit Kemal faţă de tine?

- De obicei, publicul asociază eroul filmului cu actorul. Admiraţia pentru un actor se confundă cu admiraţia pentru personajul pe care acesta îl joacă. Mă bucur că interpretez un asemenea personaj! Kemal este un bărbat care are multe calităţi, un individ cum rareori se mai găseşte în zilele noastre. Împărtăşesc cu personajul mai multe principii de viaţă, mă regăsesc în multe dintre reacţiile sale, însă cu siguranţă eu sunt mult mai extrovertit decât el.

„Totul între mine și nevasta mea este transparent și onest”

- Ai acasă o iubită cu care recent ţi-ai întemeiat o familie! E geloasă? Dar tu?

- Nu suntem geloşi, nu suntem în competiţie, nu ne certăm. O relaţie înseamnă egalitate. Niciunul dintre noi nu încearcă să controleze relaţia pentru a avea un ascendent asupra celuilalt. De ce am fi geloşi, când totul între noi este transparent şi onest?

- După „Suleyman”, ai deschis un restaurant! Ce se va întâmpla după acest serial, o nouă afacere?

- Nu mi-am propus să deschid un nou business. Faptul că am investit nişte bani într-un restaurant nu mă califică drept om de afaceri. De restaurantul meu se ocupă cineva care se pricepe la aşa ceva. Eu ştiu să joc - sunt actor şi sper să pot face meseria asta cât mai mult timp.

„Sosia mea ar putea fi un actor indian”

- Dacă ar fi să-ţi iei un înlocuitor, o sosie, cine crezi că s-ar încadra pentru acest job?

- Nu ştiu! Nu m-am gândit niciodată la aşa ceva! Mi s-a spus, la un moment dat, când mă aflam într-o vacanţă în Asia, că semăn cu un actor indian. Un puşti s-a apropiat de mine şi m-a întrebat, în limba engleză, dacă sunt actorul „nu ştiu care” - nu i-am reţinut numele. I-am spus că da, sunt actor, dar că numele meu este altul, nu cel despre care a pomenit. În orice caz, era un star de la Bollywood, mi s-a spus. „Ce mică este şi lumea asta mare a actorilor, dacă seamănă între ei”, a râs puştiul, care mi-a cerut un autograf, deşi nu eram favoritul său.

- Pasul de la model la actor...

- A fost ceva firesc la un moment dat. Jucam în reclame, mergeam la castinguri şi „dădeam bine pe cameră”, după cum mi se tot spunea. Eram în mediul potrivit şi se pare că a fost şi momentul potrivit.

„Filmăm și câte zece ore pe zi!”

- O întâmplare amuzantă de la filmări? Cât ai filmat cel mai mult?

- Nu se întâmplă prea des lucruri haioase, pentru că se munceşte mult, şi la modul cel mai serios. Filmăm des câte zece ore pe zi. Amuzant a fost, la un moment dat, că, din greşeală, am intrat în cadru, imediat după pauză, cu ochelarii de soare fixaţi deasupra capului. Eu eram serios, gata să dau replica, dar nu ştiam de ce toată lumea râdea în hohote de mine.

- Cum eşti dincolo de platoul de filmare? Ce pasiuni ai?

- Îmi place să pictez, să fac fotografii şi să mă plimb cu motocicleta. Ador să conduc maşina pe distanţe lungi, pentru că şofatul mă relaxează.

- Îţi plac copiii?

- Îmi plac copiii, e o plăcere să îi fotografiez. Îmi place să surprind inocenţa şi bucuria din ochii lor.

„Am mai multe admiratoare decât admiratori, ştiu lucrul acesta şi mă flatează! Iubirea publicului este ceea ce hrăneşte ego-ul unui actor. E ceva necesar în meseria noastră, dar care necesită obiectivitate şi detaşare, altfel cazi în capcana succesului“

„În Grecia am văzut un spectacol măreţ şi înfricoşător“

- Care a fost cea mai frumoasă vacanţă a ta?

- Toate vacanţele au fost minunate, fiecare a avut farmecul său. Momente memorabile. Îmi vine acum în minte o ploaie care m-a prins noaptea târziu, când mă întorceam la hotel. Eram pe o insulă grecească, într-o maşină închiriată şi ploua cu găleata. Mergeam de-a lungul coastei, iar cerul era brăzdat de fulgere. Ştergătoarele abia mai făceau faţă, aproape că nu mai vedeam nimic prin parbriz. Am tras pe dreapta şi am privit. Era un spectacol măreţ şi înfricoşător: fulgerele care despicau cerul şi parcă despicau chiar şi marea, care se lumina dintr-o dată! Îmi era teamă, dar mă şi bucuram de spectacolul acela unic. Am regretat enorm că nu aveam aparatul foto la mine, iar telefonul era descărcat. Ar fi fost o filmare apocaliptică!

„Kemal este un bărbat care are multe calităţi, un individ cum rareori se mai găseşte în zilele noastre. Împărtăşesc cu personajul mai multe principii de viaţă“

Mirii au purtat câte două ţinute în ziua cea mare

La 29 iunie, pe pontonul superbului conac din secolul al XIX-lea, Sait Halim Pasha, situat în „inima Bosforului”, Burak şi Fahriye au spus „Da, pentru totdeauna!”. La cununia civilă, Burak a strălucit într-un costum negru, iar la petrecere a purtat un sacou alb. Fahriye a avut o rochie spectaculoasă la cununie și apoi o alta, din dantelă importată din Franța și creată de un reputat designer turc. Momentul culminant a fost dansul mirilor, pe melodia „Crazy in Love”. După nuntă, cei doi au plecat în luna de miere în Maldive.

Andreea Mantea: „Victor este un om foarte iubit de public!“

- Ai rămas veterana acestei emisiuni. Cum a fost prima ediţie cu chipeşul Victor Slav?

- Foarte emoţionat! Era un nou început de drum pentru el, însă - credeţi-mă - învaţă foarte repede. Nefiind obişnuit cu acest gen de emisiune, avea emoţii, şi eu, de asemenea, dar totul merge ca pe roate. Nu mă aşteptam să comunicăm atât de uşor încă de la prima noastră colaborare. Ne completăm reciproc, ne înţelegem din priviri, dovadă stau şi audienţele mari WOWBiz pe care le înregistrăm ediţie de ediţie.

- Cum colaboraţi? Când sunteţi în platou sau în culise vă daţi sfaturi?

- Fireşte, discutăm atât despre subiectele şi despre invitaţii pe care îi avem în WOWBiz, cât şi despre copiii noştri, ne sfătuim, povestim, aşa, ca între colegi. Normal că ne sfătuim, este o colaborare minunată! Îi „vând” tot felul de ponturi pentru că este la început de drum. Nu pentru că ar avea mare nevoie, ci pentru că aşa simt eu că trebuie să fac.

- Cum ai reacţionat când ai aflat că a câştigat castingul?

- M-am bucurat, pentru că ştiu că este un om foarte iubit de public. Acum, după ce am prezentat câteva ediţii WOWBiz alături de el, am descoperit că Victor este un profesionist şi mai ales un perfecţionist.

„Uneori, noaptea, parcă nu am aer. Aşa de dor îmi este de David”

- Nu ajungi să îl adormi seara pe David. Cum compensezi asta?

- Îl pupăcesc şi mă joc cu el şi îi storc energia pe timpul zilei, încât adoarme singur - adormitul de seară nu este la fel de necesar cum este cel din timpul zilei.

- Ce activităţi aveţi împreună?

- Acum, de exemplu, i-am dat jos scutecul, a făcut pipi pe el şi eu spun tuturor. Vai, ce ruşine! (râde) Se joacă mult cu acuarelele şi pictează pe oriunde, inclusiv pe pereţi, dar niciodată pe foaia de hârtie. Îl bănuiesc că este îndrăgostit de o fată, pentru că îi pronunţă numele, tot oftează, tot stă supărat. Nu a găsit-o de două ori în parc şi este neliniştit...

- Care e primul lucru pe care îl faci când ajungi acasă după emisiune?

- Merg să îl văd pe David în camera sa. Sunt momente în noapte când mă apucă dorul de el foarte tare, fie că sunt în timpul show-ului, fie că nu sunt, şi parcă nu mai am aer. El, noaptea târziu, tot aşa face, păzeşte la uşă şi mă aşteaptă: „Mama, mama”. Şi sunt nopţi când chiar îl surprind că face ochişori şi mă caută. Dacă nu îl găsesc treaz, mă uit la serialul „Dragoste infinită”. Da, cred că deja se ştie acest lucru, că sunt un fan al serialelor turceşti, însă nu ratez niciun episod din „Dragoste infinită”. M-a cucerit definitiv acest serial!

„Suntem un fel de scannere umane”

- Care este ritualul tău de dimineaţă? Mergi la sală?

- Da, de câteva luni am început să îmi reiau antrenamentele la sala de fitness, însă nu merg atât de des pe cât mi-aş dori. Spre exemplu, săptămâna aceasta nu am reuşit decât de două ori, sper să ajung şi mâine dimineaţă. Primul lucru de care am nevoie dimineaţa este cafeaua. David se strâmbă drăgălaş când o vede. Aşa că bem cafeaua împreună dimineaţa! E o plăcere...

- Cum faci să îţi aduci invitaţii în zona care depăşeşte confortul?

- Cred că te naşti cu un astfel de dar! Pentru că simţi oamenii doar privindu-i, şi imediat ştii ce vor şi cum sunt. Ești un fel de scanner uman. Nu de fiecare dată poţi să subliniezi ce oameni sunt, pentru că nu poţi să fii obiectiv... Îi laşi până la un punct, apoi îi aduci acolo unde vrei!

„Normal că ne sfătuim, este o colaborare minunată! Îi «vând» tot felul de ponturi pentru că este la început de drum. Nu pentru că ar avea mare nevoie, ci pentru că aşa simt eu că trebuie să fac“

Victor Slav: „Cu Andreea voi forma cel mai tare cuplu din România“

635 16 2- Cum a fost revenirea în televiziune? A trecut ceva timp de când nu ai mai apărut pe micul ecran.

- Drăguţă şi neaşteptată în acelaşi timp. Nu mă aşteptam să fiu parte din acest format, dar a fost o provocare şi am acceptat-o cu mare plăcere. Fac echipă bună cu Andreea Mantea, alături de care învăţ câte ceva ediţie de ediţie. M-am acomodat foarte repede, cu toate că nu am mai prezentat o emisiune tabloid până acum.

- Ai avut emoţii sau ţi s-a părut ca mersul pe bicicletă?

- Într-adevăr, este ca mersul pe bicicletă, nu uiţi cu ce se „mănâncă” televiziunea, dar emoţii am întotdeauna când intru în direct. Cred că emoţia trebuie să existe de fiecare dată atunci când este reîntâlnirea cu telespectatorii. Emoţiile sunt constructive, ajută şi, în acelaşi timp, te fac să nu uiţi că, până la urmă, eşti om. Aşa şi cu greşelile, micile bâlbe care sunt inevitabile atunci când prezinţi o emisiune în direct. Prima ediţie WOWBiz alături de Andreea Mantea a fost pentru mine un plus de emoţie, pentru că nu am avut timp să mă acomodez, totul a fost „pe repede înainte”, nu cunoşteam echipa, nu cunoşteam cameramanii... Surprinzător, a ieşit mai bine decât mă aşteptam. Voi ce ziceţi?

„Habar nu aveam că Mădălin pleacă”

- Cum te împaci cu formatul WOWBiz, având în vedere că este un show live, care tratează şi subiecte de tip tabloid?

- Cum spuneam mai devreme, surprinzător, bine! Nu mă aşteptam să mă integrez atât de uşor şi simt că lucrurile vor merge fără probleme. Trebuie să mai lucrez la încărcătura cu care ies din emisiune. Când intri în live trebuie să fii „încărcat” şi să cunoşti foarte bine subiectul pe care îl tratezi, să îţi ştii invitaţii, dar atunci când se termină emisiunea trebuie să te detaşezi. Aici trebuie să mai lucrez eu. Spre exemplu, serile trecute am prezentat un caz cutremurător - o familie greu încercată de soartă, cu mulţi copii care îşi duceau traiul de pe o zi pe alta. M-a emoţionat foarte tare această familie. Am fost impresionat că, în pofida tuturor dificultăţilor, sunt uniţi şi determinaţi să treacă peste ele împreună.

- Cum a venit propunerea de a prezenta WowBiz şi cum a primit vestea Bianca?

- Propunerea a căzut ca un „şoc”, cu ghilimelele de rigoare, pentru că habar nu aveam că Mădălin Ionescu urmează să plece. Nu eram la curent cu ultimele veşti, însă am acceptat cu drag oferta pe care mi-a făcut-o Kanal D. Bianca s-a bucurat enorm, m-a felicitat şi mi-a spus că va fi fanul numărul unu al emisiunii.

- Acum, după perioada aceasta, ai fi regretat dacă ai fi refuzat oferta Kanal D?

- Cu siguranţă aş fi regretat! Chiar mă gândeam zilele trecute la asta. Pentru că, da, există şi posibilitatea aceasta: fiindcă nu am mai prezentat o emisiune de tip tabloid, dacă mă gândeam mai mult, aş fi spus că NU mi se potriveşte şi aş fi refuzat. Acum mă bucur că nu am făcut asta!

„Mi-e ciudă că nu-i mai fac băiţa de seară lui Sorichete”

- Cum o alinţi pe fetiţa ta?

- Sophie îi spunem deocamdată. Eu îi mai spun „Sorichete”, dar ea este micuţă acum, nu înţelege. Pricepe însă când o strigă pe nume mama ei.

- Câte ore petreci la sală acum, cu noul program?

- Într-adevăr, nu mă mai duc la sală cum mă duceam înainte, dar nu neapărat de când am început să prezint emisiunea WOWBiz. Vă daţi seama, este o emisiune zilnică, de luni până joi, şi ceea ce poate nu ştiu telespectatorii, atunci când prezinţi un show în direct nu vii cu jumătate de oră înainte, ci iei parte la şedinţele de redacţie, ajungi cu câteva ore înainte să înceapă show-ul. De când s-a născut fetiţa noastră avem alte priorităţi, şi sala a rămas pe locul doi, trei sau cât o fi. Mi-e ciudă că nu mai prind băiţa de seară a Sophiei. Dar asta e... Facem mici sacrificii!

- Cum te înţelegi cu Andreea Mantea? Cum te-a primit?

- Ne înţelegem excelent, şi eu cred că vom face un cuplu perfect de prezentatori, poate cel mai bun cuplu de prezentatori din România!

„Fiindcă nu am mai prezentat o emisiune de tip tabloid, dacă mă gândeam mai mult, aş fi spus că nu mi se potriveşte şi aş fi refuzat. Acum mă bucur că nu am făcut asta!“