Main menu

header

659 16 1de Valeria Roman

Soarele îi zâmbeşte nu doar pe Cer, ci îi luminează drumul profesional, evoluţia ca designer şi noua provocare, de mămică, de care este extrem de încântată. Bianca Drăguşanu nu mai este adolescenta rebelă de la emisiunea „Din dragoste”, de odinioară, aşa cum şi-o aduce aminte toată lumea, fata blondă şi creaţă care plângea după iubit! E acum altcineva… o femeie responsabilă, cu o carieră în televiziune în plină ascensiune! Nu duce lipsă de admiratori, învârte contractele de imagine pe degete, e un exemplu pentru femei, care îi ascultă sfaturile, şi mai ales o răsfaţă pe fiica sa, Sofia, în vârstă de 1 an, chiar dacă rolul de mamă este cel mai dificil posibil. Se iubeşte cu Victor Slav, coprezentator la emisiunea „WowBiz”, de la acelaşi post tv, şi, deşi sunt separaţi în acte, cei doi se simt uniţi pe veci în faţa lui Dumnezeu. Bianca şi Victor s-au căsătorit religios în 2013, dar mariajul lor nu a durat prea mult. La câteva luni s-au prezentat de mână la notar, dar nici separaţi nu au putut să stea. S-au împăcat, au devenit părinţi, însă cel puţin pentru moment nu vor să mai audă de nuntă. Despre viaţa minut cu minut, copilărie, adolescenţă şi Sărbători cu miros de cozonac ne-a povestit chiar Bianca Drăguşanu (35 de ani doar...).

„Un copil înseamnă o responsabilitate foarte mare, pe care mi-am asumat-o”

659 16 3- Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit mămică? Ai cel mai frumos job posibil?

- Sunt foarte organizată, acum mai mult ca niciodată. E clar că mi s-au schimbat prioritățile. Sofia este acum pe primul plan, înainte de toate! Sunt la cronometru, pentru că între timp am devenit și prezentatoare tv, așa că totul de desfășoară la minut și la secundă în viața mea. Un copil înseamnă o responsabilitate foarte mare, pe care mi-am asumat-o.

- Găsești asemănări între Sofia și tine când erai de vârsta ei?

- Da. Este foarte încăpățânată. Face numai ce vrea ea și este șefa mea. Este cea mai exigentă șefă!

- Tu cum erai în copilărie? Dar în adolescență?

- Din ce îmi spune mama, eram identică. Asemănările sunt 1 la 1. Copilul meu este foarte atașat de mine, așa că, tot ce fac, fac cu ea în brațe. Și eu mă țineam de fusta mamei. Mi-a povestit că inclusiv la toaletă mergea cu mine. Și când fac duș, Sofia stă cu mine în baie. Mă privește, iar eu mă maimuțăresc. E centrul universului meu în momentul ăsta și toată viața va fi așa, cu siguranță. În adolescență îmi doresc ca fiica mea să semene cu tatăl său și să fie o bună ascultătoare. Aș vrea să aibă încredere în mine și să fim cele mai bune prietene. Sper din totul sufletul să fie așa.

„Regret niște alegeri pe care le-am făcut în privința partenerilor”

- Care e cea mai frumoasă amintire din copilărie și din adolescență?

- Crăciunul, bineînțeles, mai ales că suntem în pragul Sărbătorilor. Îmi amintesc că prima dată când l-am văzut pe Moș Crăciun l-am certat! Mai târziu știu că am fost foarte entuziasmată când am primit primul meu animal de companie. A fost un arici! Toată adolescența am fost cu ariciul în geantă, așa cum sunt cu Bella (n.r. - Bichonul său) acum. Peste tot unde mergeam aveam ariciul cu mine. Îl chema Cici.

- Dar perioada de care nu îți amintești cu mai puțină plăcere?

- Aș vrea să nu vorbesc prea mult despre asta. Trecem la capitolul „așa nu”. Au fost lecții de viață. Până la urmă, nimic nu este întâmplător. Oamenii sunt trimiși în viața noastră ca să învățăm ceva de la ei. Dacă este să regret ceva, poate e vorba despre niște alegeri pe care le-am făcut atunci în privința partenerilor. În rest, nu îmi pare rău de nimic.

- Îți imaginai că emisiunea „Din dragoste” va fi o rampă de lansare pentru tine?

- Nu mi-am imaginat niciodată, pentru că eu nu am făcut nimic premeditat în viața mea. Am făcut tot timpul ce am simțit, și apoi am tras ponoasele.

- Dacă ai putea să dai timpul înapoi, ai mai sta pe canapeaua aia să-ţi aștepți iubitul?

- Nu știu ce să zic... A fost o dragoste adevărată, o poveste frumoasă. Nu știu dacă aș mai avea curajul de atunci. Acum m-am schimbat foarte mult, m-am maturizat. A fost o experiență de care îmi aduc aminte cu plăcere. Mă uit în spate cu drag la tot ce mi s-a întâmplat.

- În dragoste și în război totul e permis? E valabil și pentru tine?

- Da, e valabil și pentru mine, pentru că sunt și eu om!

- Care este cel mai mare compromis pe care l-ai făcut de dragul persoanei iubite?

- Am iertat de prea multe ori, chiar dacă știam că nu o să se schimbe niciodată și chiar dacă știam că am fost trădată și vândută, așa cum a făcut Iuda cu Iisus.

„Sărbătorile înseamnă casă, familie, șemineu”

659 16 2- Când începi pregătirile pentru Crăciun? Unde te găsește?

- Le-am început deja. Acasă... cu bradul ancorat în tavan, ca să nu-l dărâme Sofia. Sărbătorile înseamnă casă, familie, șemineu.

- Anul acesta, Sofia este mai mare și va înțelege mai multe. Te-ai gândit la ceva special?

- Nu m-am gândit să îl chem pe Moș Crăciun, pentru că mi-e teamă că Sofia se sperie. Anul acesta sigur se va uita altfel la bradul împodobit. Abia așteptăm.

- Care sunt bunătățile care nu îți lipsesc de pe masă în niciun an?

- Sarmalele din piept de pui, orez și ciuperci, friptura de curcan la cuptor, peștele, salata de boeuf.

- Gătești?

- Eu nu gătesc. Mama se ocupă de meniul de Sărbători.

„Am trecut multe furtuni! Mi-era frică să ies pe stradă”

- Celebritatea vine la pachet și cu un val de critici. Cum faci față și cum le răspunzi cârcotașilor?

- Eu le-am luat pe toate în primire. Am trecut multe furtuni, dar am căzut în picioare și din toate am învățat câte ceva. Să faci rău e foarte ușor. Dar dacă îți păstrezi atitudinea pozitivă și răspunzi la rău cu bine, cred că se poate schimba radical situația în favoarea amândurora. De foarte multe ori și eu am răspuns la rău cu rău, dar mi-am dat seama că nu este o energie pe care mi-o doresc și am început să schimb foaia. Când cineva mă critică îi spun „mulțumesc frumos, dar tu te-ai privit în oglindă înainte să spui asta?” sau „crezi că e bine să faci asta?”. Încerc să dau un sfat și funcționează. De multe ori vine înapoi răspunsul „îmi pare rău, da, ai dreptate, te-am judecat după aparențe”.

659 16 4- Ai primit vreodată amenințări?

- Da, și reale chiar! Mi-era frică să ies pe stradă. Nu știam că se poate face ceva în momentul acela pe cale legală. Acum nu mă mai sperie nimic, mi-e frică doar de Dumnezeu. Acum am o superputere... sunt mamă. Am observat că mămicile sunt un soi de superfemei!

- Ai fani care au făcut o adevărată obsesie pentru tine?

- Da, au fost și astfel de persoane, dar, din fericire, există și posibilitatea să le dau „block”. Mă concentrez însă pe cei care au făcut un fan club, unde vorbesc cu ei. Sunt oameni inteligenți, care scriu corect gramatical și pe care eu îi iubesc foarte mult.

- Totul parcă a venit de la sine de când ai născut. În familia ta e liniște, iar pe plan profesional ai primit o provocare. Cum vezi toate acestea?

- Știi de ce? Pentru că Sofia este îngerul meu! Mi-a trimis Dumnezeu un înger. Ea este responsabilă pentru tot ce se întâmplă bine în viața mea. Cred cu tărie acest lucru.

- Când ai început să-ți faci griji în privința siluetei?

- Am avut o singură perioadă în viața mea când am fost mai plinuță. Când am apărut la emisiunea „Din dragoste”, prezentată atunci de Mircea Radu. Așa eram eu la pubertate. La mine a fost o explozie a numărului de kilograme. Mi-au crescut dintr-o dată sânii și m-am „pufoșit”. Totul a durat vreo șapte luni, timp în care cântăream 80 de kilograme. Apoi am slăbit, la fel cum eram în liceu, când mi se spunea Olive, din „Popeye Marinarul”.

„Sunt o învingătoare! Am obţinut tot ce mi-am dorit”

- Ce înseamnă această trecere de la fosta asistentă tv și coprezentatoare la prezentatoare cu normă întreagă într-o emisiune de câteva ore live?

- Înseamnă că am disciplină, că sunt un om serios, un om muncitor și foarte responsabil. Este foarte greu. Cei de acasă văd doar frânturi, emisiunea în sine la televizor, dar în spatele camerelor sunt foarte multe ore de muncă și de pregătire. Nu e simplu ca în fiecare zi să fii zâmbitoare, strălucitoare, să te ocupi de ținute, de rochii și de pantofi.

- Ce sfaturi ai pentru cineva care ar vrea să încerce ce faci tu?

- Să nu renunțe niciodată la visul lor. Să aibă încredere în Dumnezeu și să lupte. Eu așa am făcut și consider că sunt o învingătoare. Tot ce mi-am dorit am avut. Nu m-am lăsat până nu am obținut ce mi-am dorit cu ardoare. Sunt ambițioasă!

- Cum ai fost primită la Kanal D?

- Am trecut prin multe televiziuni în toți anii aceștia, dar aici pot spune că mi-am găsit o adevărată familie. Echipa din care fac parte este minunată. Ei sunt prietenii mei, sunt oamenii cu care mă sfătuiesc. În zilele în care mă simt slăbită, tot ei îmi aduc o portocală, un măr sau un suc. Sunt foarte atenți cu mine. Mi-a dat Dumnezeu după sufletul meu. Nu puteam să întâlnesc oameni mai frumoși ca aici. Mă apreciază și mă simt iubită. Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor.

- Cum te-ai împărțit între casă, atelier și televiziune? Cum arată, mai exact, o zi din viața ta?

- Tot ce fac e la minut. E foarte bine programat totul. La 7:30 mă trezesc și îmi beau cafeaua, mai puțin în zilele de post, pe la 10:00 ies din casă, la 10:30 sunt la atelier. Îmi iau rochiile, la 11:00 plec spre televiziune. La 11:30 ajung, intru la machiaj, la ora 13:00 intru în direct, iar la 15:00 termin emisia. Mă întorc la atelier, unde fac poze, verific stocul de materiale, dacă totul este în regulă pentru a doua zi. Mă opresc pe unde mai am contracte de imagine, pentru că și acestea trebuie onorate. Eu am colaborări pe acest palier de patru-cinci ani. Ajung pe la ora 18:00 acasă. Atunci îmi intru în rol... devin supermami, care o face pe Sofia avion sau sunt căluțul ei.

„Regret enorm că nu i-am pus numele Madi”

- Îți rămâne timp pentru Sofia?

- Timp efectiv pentru ea cred că îmi rămân trei-patru ore pe zi, pe care le valorific la maximum. De multe ori adorm înaintea ei la cât sunt de obosită.

- Ce știe să facă și ești foarte mândră de ea?

- Sofia, la 1 an și 3 luni, este foarte isteață și se află în perioada în care mă imită. Face tot ce vede la mine. Dacă îmi pun poșeta pe umăr, își pune și ea o gentuță. O vede pe Bella că o plimb în geantă și o plimbă și ea într-un cărucior mic. Mă vede că mă pieptăn, o face și ea. Dacă mă fardez, ia și ea pensulele și se machiază. Fac genuflexiuni, dă și ea din mâini și din picioare. Ia telefonul și vorbește la el. Ne surprinde cu multe lucruri. Și eu, și Victor stăm și ne uităm mirați la ea. O imită și pe Bella. Se bagă în căsuța ei de pluș.

- Cum o alinți?

- O alint Soficul, dar mama mea mă ceartă! În ultima perioadă am observat că sunt foarte multe fetițe cu numele ei și mă bucur că i-am pus și numele Natalia și regret că nu i-am pus numele mamei mele... Madi. Dacă aș putea să dau timpul înapoi, i-aș pune acest nume. Când va mai crește mi-ar plăcea mult să i se spună Madi, așa cum o cheamă pe mama mea în buletin.

- Ce îi place să mănânce?

- Are dințișori și îi apar și măselele. Mănâncă unele alimente singurică. Se supără pe mine dacă nu îi dau de la mine din farfurie. Vrea tot ce vede la mami. Eu mănânc foarte condimentat de când mă știu și încerc să o feresc. Eu mănânc cel puțin opt ardei iuți pe zi - și iuți. Mă ascund de ea sau o păcălesc și îi dau un ardei gras. Limonada nu face nici ea excepție. Pun două lămâi și cred că un kilo- gram de ghimbir. De exemplu, acum am luat niște ouă de prepeliță, avocado, niște creveți și unt fără sare. Gustă din toate astea fără probleme. Îi place foarte mult și cartoful copt. Mama mă ajută cu mâncarea, pentru că eu nu am timp să-i gătesc. E pe mâini bune. Bunica e îngerul nostru.

- Te lasă să dormi? Răcelile sunt un coșmar atât pentru copil, cât și pentru părinți. Cum le gestionezi?

- Da, mă lasă să dorm. Nu doarme cu noi în pat. Când era răcită, dormeam cu ea pe pieptul meu. Stăteam în fund toată noaptea. Nu puteam să o țin la orizontală, pentru că i se înfunda năsucul. Pentru mine, când răcește copilul e un fel de sfârșitul lumii. Nimeni nu doarme, nu se odihnește nimeni... e ceva spre tragic.

„Sofia este îngerul meu! Mi-a trimis Dumnezeu un înger. Ea este responsabilă pentru tot ce se întâmplă bine în viața mea“

Mamă şi prezentatoare a emisiunii „Te vreau lângă mine”, de la Kanal D, superba vedetă se achită de toate sarcinile la minut

„Nici eu, nici Victor nu ne-am mai gândit la nuntă. Ne este foarte bine și fără acel act“

„Primul meu animal de companie a fost un arici! Toată adolescența am fost cu el în geantă, așa cum sunt cu Bichonul Bella acum. Peste tot unde mergeam aveam ariciul cu mine. Îl chema Cici“

„Mă spăl în fiecare dimineaţă pe faţă cu bicarbonat de sodiu“

659 16 5- Ce nu-ți lipsește din geantă?

- Bateria reîncărcabilă. Nu rămân fără baterie vreodată la telefon.

- Ritualul tău de frumusețe?

- Demachiatul intensiv și mă spăl în fiecare dimineață pe față cu bicarbonat de sodiu.

- Mai faci sport? Cât îți arată acul cântarului acum?

- În ultima lună, pentru că vin Sărbătorile și am filmat intens, nu am mai avut timp să trec pe la sală și resimt deja efectele. Am mai slăbit, cred că sunt pe la 56-58 de kilograme.

Rochiile pe care le creează se vând în Spania, Italia şi Marea Britanie

659 16 6- Ți-ai dezvoltat frumos afacerea în ultimii ani! Unde ai deschis noi magazine și în ce orașe aveai deja?

- Da, este adevărat. Atelierul meu este locul unde îmi exprim creativitatea. Nu am magazine propriu-zise, ci sunt furnizor pentru câteva buticuri din Londra, Valencia, Firenze, Roma, iar în țară, hainele mele se vând în București, la Bacău și în orașul unde trăiește sora mea. Nu fac față comenzilor lansate pe pagina mea de Facebook. Suntem 23 de oameni și mi-ar mai trebui patru angajați, cel puțin, ca să se ocupe de un site, pe care încă nu l-am făcut, dar suntem în curs. Suntem o mână de oameni, dar foarte serioși. Chiar am primit un premiu pentru microfirme. Suntem pe locul doi în București pentru evoluția noastră.

- Ce prețuri au rochiile tale?

- Prețurile pentru rochiile de mireasă pornesc de la 500 de euro și ajung la 1.000-1.200 de euro, celelalte costă între 500 de lei și 2.000 de lei. Excepție a făcut rochia mea de la botezul Sofiei, care a fost făcută din mătase naturală, la care au fost folosiți 18 metri de material și s-a lucrat timp de o săptămână la ea și a costat 1.000 de euro. Pe acest model am avut foarte multe comenzi. Două croitorese s-au ocupat de această rochie. Una a drapat-o manual și cealaltă a cusut-o.

- Pe când o nouă colecție?

- Mă bucur că am avut timp și pentru acest nou capitol, firesc, de altfel. Acum, de Sărbători, am desenat 20 de rochii de mireasă care vor face parte din noua mea colecție ce va fi lansată anul viitor. Sper să le termin până de Crăciun. Săptămânal fac un nou model de rochie de seară.