Main menu

header

693 16 1de Valeria Roman

Schimbările care s-au produs în grila de programe Kanal D au vizat-o și pe Andreea Mantea. Vedeta a fost mutată de la cârma unui late-night show, cum a fost „Wowbiz”, la un format de tip matrimonial, difuzat la orele prânzului. Totodată s-a întors și să facă echipă în weekend cu Mihai Mitoșeru la emisiunea „Se strigă darul”. Decizia başkanilor nu poate decât să fie o provocare pentru prezentatoarea tv, care a debutat deja la „Te vreau lângă mine” din 20 august în locul lăsat liber de predecesoarea Bianca Drăgușanu. Diva a intrat în platou cu emoțiile unui nou început, dar cu ambiții mari. Despre cum a primit propunerea conducerii, dar și despre programul adaptat noilor condiții pe muncă, de luni până duminică, ne-a povestit chiar Andreea Mantea, moderatoarea „Te vreau lângă mine”.

„Mereu am fost fanul acestui tip de emisiune”

- În urmă cu puţin timp, ai fost cooptată într-un nou proiect tv la televiziunea cu care colaborezi deja de ani buni. Cum ai primit vestea?

- Când mi s-a propus să fiu prezentatoarea show-ului matrimonial „Te vreau lângă mine”, am fost foarte încântată, pentru că dintotdeauna am fost un fan al acestui gen de emisiune, iar acum, că voi avea ocazia să fiu la cârma acestui show, sunt foarte fericită!

- Cum crezi că o să te descurci?

- Fiind o fire mai sensibilă, sper din tot sufletul să nu mă emoționeze foarte tare poveștile de viață ale oamenilor care vin în platoul „Te vreau lângă mine” să-și găsească jumătatea. Le voi fi alături și, spun eu, mă voi descurca excelent.

„«Wowbiz», primul meu copil”

693 16 2- Ce diferențe vezi între aceste două formate, „Te vreau lângă mine” vs. vechea emisiune „Wowbiz”?

- Sunt foarte diferite cele două proiecte. În primul rând, prima deosebire este dată de faptul că „Te vreau lângă mine” va fi difuzată în day time, iar „Wowbiz” era un late-night show. La „Wowbiz”, aduceam telespectatorilor cele mai noi exclusivități, știri interesante, subiecte de ultimă oră, povești de viață de succes, prezentam cazuri sociale și veneam în sprijinul familiilor defavorizate, iar la „Te vreau lângă mine” îi voi ghida și îi voi ajuta pe cei care vor să-și găsească sufletul-pereche. Voi face magie!

- Cum ai descrie „Wowbiz”?

- Primul meu copil!

- Show matrimonial sau emisiune de divertisment? Ai experiența ambelor. Care îți place mai mult?

- Amândouă mă incită la fel de mult, pentru că în momentul în care iei contact cu televiziunea, totul este magic, indiferent de formatul și de genul show-ului pe care îl prezinti.

„Dacă David va dori să meargă cu mine la nunţi, îl voi lua”

693 16 3- Vei fi tot de luni până vineri la redactie, dar vei termina mai devreme, iar acest timp liber sigur o să-l dedici copilului. Am dreptate?

- Da, ai perfectă dreptate. De abia aștept să adorm seara cu el. Și înainte, când prezentam „Wowbiz”, petreceam foarte mult timp cu David și nu îmi simțea lipsa mai deloc, în timpul zilei. Cumva, acum voi avea un program „normal”, lucru care mă sperie în primă fază (râde).

- Ce reușeai înainte să faci în weekend, care cred că era oricum prea scurt pentru toate sarcinile tale?

- Când venea weekendul, nu știam cum să-l răsfăț pe David, să ne jucăm, să petrecem cât mai mult timp împreună. Acum, că a crescut, deja își exprimă dorințele, dacă va vrea să meargă cu mine prin ţară, la nunțile de la „Se strigă darul”, îl voi lua cu mine. În cârcă... (râde)

„La cafea, îmi fac planurile pentru întreaga zi”

- Cum îţi începi ziua?

- David merge la grădiniță de două luni, așa că mă trezesc de dimineață la auzul alarmei. După ce l-am lăsat acolo, îmi savurez minunata cafea și îmi fac planurile pentru întreaga zi.

- Cum te pregăteai pentru emisiunea de seară și ce schimbări vor interveni acum pentru cea de prânz?

- Nu se va schimba mai nimic, pentru că, la fel, voi ajunge în redacție cu câteva ore înainte de începerea show-ului. Singura diferență este că voi ajunge mai devreme și voi pleca tot mai devreme spre casă.

„Cel mai greu? Nopţile nedormite!”

- Cu cât timp înainte vii la platou?

- Cu două, trei ore înainte de începerea show-ului „Te vreau lângă mine”.

- Eşti o persoană matinală sau îți vei adapta din nou fusul orar?

- Nu prea îmi place ideea de matinal, dar pentru copilul meu, m-am schimbat. Acum voi avea un program de zi, încă din vacanța aceasta am încercat să mă adaptez la noul fus orar, dar încă nu îmi reușește foarte bine. Cu timpul, mă voi adapta cu siguranță.

- Ai avut ceva de tras cu vreun disconfort, de când s-a născut David şi până acum?

- Nu, niciodată! Nu am avut probleme până în acest moment, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru.

- Care a fost cel mai greu moment al tău ca mămică?

- Privind în urmă, nopțile nedormite! Colicii copilului nu mi se mai par o corvoadă. Chiar dacă am momente grele, trec cu ușurință peste. Am devenit dependentă de toate momentele pe care le-am trăit și le petrecem împreună.

„David ia deja atitudine la 3 anişori”

693 16 4- Cum te-ai schimbat de când ai născut?

- Zic că m-am transformat complet, în bine. Înainte eram o fire mai activă, cu foarte multă adrenalină, îmi plăcea să conduc mai sportiv, îmi plăcea să merg în vacanțe mai îndepărtate. Acum, încerc să mă protejez cât pot de mult. Trebuie să fiu bine pentru copilul meu. Am devenit mai calmă, mai răbdătoare.

- Ce ştie să facă băieţelul tău pentru vârsta lui şi te face mândră?

- Orice părinte este mândru de copilul lui, indiferent de ceea ce știe să facă sau să nu facă, încă. Mă miră cu fiecare zi ce trece, atunci când îl văd cum se schimbă de la o zi la alta, cum se exprimă, cum ia atitudine la vârsta de 3 ani. Totul este minunat. Mai ales că acum David este la vârsta când, în vocabularul lui, a intervenit celebra întrebare „De ce?”.

Era să ajungă incendiată

- Aţi fost în vacanţă? Pregătiţi o altă escapadă?

- Da, am fost cu David în Turcia pentru o săptămână. Pregătisem o altă vacanță scurtă, în Grecia, înaintea debutului noului sezon „Te vreau lângă mine”, dar m-au speriat ultimele evenimente care s-au întâmplat acolo. Îmi pare extrem de rău pentru acei oameni, este o tragedie. Să vezi cum îţi arde munca de-o viaţă. Așa că am ales să nu mai mergem.

- Unde îi place lui David să se distreze? Mare sau munte?

- Cu siguranță, la mare. Adoră să se joace în nisip.

- Cum se descurcă la grădiniţă?

- Deja sunt două luni de când merge la grădiniță, îi place foarte mult. A făcut ravagii acolo printre fete. Este foarte sociabil și prietenos.

- Cum aţi sărbătorit de ziua lui?

- Am făcut o petrecere cu prietenii.

„Cu Victor am prezentat o emisiune și atât!”

693 16 5- Cum te înţelegi cu fostul tău coleg Victor? S-a speculat chiar că sunteţi foarte apropiaţi!

- Din contră, chiar deloc. Am prezentat o emisiune împreună și nimic mai mult!

- Vorbeşti tot timpul despre nunţi, ba chiar prezinți emisiunea „Se strigă darul”. Când faci pasul cel mare?

- Aaaa, este rușine la vârsta asta! (râde). Am fost crescută altfel, dar aș spune exact cum zicea bunica: „La vârsta asta și după ce ai făcut un copil, este rușine!”. Dar încerc să mă adaptez la tot ceea ce este în jurul meu și, dacă se va întâmpla acest lucru, nu voi face o nuntă mare, ci o să fie ceva foarte restrâns.

„La nunta mea, mi-aș lăsa invitații să petreacă în absența mea”

- Cum vei fi ca mireasă şi când te vezi în rochie? Care este locul ideal pentru un astfel de eveniment?

- În biserică, la slujba religioasă, mi-aș dori să fim doar noi doi, nașii, martorii și preotul. Petrecerea ar fi în felul următor: toți invitații să ajungă undeva în aer liber, dar noi să nu fim acolo. Să fim plecați într-o vacanță și să le transmitem printr-un mesaj video invitaților să se distreze toată noaptea și să se bucure fără noi.

- Prinţesă sau sirenă? Ai vreun creator preferat?

- Nu stiu, încă nu m-am gândit la acest aspect. Dacă se va întâmpla, o să vă spun la acel moment.

„Sunt consumatorul ideal de seriale turcești”

- Eşti un fan al serialelor turcesti. Obişnuieşti să plângi la filme?

- Doamne, da! Sunt consumatorul ideal de seriale turcești. Nu știu ce aș putea face dacă nu le-aș mai urmări. Sunt de-a dreptul obsedată de serialele turcești, le urmăresc cu sufletul la gură și trăiesc fiecare moment la intensitate maximă.

- Cât de romantică eşti?

- Foarte romantică. Când simt, fac și gesturi romantice.

Este foarte categorică cu bărbații care au dezamăgit-o!

693 16 6- Care este gestul cel mai frumos pe care l-ai făcut pentru cineva pentru a-l impresiona?

- Odată cu maturizarea omului, considerăm că gesturile pe care le-am făcut în trecut pentru persoana dragă nouă sunt mult prea mici, și cumva credem că este loc de mai bine, de mai frumos, de mai important. Cred că ține de persoană, de cum poate fi ea impresionată.

- Te laşi greu cucerită?

- Este vorba doar despre chimie, la început.

- Un bărbat merită a doua şansă? Tu ai acordat-o?

- În trecut aș fi spus da, acum spun nu cu toată inima!

„Cea mai bună dietă este aceea că în alimentația noastră trebuie să includem cât mai puțini carbohidrați și să consumăm un pic mai multă proteină. La mine dă rezultate!“

„Eu şi David avem frigidere diferite“

693 16 7- Îți place să gătești? Dar să mănânci? Ce știi să pregătești?

- Știu să gătesc absolut orice, nu cred că există un preparat din bucătăria românească pe care să nu știu să-l prepar. Deja am început să „intru” și în alte bucătării, bineînțeles, cu rețeta în față.

- Ce îi place lui David din rețetele tale?

- David ar mânca orice din ceea ce gătesc, dar el are un alt program alimentar, motiv pentru care încerc să-i prepar o mâncare cât mai sănătoasă. De aceea, are un frigider separat, iar eu altul. În al meu se regăsește absolut orice, dar sunt mo- mente când mai „atentez” la preparatele din frigiderul lui, cu produse sănătoase, bio.

„Este rușine să mai fac nuntă la vârsta asta! Am fost crescută altfel, dar aș spune exact cum zicea bunica: «La vârsta asta și după ce ai făcut un copil, este rușine!». Dar încerc să mă adaptez la tot ceea ce este în jurul meu și, dacă se va întâmpla acest lucru, nu voi face o nuntă mare“

„Merg greu la sală, dar beau apă cu lămâie şi afine“

693 16 8- Faci sport? Ţii dietă?

- Îmi este greu să păstrez programul cu sala de sport, dietele, dar acum mi-am promis mie că voi merge, dacă se poate, în fiecare zi la sala de sport. Pentru mine este o provocare și intenționez să mă țin de ea.

- Apa cu lamâie și afine mai este în programul tău?

- Da, și este foarte sănătoasă, de aceea o recomand tuturor.

- Ai avut de suferit de pe urma curelor de slăbire?

- Niciodată, pentru că le-am urmat doar pe cele sănătoase. Nu am ținut o cură de slăbire drastică.

- Recomanzi vreo dietă-minune?

- Cea mai bună dietă, care se aplică în cazul tuturor, este aceea că în alimentația noastră trebuie să includem cât mai puțini carbohidrați și să consumăm un pic mai multă proteină. La mine dă rezultate!