Main menu

header

739 16 1de Valeria Roman

Atunci când treci pe lângă moarte, iar secundele fac diferența între a rămâne printre cei dragi şi tragedia finală, începi să prețuiești mai mult viața cu micile ei bucurii. Andreea Bălan (35 de ani), jurat al show-ului „Te cunosc de undeva!”, emisiune care va reveni, din toamnă, la Antena 1, a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană de acum patru luni datorită căreia a adus-o pe lume pe Clara, al doilea copil al artistei. Din păcate, la scurt timp după ce fetița a văzut lumina zilei, celebra sa mamă a suferit o rupere a membranelor uterine produsă de o embolie amniotică, lichidul din placentă trecând în corpul proaspetei mămici. A fost la un pas de tragedie, dat fiindcă această afecțiune lezează doar una din 80.000 de gravide, dar a avut noroc cu o echipă de medici specialiști care a știut să intervină fix la timp. Cum se vede viața de la acel coșmar ne-a povestit Andreea Bălan, extrem de optimistă și recunoscătoare. Artista are şi motive să fie aşa pentru că recent a relansat trupa André la 21 de ani de la înfiinţare. Ea şi Andreea Antonescu fac furori cu noua piesă „Reset la inimă”, care a strâns deja peste 2 milioane de vizualizări pe YouTube într-o singură săptămână! Să-i ascultăm povestea...

„Să nu cânți cinci luni mi se pare o eternitate”

- Te-ai întors pe scenă după ce ai avut o perioadă extrem de delicată. Cum te simți?

- M-am întors pe scenă fix la trei luni de când am născut-o pe Clara Maria. Am avut primul concert la Dej și m-am bucurat foarte tare, pentru că abia așteptam să urc din nou pe podium. Mi-a fost foarte greu să stau departe de scenă atâtea luni, cinci la număr - două luni înainte și apoi după naștere -, în condițiile în care eu cânt de mică, de la 10 ani, și de atunci nu am avut decât o singură pauză, de două luni, în perioada când am născut-o pe Ella. Chiar dacă pentru unii pare devreme, pentru mine nu este deloc așa. Să nu cânți cinci luni mi se pare o eternitate! Pe mine asta mă ajută să am un psihic bun, să fiu fericită și mă împlinește la fel de mult precum familia.

„Anestezia mi-a șters ultimele 12 ore din ziua cu nașterea”

- Cum privești acum tot ceea ce s-a întâmplat în martie?

739 16 2- Am încercat să trec peste, să o iau ca atare, să accept ce s-a întâmplat și să merg mai departe. De asta am nevoie de scenă, pentru că dacă aș sta acasă, să mă lamentez și să mă vait în legătură cu ce s-a petrecut, și n-aș avea activitate, poate mi-ar fi foarte greu și aș intra în depresie. Dar pentru că m-am concentrat să revin pe scenă, să filmez un videoclip, să fac coregrafie, costume, lucruri care pe mine mă împlinesc foarte mult, toate astea au avut un rol terapeutic. M-au ajutat să mă detașez de ceea ce s-a întâmplat și să las totul în urmă. De altfel, așa am funcționat toată viața, când am trecut prin greutăți m-am afundat în muncă și am reușit să trec mai ușor peste lucrurile urâte.

- Ce te-a deranjat imediat după ce soțul tău a confirmat că ai fost diagnosticată cu embolie amniotică?

- Nu m-a deranjat nimic, am luat lucrurile ca atare. Eu m-am trezit la Terapie Intensivă după două zile, nu-mi aduc aminte nimic din ziua respectivă, din sala de nașteri. Deși am filmat atunci pentru vlog, imaginile sunt numai în telefon, nu și în mintea mea, pentru că anestezia generală îți șterge ultimele 12 ore din viață. Așadar, m-am trezit la Terapie Intensivă și mi s-a explicat ce s-a întâmplat. Parcă îmi spuneau despre altcineva, nu conștientizam că era vorba despre mine. Nu înțelegeam de ce eram legată de acele fire și cabluri… Eram oricum încă sub anestezie. Apoi am început să dau interviuri, pentru că aveam un contract de respectat cu Antena 1, am fost luată de val și abia acasă am realizat de fapt prin ce am trecut. George mi-a povestit cum a văzut totul prin gemulețul de la sala de operație… Acasă, am realizat și m-am întristat tare...

„Intervențiile de scoatere a hematoamelor, pe cuvânt, m-au dărâmat”

- A fost un miracol sau o echipă de medici buni aflată la locul potrivit?

- Eu nu prea cred în miracole și în voia Cerului, eu cred că a fost o conjunctură excepțională ca la momentul respectiv să fie acolo un anestezist foarte bun, care s-a prins despre ce este vorba în momentul în care am făcut stop cardiac și care imediat a început resuscitarea, a pompat adrenalină și m-a intubat. Apoi, în zece minute, a venit domnul doctor Doru Herghelegiu, era acasă sau în parc, s-a mobilizat instant și a ajutat-o pe doctorița mea să termine operația și să își dea seama ce s-a întâmplat, pentru că în primă fază suspectau doar că ar fi vorba despre o embolie amniotică. S-a instaurat o comisie medicală, doctorii s-au mobilizat foarte repede. Dacă eram în alt spital, la stat, de pildă, nu știu dacă se mobilizau la fel. Ca să chemi doctorul și să ajungă de acasă în cinci sau zece minute e mai greu. Nu știu… Ideea e că pentru mine s-au pus în mişcare și au făcut tot ceea ce s-a putut în momentul respectiv să mă salveze.

- Câte operații ai suferit în total?

- După aceea au urmat încă două intervenții. Asta m-a dărâmat! Plecasem acasă fericită cât de cât - nu prea înțelesesem eu de ce a fost stop cardiac, în fine -, însă faptul că au urmat două operaţii de scoatere a hematoamelor m-a deranjat foarte tare. Din nou operație, din nou anestezie generală, din nou la Terapie Intensivă, pe același pat, nu se mai termina odată toată povestea… Din fericire, după a treia intervenție, m-am vindecat! Mi-a fost foarte greu, pentru că cea de-a treia intervenție - a doua de scoatere a hematoamelor - a fost foarte dureroasă.

- Soțul tău a fost un adevărat sprijin pentru tine. Cât de mult v-au apropiat toate cele întâmplate?

- A fost greu pentru el. Trei săptămâni cât am fost eu în spital, el a fost blocat acasă cu cele două fetițe. A avut și ajutorul mamei, dar a fost dificil să aibă grijă nopțile și de cea mică. Nu dormea foarte bine… Doar el știe cel mai bine ce a fost în sufletul lui în acea perioadă. Mi-a povestit, eu am încercat să-mi dau seama prin ce a trecut, dar el știe cel mai bine ce a simțit atunci când a văzut pe gemulețul sălii de operație că sunt resuscitată.

- Este și mai grijuliu cu tine acum, după aceste probleme de sănătate la care nu s-ar fi așteptat nimeni?

- Mereu a fost grijuliu. Oricum, George știe că eu sunt foarte puternică și că nu am nevoie de dădăceală. Nu-mi place să fiu dădăcită, cocoloșită. Atât timp cât îmi gătește o ciorbică bună, eu sunt fericită… (Râde)

„Clara a stat trei săptămâni fără mine. O lună după aceea am dormit numai cu ea”

- Cum v-ați acomodat una cu cealaltă după toate cele întâmplate?

- Am fost foarte fericită când am ajuns acasă în sfârșit, după a treia operație, când totul era în regulă cu mine. Abia din acel moment am început să mă bucur. Practic, trei săptămâni, Clara a stat fără mine. În primele zile de la naștere, nu am fost în preajma ei, a stat cu asistentele din spital. A fost foarte greu pentru ea. De aceea, când am revenit definitiv acasă de la spital, am început să stau eu nopțile cu fetiţa. Am dormit cu ea o lună întreagă încontinuu, nu am mai făcut cu schimbul cu George, ca să mă apropii și să compensez luna în care am fost absentă fără să vreau.

- Cu cine seamănă? E fata lui tata?

- Cam Ella e fata lui tata, Clara cred că e fata mamei.

- Ce diferențe vezi între ea și Ella?

- Sunt diferențe între ele, evident. Clara este foarte mâncăcioasă și când îi vine ora de masă urlă de cade tavanul. Ella nu era așa de mâncăcioasă, e și mai slăbuță, Clara cred că o să fie mai vânjoasă, mai bine făcută.

- Ce a spus Ella despre noul membru al familiei? Este geloasă pe surioara ei mai mică?

- La 2 ani și 7 luni nu poți să-ți exprimi sentimentele, să spui „mami, sunt geloasă”, nu știe ea ce e aia gelozie… E foarte drăguță cu Clara, dar câteodată se mai uită ciudat… Nu înțelege de ce mami sau tati trebuie să stea și lângă bebe. I-ar plăcea probabil să se joace cu bebe, dar nu înțelege de ce nu se joacă, nu merge. O să crească și o să fie bine!

- Ce lucruri noi ai descoperit la Ella Maya?

- Ella Maya crește pe zi ce trece, devine din ce în ce mai isteață și ne surprinde de fiecare dată cu expresii noi. Acum este la grădiniță și învață cântecele. E foarte drăguță și din ce în ce mai deșteaptă.

- Plănuiești vreo vacanță cu familia sau urmează o perioadă aglomerată cu concerte?

- Când ai doi copii nu prea te mai gândești la o vacanță pentru că este foarte greu să pleci cu ei când sunt atât de mici. Așa că nu vom pleca prea curând, așteptăm să mai crească fetițele. Nici nu putem să lăsăm copiii acasă și noi s-o tulim, pentru că deocamdată ar fi foarte greu pentru mama sau pentru bonă. Nu ar putea face față. De obicei noi, artiștii, avem concerte sâmbăta. Și, dacă mai prinzi, poți avea și vinerea sau duminica. Așadar, în general sunt plecată de acasă în week-end. Și sunt plecată o zi, maximum două. Deci de luni până vineri sunt acasă, cu copiii. Uneori, pot să mai am emisiuni, înregistrări în studio sau treburi administrative de rezolvat. În rest, sunt acasă, copiii mă văd în fiecare zi. (Râde fericită)

„Am învăţat să gătesc de nevoie, când am stat cu chirie“

739 16 3- Cum te descurci cu fetițele? Cine te ajută?

- Avem o bonă care vine la 7:00 dimineața și stă până la amiază, apoi mama, iar seara suntem noi doi.

- Cum sunt împărțite sarcinile în casă?

- Sunt împărțite foarte frumos, George se ocupă de cumpărături, de gătit, pentru că eu nu știu să gătesc, iar eu mă ocup de alte lucruri.

- La ce te pricepi, totuşi, în bucătărie?

- Aș putea face niște lucruri în bucătărie, dar nu îmi place, nu m-a interesat niciodată acest aspect. Știu să prepar paste cu sos, paste cu carne, supă cu găluști și chestii simple, ouă, cartofi. Dar, cum spuneam, nu-mi place să stau în bucătărie, ba chiar îmi displace. Dacă nu e George, prefer să deleg pe cineva, să plătesc pe cineva să-mi gătească, să comand de mâncare undeva ori să o rog pe mama. Dar noroc că George gătește. Așadar, gătitul e un subiect care nu m-a pasionat niciodată. Poate și din cauză că așa am fost crescută. Eu dacă am început să cânt la 10 ani și am plecat prin țară, normal că n-a stat nimeni să mă învețe să fac o ciorbă. Asta am pitrocit mai târziu, când am locuit singură în București, cu chirie. Am învățat de nevoie, pentru că atunci nu aveam bani să-mi comand de mâncare. Între timp, când situația materială s-a îmbunătățit, n-a mai fost nevoie să stau să gătesc. Și m-am bucurat că persoanele din viața mea care au fost și care sunt acum au știut întotdeauna să facă de mâncare. (Râde)

„Nu-mi mai fac planuri pentru că viaţa îţi arată că ţi le poate dărâma“

739 16 4- Ce ai făcut în această perioadă în care ai stat departe de scenă?

- Am înnebunit, ce să fac! (râde) Glumesc! Am gândit noul concept de show. Stând acasă și neavând mare lucru de făcut decât să mă odihnesc pentru sarcină și să petrec timp cu Ella, m-am concentrat cum să-mi fac noul concept de show, pe care între timp l-am și lansat. Se numește Paradis. M-am gândit și la videoclip, pentru că am lansat și un videoclip. Am creat costume, m-am gândit la coregrafii și la momentele vizuale. Am avut câteva luni la dispoziție în care să pun pe picioare noul show și asta m-a bucurat.

- Ce urmează în această vară?

- Acum promovez „Paradis Show”, merg la emisiuni și cânt piesa „Paradis”. Am un nou concept de show, cu alte costume, alte coregrafii. De asemenea, am început și filmările la „Te cunosc de undeva!”, show care a ajuns la cel de-al 14-lea sezon. Bineînțeles, vor urma și alte piese, dar și o colaborare, un featuring în această lună, pentru o piesă foarte frumoasă, pe care abia aștept să o lansez. În rest, mă bucur de ceea ce am, de familie, de carieră și iau lucrurile pas cu pas. Nu-mi mai fac planuri foarte mari pentru că viața îți arată că imediat ți le poate dărâma.

- Cum au primit fanii vestea relansării trupei André?

- Cred că cea mai mare surpriză pe care puteam să le-o ofer fanilor este reunirea trupei André! Ne-am întors pentru ei, pentru iubirea și susținerea lor. Suntem foarte fericite să fim din nou împreună pe scenă. Acest proiect a fost pus pe picioare în două luni, în care am repetat zi şi noapte piesele alături de band, coregrafiile şi am creat costumele. Cântăm împreună toate hiturile pe care le știți din copilărie și din adolescență: „Flori de tei”, „Prima iubire”, „Nu mă uita”, „Caravanele”, „Liberă la mare”, „Lasă-mă Papa la mare”, „O noapte și-o zi”, „Moşule”. Toate concertele vor fi pline de energie, cu coregrafii actuale, dar şi mişcări de dans ce aduc aminte de anii 2000.

„Fac nuntă la castel şi voi îmbrăca trei rochii de mireasă“

739 16 5- Cum merg pregătirile pentru nunta din toamnă?

- Ne-am apucat de pe acum să pregătim, pentru că timpul se scurge repede. Acuşi vine 15 septembrie. Va fi totul alb, conceptul fiind „Nuntă și botez în Paradis”, așa cum se numește și noul meu show pe care l-am pregătit pentru revenirea pe scenă după concediul de maternitate. Am ales această culoare pentru că semnifică puritatea. Nunta va fi la Chateau, castelul din inima Bucureștiului.

- Vei fi o prințesă, dacă nunta are loc la castel?

- Cred că Ella așa îmi va spune când mă va vedea în toate cele trei ținute pe care le voi avea în ziua nunții. Da, voi purta trei rochii, nu una! Creaţiile vor fi realizate pe comandă şi vor avea inserate elemente unice, cum ar fi broderii cu mesaje personale sau aplicații din dantelă sau cristale. Pe una dintre rochii ar putea să scrie „Mămiciule, te iubesc!”. Așa mă alintă George. Mi se face pielea de găină numai când mă gândesc. Sunt foarte emoționată...

- Cine îți va face cele trei rochii de mireasă? Sunt designeri diferiți?

- Este unul singur, recomandat de stilista mea, care m-a ajutat în ultimii ani să am o imagine impecabilă. Mi-am dorit ca Otilia Brăiloiu să-mi realizeze rochiile de mireasă, pentru că ea nu creează doar rochii de mireasă, ci creează povești prin designul ei. Iar eu mă regăsesc în stilul Otiliei pentru că noi nu facem doar lucruri simple sau produse, oferim povești și emoții. Vrem să oferim oamenilor căldură, iar lucrul ăsta m-a atras la Otilia și de aceea am apelat la ea și am rugat-o să îmi facă trei rochii de mireasă. Fiecare rochie va fi o poveste ce se va încadra în conceptul nunții noastre: „Nuntă și botez în Paradis”. Îmi doresc ca piesele vestimentare să fie decoltate, cu volum şi fluturaşi şi sunt sigură că aceste elemente le voi regăsi la final. Nu vreau să dezvălui mai multe, pentru că este o surpriză și pentru familie, dar și pentru George.

- Câte rochii ai probat până acum?

- Oooo, multe! Au fost mai multe modele, dar cinci dintre ele chiar m-au atras în mod special și aș vrea să combin anumite elemente din fiecare. Materialele folosite vor fi mătase, valuri din tulle, cristale sau dantele foarte fine.

I-a oferit Andreei un cozonac de Paşte şi a primit la schimb piesa „Reset la inimă“ Andreea Antonescu: „Între noi două e magie“

739 16 6Repetiții interminabile, nopți nedormite și un car de emoții. Așa au arătat ultimele luni pentru Andreea Antonescu, jumătatea șatenă a trupei André. Și-a dorit din suflet relansarea formației care strângea la concerte mii de adolescenți și a muncit pe brânci pentru cel mai nou clip al trupei, „Reset la inimă”. La filmări, fetele s-au completat perfect, s-au înțeles din priviri, așa cum au făcut-o și în urmă cu 20 de ani și și-au dat seama că nu pot funcționa precum un întreg și nu separat. Despre toate senzaţiile revenirii pe scenă în această formulă, ne-a povestit chiar Andreea Antonescu.

„Eu și Andreea nu mai vorbisem de mult”

- Cum a apărut ideea relansării trupei André?

- Mereu ne-am gândit la o reunire André și asta s-a datorat publicului, care a cerut-o de-a lungul timpului! Cu toate acestea, s-a concretizat abia acum pentru că, după cum îmi place mie să spun, așa a fost să fie! După episodul nefericit prin care a trecut Andreea la naștere, n-am stat pe gânduri și am mers la ea la spital. Așa am reluat legătura, după o perioadă lungă în care nu mai vorbisem deloc! Odată cu venirea Sfintelor Sărbători de Paște, am mers la ea împreună cu Sienna, pentru a-i oferi un cozonac, iar ea mi-a dat în schimb piesa André, „Reset la inimă”. Așa a reînceput totul!

- De cât timp plănuiați de fapt să faceți această mișcare?

- Chiar de atunci, din aprilie, imediat după Paște! A fost pe repede-înainte. Totul s-a derulat cu o viteză uluitoare. Proiectul André a fost denumit fenomen, iar fenomenele nu se sting niciodată. După 20 de ani, ne-am maturizat! Avem atât de multe de oferit, iar așteptarea reîntâlnirii a fost atât de mare, încât eu și Andreea vrem să dăruim tot ce avem mai bun. Tot cu aceleași emoții sau poate chiar mai mari, dar și cu aceeași determinare suntem în măsură să aducem acum, în fața celor care ne iubesc, trupa André. Începem un nou capitol! (Râde fericită)

„«André» a fost şi proiectul tatălui meu, care ne zâmbeşte de Sus”

739 16 7- În trecut, chiar Andreea declara că trupa nu se va mai reuni niciodată. Cum a apărut această schimbare neașteptată?

- Eu mereu spun că niciodată să nu spui niciodată! Viața e plină de surprize! Noi am fost două fetițe însetate de muzică, dornice de succes, trăindu-și visul mai repede decât se așteptau. Era păcat să se termine așa.

- Când ați început filmările noului clip și cum ați reușit să țineți totul secret?

- Clipul a fost filmat de ziua Andreei. Ne-am întâlnit, dar nu în locuri publice. Am mers la repetiții pentru dansuri, cu bandul. N-am ținut neapărat secret, dar am fost totuși ușor precaute. Această revenire înseamnă să retrăiesc cei mai frumoși ani din viață. Au fost anii cei mai intenși, iar faptul că sunt din nou alături de Andreea Bălan, sub umbrela André, stârnește emoții greu de explicat în cuvinte. Nu ascund că multe dintre întâlnirile noastre din ultimele săptămâni au însemnat și lacrimi de fericire, pentru că da… André a fost și proiectul tatălui meu, care sunt convinsă că ne veghează, zâmbește și ne susține de acolo de Sus!

„Am regăsit-o schimbată în bine, matură, responsabilă, cu sufletul pe tavă”

- Clipul este un real succes. O piesă care se ascultă pe repeat. Cine se află în spatele ei?

- S-a muncit în aceste câteva luni pe brânci, repetiții interminabile, sincroane peste sincroane până la 4:00 dimineața, cântat cu band în fiecare zi, ore întregi, deoarece trebuia să se repună în scenă tot ce fanii noștri au iubit. Compozitorii piesei sunt: Vlad Manolache, Ionuț Bacula, Victor Bourosu, Silviu Păduraru (Deepside Deejays) și, nu în ultimul rând, casa de discuri CAT MUSIC, aceeași care a fost alături de noi încă din 1998!

- Care sunt lucrurile în comun pe care le ai cu Andreea? Ce vă face totuși diferite?

- Timpul a trecut peste noi toți, clar, iar asta se vede! Am regăsit-o pe Andreea, înainte de toate, ca om, schimbată în bine, matură, responsabilă, dornică de colaborare, punându-și și ea, totodată, înainte de toate, sufletul pe tavă pentru André. Deși au trecut mulți, mulți ani, pe tot parcursul concertului de lansare eu una am simțit că nu s-a scurs nici măcar o secundă de când noi ne-am despărțit definitiv în anul 2002. Vă zic cu mâna pe inimă, între noi două e o magie, clar! E ceva ce nimeni nu ne poate lua, așa cum am fost, cu bune și rele, e chimia dintre noi și încă mai e, după 17 ani, la fel de puternică.

„Eram niște copile imature care nu au știut să aprecieze succesul pe care îl trăiau atunci”

- Cum v-ați schimbat de atunci, când erați doar niște adolescente rebele?

- Suntem responsabile și știm exact ce vrem și cum să ne atingem scopul! Eram doar două adolescente sincere și timide în contrast cu ce se vedea pe scenă, emoționate și cu sufletul la gură înainte de absolut fiecare concert. Nu aveam prea multă încredere în noi, dar purtam o ambiție ieșită din comun. Am fost mereu dornice de a fi pe primul loc în sufletele fanilor și de a rămâne acolo pentru totdeauna. Pot să vă mărturisesc că am muncit până la epuizare pentru a elimina orice concurență.

- Ce a dus la separarea voastră în 2002?

- Nu cred că am fost pregătite pentru succesul care a venit foarte repede! Eram doar niște copile imature, care nu au știut să aprecieze ce trăiau atunci! Da, este adevărat că ne-am și certat. Nu ne-am mai vorbit, n-am vrut să ne mai vedem sau să ne auzim, dar viața ne-a adus de fiecare dată împreună, mai ales în situații de cumpănă, până am devenit o familie. Cu bune și cu rele, cu surle și trâmbițe, ni s-a dovedit de prea multe ori că noi două avem o legătură aparte. Prea multe coincidențe și mult prea multe situații ne-au aşezat mereu una lângă cealaltă, până am realizat că nimic nu e întâmplător și ne-am supus.

„Soțul meu ascultă de 20 de ori pe zi melodia”

739 16 8- Ce a spus fetița ta despre revenirea alături de nașa ei?

- Sienna m-a impresionat mult! Mi-a zis că se simte mândră și norocoasă, totodată, că atât mama, cât și naşa sunt artiste. S-a bucurat extraordinar de tare să ne vadă împreună pe aceeași scenă! La lansare, prietena mea a sunat-o pe Facetime pentru a putea fi și ea alături de noi. Era foarte emoționată și mi-a spus că i-a plăcut enorm concertul nostru!

- Dar soțul tău?

- Traian nu a fost vreodată fan André! „Reset la inimă” este însă piesa pe care mi-a spus că o ascultă de minimum 20 de ori pe zi, pentru că îi place foarte tare. Abia acum a ajuns fanul nostru! Mai bine mai târziu decât niciodată, nu?

„Prea multe coincidențe și mult prea multe situații ne-au adus mereu una lângă cealaltă, până am realizat că nimic nu e întâmplător și ne-am supus“

„«André» va rămâne atât timp cât publicul o va cere“

- Ce te așteaptă după acest pas? Cum te vei împărți între copil, familie și concerte?

- Prioritare vor rămâne în continuare pentru mine muzica și Sienna! Voi face exact ca și până acum. Câteva zile pe săptămână cu Sienna, restul ce presupune André. Adică mai exact repetiții, concerte, emisiuni tv.

- Când veți începe promovarea și în concerte a piesei „Reset la inimă”?

- Am început deja! Avem apariții tv, clipul e locul 1 în trending și cu ocazia aceasta mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem în vârful clasamentului, promițând, totodată, că André va rămâne atât timp cât publicul o va cere!