Main menu

header

de Alice Ştefan

Misiunea acestei rubrici este să vă educe simţul estetic şi să vă înveţe să asortaţi hainele cât mai bine, astfel încât să nu aveţi parte de gafe vestimentare, ci doar de ţinute fabuloase. În cea de-a treia ediţie punem accentul pe imprimeul de leopard. Având în vedere că linia dintre chicios şi superb este foarte subţire, sfaturile din materialul de mai jos vă vor fi utile.

Recomandat de specialişti
Până acum cinci ani, hainele cu imprimeu de animal erau considerate vulgare şi cu un aspect ieftin, iar toată lumea se ferea de ele. De atunci şi până astăzi, acest imprimeu a stârnit frenezie, iar designerii de renume nu mai contenesc să-l folosească în colecţiile lor, indiferent de sezon. Iarna aceasta, couturierii ne recomandă imprimeul de leopard. Iată câteva ponturi şi sfaturi de stil, în aşa fel încât să faceţi alegeri vestimentare inspirate, fără să greşiţi.

Declaraţie de eleganţă
Atunci când vreţi să abordaţi un look îndrăzneţ, dar nu exagerat, când vă doriţi să fiţi sexy, dar totuşi elegantă, o rochie midi, de mătase, cu imprimeu leopard, este cea mai bună variantă. Atunci când purtaţi o astfel de piesă, accesorizaţi-o cu pantofi sau cu botine negre, bijuterii aurii, geantă tot neagră, iar ca pată de culoare merge un ruj roşu aprins. Cureluşele din talie sau centurile sunt şi ele binevenite, atâta vreme cât sunt negre sau aurii. Orice altă culoare aţi mai folosi va fi în plus. Doar persoanele foarte avangardiste, cu un simţ al modei bine dezvoltat, pot opta pentru încălţăminte albastru cobalt.
De asemenea, rochia maxi este în vogă, iar dacă o asortaţi cu o geacă de piele, veţi deveni atracţia numărul 1!

Merge şi la haina de blană
Dacă vă tentează o haină de blană pentru iarna aceasta, cea mai bună soluţie este să alegeţi un model în tendinţe: haina cu imprimeu de animal! Scurtă, midi sau lungă, dar neapărat din blană ecologică, aceasta trebuie mixată cu haine în tonuri de olive, negru, bej, camel, alb sau roşu, pentru că altfel riscaţi să treceţi de partea cealaltă a baricadei modei, adică în zona eşecului. Purtaţi-o la ţinute all black, la pantaloni cu talie înaltă, rochii tricotate negre, fuste cu ciorapi maţi şi botine, ba chiar jeanşi de culoare închisă!
Pont. Nu combinaţi niciodată o blană leopard cu încălţăminte la fel! Chiar şi vedetele greşesc, şi iată cât de inestetic arată!

Divagaţii... pe aceeaşi temă
Pentru ocazii deosebite, petreceri sau pur şi simplu atunci când vreţi să vă simţiţi frumoasă şi sexy, încercaţi o salopetă cu imprimeu de leopard. Alegeţi un material preţios, dar mat (cele lucioase, satinate sau cu fir metalizat conferă un aer ieftin) şi combinaţi salopeta cu încălţăminte neagră sau nude, plus accesorii aurii şi o haină tot neagră.
Şi pantalonii sunt o variantă chic! Se poartă cei cu talie înaltă şi pense, pe care îi puteţi asorta unui top negru cu dantelă sau inserţii brodate, pentru o apariţie feminină, dar senzuală.
O altă propunere este cămaşa cu print leopard, din material fin, precum mătasea. Aceasta se combină cel mai bine cu pantaloni sau fustă din piele, de culoare neagră, tocmai pentru a echilibra fluiditatea cămăşii. O pereche de cizme sau botine negre vor completa perfect ţinuta.

Genţi, eşarfe şi pantofi
Un mod ideal de a condimenta o ţinută simplă, aparent banală, este să îi adăugaţi „ingrediente” cu imprimeu de leopard. Atunci când abordaţi un look conservator, elegant, de birou, cu palton şi cizme negre, plusaţi cu o eşarfă animal print, pe care prindeţi-o chic la gât sau purtaţi-o pe cap, aşa cum procedează distinsa Dita Von Teese. Păstraţi aceeaşi eşarfă şi mixaţi-o la un look de zi, cu jeanşi şi pulover tricotat roşu sau negru. Efectul va fi spectaculos!
Dacă vreţi să daţi o notă îndrăzneaţă apariţiei dumneavoastră, purtaţi rochii nude, olive, camel, alb vanilat sau negre, combinate cu botine sau pantofi animal print. Veţi vedea că o să întoarceţi numai priviri admirative.
O altă modalitate la îndemână de a purta imprimeul-vedetă al sezonului rece este să alegeţi o geantă în acest stil. Dacă e vorba despre o ţinută casual de zi, cu jeanşi, cizme, top şi vestă de blană, o geantă mare, încăpătoare, cu mânere scurte, este varianta ideală.

- Pentru seară treceţi la artileria grea: poşete cu imprimeu de animal din blăniţă scurtă, cu lanţuri metalice şi catarame preţioase, dar simple. Pe acestea le puteţi combina fie cu rochii, fie cu tandemul în vogă fustă cu talie înaltă, maletă pe gât.

- Deviza este „mai puţin este mai mult“. Aşadar, nu combinaţi mai mult de două culori şi piesa leopard, nu exageraţi cu accesoriile, iar materialele trebuie să fie de calitate şi cât mai puţin lucioase.