Main menu

header

de Alice Ştefan

Multe vedete de la Hollywood par a avea picioare lungi, când, în realitate, nu depăşesc 1,60 m! Secretul lor? Armonia stilului vestimentar şi blugii potriviţi. Învăţaţi în această ediţie a rubricii noastre cum să vă alegeţi perechea ideală de jeanşi, astfel încât să vă avantajeze şi să vă complimenteze silueta.

Cei evazaţi, potriviţi pentru forme generoase
Blugii sunt o piesă esenţială în garderoba oricărei femei. Practici, sexy şi versatili, merg combinaţi atât cu articole casual, cât şi cu haine şic, pentru ţinute mai elegante. Femeile cu forme plinuţe pot fi extrem de sexy dacă ştiu cum să îşi pună în valoare silueta. Vorbim despre acelea dintre dumneavoastră care se pot mândri cu un posterior generos, cu coapse şi şolduri mai proeminente. Dacă vă încadraţi în această categorie, alegeţi întotdeauna blugi închişi la culoare, de la indigo la negru sau albastru-cerneală, din material rigid, fără să fie câtuşi de puţin elastic. Mergeţi pe modele cu croi simplu, fără aplicaţii, buzunare, mărgele sau modele şi mizaţi pe blugii evazaţi à la anii ’70.
Talia înaltă este şi ea un atu. Mare grijă la încălţăminte! Alegeţi întotdeauna ghete, botine, pantofi sau cizme cu platformă sau toc gros şi înalt. Dacă vă îmbrăcaţi cu astfel de blugi, o să creaţi iluzia unui picior mai lung şi veţi conferi un echilibru minunat siluetei.

Tipul skinny, recomandat femeilor mignone
Chiar dacă sunt micuţe de statură, femeile mignone arată excelent pentru că, cel mai adesea, sunt proporţionate ideal. Dacă vă regăsiţi în această descriere, sunteţi norocoasă! Nu numai că vă sunt recomandaţi şi blugii evazaţi - cu menţiunea să îi asortaţi la încălţăminte cu toc sau platformă - dar şi jeanşii skinny vă vor veni foarte bine.
Alegeţi jeanşi conici, în orice nuanţă vă doriţi, de la alb la negru, bleumarin sau chiar în culori „tari”. Purtaţi-i cu botine decupate pe gleznă sau cizme cu carâmb înalt, plus topuri fluide şi sacouri cambrate. Atenţie întotdeauna la echilibrul pieselor vestimentare din partea de sus! Nu vă avantajează puloverele sau bluzele lungi şi lălâi şi nici cele care cad peste posterior.
O altă variantă câştigătoare este aceea a blugilor conici, cu talie gen corset, foarte înaltă. Alungesc piciorul într-un mod încântător.

Sortimentul „boyfriend”, o alegere în tendinţe
Ce sunt blugii boyfriend? În traducere liberă, „jeanşii iubitului”, adică un model lărguţ, cu talia uşor lăsată, cu aspect voit uzat, în tonuri de albastru-cerneală sau bleu-verzui. Aceştia sunt ideali dacă vreţi să ascundeţi câteva kilograme în plus ori un abdomen mai proeminent.
Când purtaţi acest gen de blugi, combinaţi-i în partea de sus cu bluze, tricouri sau topuri feminine, care să îndulcească puţin aspectul. Curelele masive cu catarame speciale sunt vitale, iar în materie de încălţăminte alegeţi fie pantofi Oxford, fie ghete army sau pantofi stiletto. Da, aţi citit bine!
Puteţi compune o ţinută superbă de seară punând cap la cap piese atât de diferite cum ar fi jeanşii şi tocurile! Nu uitaţi de blazer!

Sfaturi pentru doamnele înalte
Femeile înalte sunt nişte norocoase ale sorţii, însă multe nu realizează acest fapt şi sunt complexate de picioarele lor interminabile, plus că le este greu să îşi găsească perechea potrivită de blugi. Aşadar, dacă vă încadraţi aici, mergeţi cu încredere pe varianta blugilor drepţi, cu tăieturi perfecte. Îi puteţi combina cu succes cu ghete şi botine cu talpă plată, plus nişte curele deosebite şi pulovere care să depăşească linia şoldurilor. Sunteţi avantajate de blugii semievazaţi, pe care sunteţi fericite că îi puteţi purta cu orice încălţăminte, nefiind condiţionate de talpă sau de toc.
Dacă sunteţi slabă, evitaţi culorile închise şi marşaţi pe nuanţe de piersică, lime, galben pai şi bleu. Vă avantajează şi stilul anilor ’80, cu blugi prespălaţi, imprimaţi, cu tăieturi sau aplicaţii.

- Modelele animal print sunt „pe val“, însă mare grijă la asortare!
- Blugii coloraţi pot fi piesa de rezistenţă a unei ţinute de seară. Mixaţi-i cu piese negre.