Main menu

header

de Diana Sorescu

Până acum ceva timp, pielea era încadrată strict în zona motor sau rock. Pantalonii din piele erau purtaţi doar de adepţii acestor curente, în ţinute de nişă, apreciate doar de cunoscători. Însă acum hainele din piele fac ravagii printre pasionatele de modă. Sunt elegante, şic, sofisticate şi sexy, iar combinate cu gust pot făuri nişte ansambluri vestimentare fabuloase. Iată câteva ponturi de stil pentru dumneavoastră.

Un material nobil şi impunător
Atunci când doriţi să purtaţi un articol vestimentar din piele, în primul rând trebuie să vă gândiţi la armonia ţinutei şi la echilibrul estetic al acesteia. Pielea este un material nobil, dar destul de dur şi de impunător, aşa că are nevoie să fie îndulcit de alte materiale mai caline, mai feminine, pentru ca ansamblul final să nu fie unul demn de un concert rock.
Atunci când mizaţi pe o pereche de pantaloni din piele, o fustă, o vestă, geacă, top sau rochie, întotdeauna adăugaţi un item din mătase fină, un tricotaj din caşmir, o piesă din şifon sau orice alt material care să tempereze duritatea pielii.
În 2012, designerii propun, pe lângă hainele clasice din piele neagră, piese îndrăzneţe, colorate, precum pantalonii orange sau verde lime, rochiile mov sau trenciurile burgundy, şi piese perforate, cu model, sau pudrate cu ţinte sau capse.

Pantalonii, versatili şi practici
Vă vine să credeţi sau nu, pantalonii din piele pot fi o alternativă viabilă dacă v-aţi săturat de blugi! Puteţi compune o ţinută comodă de zi dacă mixaţi o pereche de pantaloni de piele negri cu ghete cu catarame, gen army, cu un pulover tricotat nude şi o geacă de iarnă kaki, cu glugă amplă şi blăniţă.
Pentru o ieşire la restaurant, alegeţi o pereche de pantaloni din piele maro închis, botine negre, o cămaşă din mătase albă şi un sacou ceva mai lung, tot negru. Aduceţi un plus de eleganţă cu bijuterii aurii şi o geantă oranj.
Dacă sunteţi mai îndrăzneţe, puteţi înlocui pantalonii de piele cu varianta lor mai scurtă şi să adăugaţi colanţi groşi.

Rochia, recomandarea designerilor de renume
Case de modă precum Gucci sau Louis Vuitton au scos linii de rochii superbe, realizate din piele moale, luxoasă, creaţii ce avantajează silueta şi pot fi purtate cu uşurinţă la ocazii speciale. De obicei, datorită faptului că pielea este prin definiţie un material sofisticat, rochiile au un croi minimalist şi tăieturi perfecte, iar cele mai frumoase modele sunt cele midi, ce alintă suav linia genunchiului. Acestea merg combinate cu pantofi cu toc foarte înalt, plicuri colorate sau metalice şi bijuterii delicate.
Tot designerii aduc în prim-plan rochia trenci din piele, o creaţie elegantă, pe care vedete precum Salma Hayek, Evan Rachel Wood sau Blake Lively o adoră pur şi simplu! Lungă până sub genunchi, cu nasturi, cordon, mâneci lungi şi o fundă supradimensionată la gât, în nuanţe prietenoase de roz piersică, grena, cărămiziu sau în culori puternice de turcoaz sau verde smarald, rochia trenci este pur şi simplu fabuloasă!
Aceasta merge combinată cu încălţăminte cu tocuri, coafuri feminine şi accesorii preţioase, dar simple. Dacă găsiţi un model asemănător, nu ezitaţi să vă cumpăraţi! E o investiţie, n-o să vă pară rău!

Fusta creion este esenţială
Modelul de fustă creion este „must have” adică „musai să o ai”! Da, eleganta şi feminina fustă creion din piele neagră este o piesă ce vă ajută să compuneţi atât ţinute pentru birou, cât şi ansambluri ravisante de seară.
Pentru o zi la birou, mixaţi-o cu o cămaşă albă simplă, de mătase, cu o pereche de dresuri negre mate şi botine colorate, cu platformă sau toc, sau tot negre, pentru un aspect mai sobru. Prindeţi-vă părul într-un coc uşor neglijent.
Aceeaşi fustă, combinată cu un pulover galben solar din angora, cu bijuterii masive şi pantofi cu toc gros, devine piesa-cheie a unei ţinute de seară.

Pont! Nu uitaţi de geaca din piele, nu trebuie să vă lipsească din garderobă.

- Feriţi-vă întotdeauna de rochii şi fuste mini din piele. Sunt vulgare!