Main menu

header

de Alice Ştefan

Fusta este atât de feminină, de elegantă şi de sexy, încât ar trebui să devină piesă-cheie atunci când ne dorim să compunem o ţinută fabuloasă. Iată care sunt cele mai apreciate modele de fuste în 2012 şi cum puteţi să le asortaţi în aşa fel încât să fiţi nişte apariţii notabile, exemple demne de urmat pentru alte femei.

Modelul midi, din nou în top
Dimensiunea midi la fuste şi rochii este noul etalon stabilit de designeri pentru 2012. Pentru birou, dar şi pentru ocazii speciale, fusta creion, ce alintă fin linia genunchiului, este recomandarea noastră pentru dumneavoastră.
Pentru o ţinută oficială combinaţi o fustă creion bleumarin, din material rigid, cu o cămaşă nude cu jabou, plus sacou şi încălţăminte neapărat cu toc. Acest ansamblu se poate preschimba în unul de seară dacă înlocuiţi fusta cu una dintr-un material elastic, preţios, într-o culoare „tare”, şi renunţaţi la sacou.
Vaianta midi are un parfum retro, aşadar puteţi realiza nenumărate ţinute pornind de la acest stil. Încercaţi să mixaţi o fustă plisată galben muştar cu o maletă de culoarea vinului, plus o pereche de botine cu vârf rotund şi şiret.
Superb arată şi fustele midi ample, cu croi A şi talie înaltă. Purtaţi-le întotdeauna cu topuri mulate, maiouri feminine, cu volănaşe, bluze dantelate şi cămăşi fluide, în nuanţe „dulci”. Acest croi le avantajează de minune pe acelea dintre dumneavoastră care vor să mascheze şoldurile generoase, dar care adoră să îşi pună în valoare talia, gambele şi gleznele.

Potrivită femeilor slăbuţe
O piesă vestimentară fabuloasă (ce pare greu de asortat şi de purtat însă nu-i deloc aşa!) este fusta din piele. Îndrăzniţi să vă cumpăraţi măcar un exemplar, din piele neagră, asta dacă nu vă tentează variantele mai moderne, în culori tari.
Aceasta trebuie combinată întotdeauna în partea de sus cu o bluză, un top sau cu o cămaşă din material calin, fluid, dintr-o mătase fină, pentru a echilibra duritatea pielii şi pentru a obţine o ţinută feminină şi elegantă. În picioare purtaţi fie botine, fie pantofi cu toc înalt sau platformă.
Femeile slabe şi fără forme sunt avantajate de această fustă, ce maximizează liniile corpului.

Un aer sofisticat cu mini sau cu maxi
Dacă vă puteţi lăuda cu nişte picioare fără cusur, înseamnă că fustele mini sunt perfecte pentru dumneavoastră! Anul acesta se poartă fustele mini tip bandaj, cele petrecute şi simpaticele creaţii bufante şi uşor plisate.
Dacă mizaţi pe o fustă mini, mare atenţie la combinaţii şi accesorizare. Pentru că aveţi picioarele la vedere, partea de sus trebuie să fie acoperită, pentru a evita un look vulgar. O fustă neagră tip bandaj are nevoie de puţin volum în partea de sus, aşa că alegeţi un top mulat combinat cu o geacă din denim, un cardigan sau un blazer.
Fustele maxi avantajează pe toată lumea, de la doamnele înalte la cele mignone, de la femeile slabe la cele voluptuoase. Alegeţi să le purtaţi atât ziua, la ţinute casual, de stradă, cât şi seara, la evenimente somptuoase.
Pentru zi mixaţi o fustă maxi înflorată cu un tricou minimalist, plus un pulover mai lung tricotat şi botine, iar seara optaţi pentru o fustă maxi conică, stropită cu paiete, combinată cu o cămaşă stil edwardian şi tocuri.

Bulinele sunt... pe val

Se pare că anul acesta scăpăm de mania imprimeului cu model animal şi pătrundem în lumea... bulinelor. Acestea sunt revelaţia lui 2012, în toate culorile. Aveţi grijă însă cum le combinaţi. Spre exemplu, o fustă albă cu buline negre va arăta senzaţional lângă un top roşu, într-un recital vestimentar retro de senzaţie. Pe val vor fi şi imprimeul floral, atât de feminin şi de diafan, snake skin prinde avânt, la fel grafismele şi imprimeurile marinăreşti şi orientale.

Atenţie! Fusta din denim este demodată.

- Din garderobă nu trebuie să lipsească o fustă midi din catifea luxoasă.
- O fustă va fi pusă în valoare de fiecare dată de o centură sau de o cureluşă deosebită.
- Fustele din dantelă suprapusă sunt superbe şi avantajează pe oricine.