Main menu

header

A avut o carieră de 49 de ani, cu peste 100 de roluri, zeci de spectacole de teatru şi de filme Ştefan Iordache, „cel mai iubit dintre pământeni“

970 16 1de Simona Lazăr

Ștefan Iordache a fost unul dintre cei mai iubiți actori român din a doua jumătate a secolului XX și începutul noului mileniu. S-a născut la 3 februarie 1941, în București, și a decedat la 21 noiembrie 2008, la Viena. A venit pe lume într-o zi de duminică, sub semnul Soarelui, și i s-a menit o „existență solară”. El a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate personalități ale scenei și cinematografiei românești. A avut o carieră prolifică în teatru, film și televiziune. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Străinul” (1964), „Glissando” (1982), „Concurs” (1982), „Balanța” (1992), „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993) şi „Filantropica” (2002). Cariera sa în teatru a fost prodigioasă și a contribuit la consolidarea reputației sale, ca unul dintre cei mai talentați actori români. Moartea lui Ștefan Iordache în 2008 a fost o pierdere semnificativă pentru lumea artistică din România, iar contribuția sa la industria cinematografică și teatrală rămâne memorabilă. A jucat în teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut, de asemenea, o îndelungată colaborare cu Teatrul Național Radiofonic și Teatrul Național de Televiziune. Ultimul său rol a fost Prințul Potemkin, în piesa „Ecaterina cea Mare”, de George Bernard Shaw, pusă în scenă, în 2008, la Teatrul Național București. A vorbi despre actor, azi, după ce el nu mai este printre noi, este dificil. Nu pentru că nu ai avea ce spune, ci pentru că atât de multe sunt de spus, încât nu mai știi ce să alegi...

Read more: A avut o carieră de 49 de ani, cu peste 100 de roluri, zeci de spectacole de teatru şi de filme...

Hai să dăm mână cu mână la „Casa Cuza Vodă“ din Galaţi

970 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Pentru a cinsti cei 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, celebrați la 24 ianuarie, Consiliul Județean Galați a redeschis în 22 ianuarie porțile Muzeului „Casa Cuza Vodă” din marele oraș-port dunărean, aflat pe strada cu numele primului domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești (devenite România în 1866). „Casa a fost ridicată de familia Cuza, Ioan și Sultana Cuza, în jurul anilor 1829-1830. Aici a locuit întreaga familie cu copiii săi. Aici Alexandru Ioan Cuza a locuit și după ce s-a căsătorit cu Elena Rosetti, în 1843. Și tot de aici Alexandru Ioan Cuza a plecat în scaunul domniei”, spune Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie din Galați, citat de știrile PRO TV.

Read more: Hai să dăm mână cu mână la „Casa Cuza Vodă“ din Galaţi

Utilizează conducţia osoasă amplificată pentru a transmite sunetul vocii de 10 ori mai rapid Psiholog Renata Hegeduş: „Casca Forbrain stimulează funcţiile creierului la orice vârstă“

970 10 1de Georgiana Mihalcea

Forbrain este un dispozitiv inovativ pentru antrenamentul creierului care ajută oamenii de toate vârstele să-și îmbunătățească vorbirea, atenția și memoria. Datorită anilor de cercetare în domeniul stimulării auditive, această tehnologie îmbunătățește procesul natural al buclei de feedback auditiv, vorbirea este modificată continuu în funcție de ceea ce auziți. Psihologul Renata Hegeduș, de la Centrul Psiho-Logo-Med din Oradea (www.psihologi-oradea.ro), ne-a dezvăluit faptul că Forbrain modulează vocea pentru a o face să sune mai clar și stimulează creierul, reantrenându-vă astfel abilitățile. Utilizarea dispozitivului este ușoară și intuitivă: pur și simplu purtați căștile, porniți-le și vorbiți câteva minute în fiecare zi pentru a vă stimula creierul.

Read more: Utilizează conducţia osoasă amplificată pentru a transmite sunetul vocii de 10 ori mai rapid...

Provocare: Învăţaţi să nu vă mai plângeţi, în doar 21 de zile

970 20 1de Cătălina Tăgârță

Sănătate, relații, bani, carieră, timp liber... E ceva care nu merge bine în perioada aceasta a anului? Dacă da, uitați ce am aflat eu: atunci când ne plângem de ceea ce (nu) avem sau de ceea ce ni se întâmplă consumăm energie inutil și ne pierdem inspirația. Prin simplul fapt că ne plângem nu rezolvăm nimic. Rezultatele și schimbările dorite vin doar în urma acțiunii. Dar știu: e greu să renunțăm la obiceiul de a ne plânge. Acesta este motivul pentru care, la finalul anului trecut, am creat și implementat programul: 21 de zile fără să te plângi. Peste 100 de persoane au trecut deja prin proces, iar impresiile au fost foarte bune. Prin urmare, redau aici pe scurt structura programului, în cazul în care vreți și voi să scăpați de obiceiul de a vă plânge.

Read more: Provocare: Învăţaţi să nu vă mai plângeţi, în doar 21 de zile

Secretele organizării perfecte a bibliotecii de acasă

970 23 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Care este cel mai bun mod de a organiza un raft cu cărți și implicit biblioteca? Deși se crede în general că maximizarea spațiului înseamnă să se umple fiecare centimetru cu carte după carte, specialiștii arată că de fapt nu este așa: există modalități inteligente de a stoca volume, care utilizează spațiul în cel mai bun mod, permițând și unele zone goale. Astfel se poate crea o estetică generală plăcută, deosebit de importantă pentru crearea unui design interior care să inspire calm.

Read more: Secretele organizării perfecte a bibliotecii de acasă

Spectacolul vestimentar de fiecare zi Cele mai importante tendinţe în moda 2024

970 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În 2024, industria modei se îndreaptă către direcții revoluționare, punând tot mai mult accent pe personalizare și definirea stilului propriu, dar păstrând anumite repere fixe generate de preferințele și tendințele dictate de consumatori. Cu o paletă vibrantă de culori și texturi sofisticate, precum și cu accesorii deosebite, noul an prefigurează un segment de fashion plin de expresie individuală.

Read more: Spectacolul vestimentar de fiecare zi Cele mai importante tendinţe în moda 2024

A apărut sosul din roşii crescute în condiţiile planetei Marte

970 27 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Pornind de la planul, care prinde tot mai mult contur, de a face posibil pentru oameni să trăiască într-o zi pe Marte, un mare producător de ketchup a simulat condițiile Planetei Roșii pentru a crește tomate pe care apoi le-a transformat într-un sos… marțian.

Read more: A apărut sosul din roşii crescute în condiţiile planetei Marte

Vedete care au depăşit traume ale copilăriei

970 28 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Din exterior, celebritățile par persoane fericite, care au tot ce este bun și nicio altă grijă decât aceea de a se prezenta în formă excelentă pe covorul roșu. Dar în multe cazuri, starurile au avut de trecut peste traume majore, care provin din copilărie și care le-au marcat psihic.

Read more: Vedete care au depăşit traume ale copilăriei

Lux, confort, peisaje memorabile Cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din lume

970 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Turiștii pasionați de o experiență memorabilă și mai ales cei care sunt preocupați de problemele de mediu aleg deseori călătoriile cu trenul. Cele mai renumite site-uri de turism au alcătuit un top al unor astfel de trasee feroviare incomparabile, care oferă deopotrivă lux, confort și o desfășurare de peisaje care taie respirația oricui.

Read more: Lux, confort, peisaje memorabile Cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din lume

Natura umană, explorată cu fantezie în producţiile scenelor româneşti

970 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Frământările de la vârsta bastonului, întrebările adolescentului, gândurile călăului și eternele dileme ale sexului frumos, toate sunt ilustrate în formule originale în noile producții programate pe scenele autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

Read more: Natura umană, explorată cu fantezie în producţiile scenelor româneşti

Hai la schi în Bucovina, o gură de rai pe-un picior de plai!

969 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Bucovina nu mai are nevoie de vreo prezentare din punct de vedere turistic. Peisajele de poveste, obcinele domoale, mănăstirile străbune, cetățile străvechi vin „la pachet” pentru vizitatori. O gură de rai pe-un picior de plai! În orice anotimp. Iarna pune la dispoziția iubitorilor de schi câteva pârtii spectaculoase, pe care vi le prezentăm în continuare.

Read more: Hai la schi în Bucovina, o gură de rai pe-un picior de plai!