de Călin Popa şi Daniel Şuta
Potrivit unor cercetări de ultimă oră, viitoarea prosperitate a unei persoane poate fi determinată de lungimea degetelor. Aceasta, alături de diferența dintre index și inelar, poate fi corelată cu capacitatea unei persoane de a deveni bogată.
Testosteronul determină… leafa
Specialiștii Școlii de Înalte Studii Economice din Moscova au realizat un studiu în urma căruia a fost relevată legătura dintre lungimea degetelor și capacitatea de a face avere. Astfel, potrivit experților ruși, expunerea la testosteron a fătului este un element-cheie în această ecuație. Mai precis, după ce au stabilit o marjă de 2D:4D (relația de lungime dintre degetul arătător și index), experții au analizat datele financiare ale unui număr de 700 de femei și 900 de bărbați, cu vârste între 25 și 60 de ani, în cadrul cercetării numite Russia Longitudinal Monitoring Survey, care și-a propus să identifice „efectele politicilor economice ale statului pe direcția prosperității indivizilor și căminelor din Federația Rusă”. După ce s-a măsurat relația 2D:4D a tuturor participanților la experiment, s-a stabilit și nivelul de prosperitate în fiecare caz. Pentru femei, rezultatele au arătat că un salariu mai mare se reflectă într-o diferență mai mică între cele două degete. Demn de menționat este faptul că datele finale nu au fost influențate de nivelul de educație, vârstă sau domeniu de activitate.
Semn de fertilitate masculină
În dreptul bărbaților s-a constatat aceeași corelație, „cu diferența că a fost luat în calcul și nivelul de educație”, arată experții ruși, într-un comunicat. Aceasta este prima cercetare care evidențiază această corelație, deși studii anterioare au constatat legături între lungimea degetelor și diferența dintre acestea și agresivitatea sau rezultatele școlare, notează revista „TIME”. Pe de altă parte, lungimea degetelor de la mână indică gradul de fertilitate al unui bărbat, susţin cercetătorii sud-coreeni de la Spitalul Naţional Universitar din Seul, care au realizat un studiu recent, din care a reieșit că lungimea degetelui arătător şi a celui inelar de la mâna dreaptă reprezintă un indiciu pentru mărimea testiculelor. Astfel, bărbaţii adulţi care au un deget inelar mai lung decât indexul de la mâna dreaptă sunt mai dotaţi și implicit mai fertili.
În general, bărbații au indexul mai mic decât inelarul, iar femeile au cele două degete mult mai apropiate ca lungime
Protecţie în faţa COVID-19
Bărbații care au degetul inelar mai lung au un risc mai mic să moară din cauza COVID-19 și vor avea simptome mai ușoare, susține un studiu realizat de Universitatea Swansea, din Marea Britanie. Potrivit rezultatelor cercetării, rata mortalității în țările în care bărbații au degetele inelare mai scurte, care arată o expunere mai scăzută la testosteron a fătului, este cu până la o treime mai ridicată. Rezultatele analizării acestor date au dus la concluzia că testosteronul este un protector împotriva COVID-19, prin creșterea numărului de receptori ACE-2 din organism. Oamenii de știință consideră că virusul SARS-CoV-2 intră în organism și provoacă infecție prin acești receptori, notează „Daily Mail”. Studiul a fost derulat pe 200.000 de voluntari din 41 de țări. Pe de altă parte, lungimea degetelor femeilor prezente în cercetare nu afectează ratele de deces, arată revista „Early Human Development”.