Main menu

header

853 25 1de Ştefania Băcanu şi Flori Pintea

Moda se schimbă de la sezon la sezon şi cine îşi doreşte să fie în trend în fiecare an, indiferent de anotimp, trebuie să studieze şi să se informeze cu privire la ce se poartă în materie de haine, culori şi, bineînţeles, ţesături. Nora Seroussi (medalion), deţinătoarea brandului Seroussi, ne-a spus ce se poartă şi ce nu mai este în trend anul acesta, dar şi cum să ne pregătim pentru sezonul toamnă/iarnă, astfel încât să nu fim luaţi prin surprindere de noile tendinţe.

„Completați sacourile cu accesorii”

- Cum ne pregătim pentru sezonul rece? Toamna lui 2021 vine cu tendințe noi față de anii trecuți?

- Acest an este diferit, fiind puțin în urmă din cauza pandemiei de Covid-19. Seroussi urmăreşte întotdeauna cerințele pieței, dar acum este dificil să previzionăm noile tendințe ale sezonului de toamnă, deoarece am pierdut mai multe luni din cauza carantinei.

- Ce nu are trebui să ne lipsească din garderobă?

- Nu ar trebui să ne lipsească din garderobă puloverele cu guler înalt (turtle neck), pentru că se asortează ușor, conferind un aer sofisticat unei ținute casual. De asemenea, un costum negru sau albastru este întotdeauna o alegere bună, iar pentru a ţinută perfectă, puteţi alege cel puțin două sacouri pe care să le combinaţi cu o pereche de pantaloni cu croială frumoasă, completând-o cu accesorii care să vă definească stilul.

„Evitaţi pantalonii prea scurţi”

853 25 2- Ce nu se mai poartă, ce s-a demodat complet, comparativ cu anii trecuți?

- De exemplu, pantalonii prea scurţi. De aceea, când alegeți un costum, evitați să optaţi pentru astfel de modele.

- Cu ce noutăţi vine toamna lui 2021?

- În această toamnă, în ceea ce priveşte pantalonii de femei, se vor purta modele tot mai largi, cu talie înaltă, cordon şi Culotte. Privitor la modelele de pantaloni bărbăteşti, aceştia devin și mai strâmți. A crescut semnificativ interesul pentru produsele casual. Din acest motiv, Seroussi propune o gamă largă de sacouri și pantaloni casual. De exemplu, pantalonii cu șnur sunt o noutate în colecţia noastră.

„Pentru un look mai sofisticat, asortaţi o batistă din mătase”

853 25 3- Dacă vrem să alegem o țintă casual, pentru un party de zi, într-o grădină, să zicem, ce variante avem?

- Pentru o ținută casual, puteţi alege, de exemplu, pantaloni beige sau jeanși, o cămasă albă din in sau un tricou cu guler, tip polo, și un sacou albastru.

- Dar pentru o ținută de seară, mai elegantă?

- O ținută elegantă de seară înseamnă un costum frumos, obligatoriu dintr-o ţesătură de calitate, cămaşă și o cravată, iar pentru un look mai sofisticat îl puteţi accesoriza cu batistă din mătase.

„Persoanele mai scunde nu ar trebui să poarte gecile lungi oversized”

- Pentru sezonul rece, paltoanele și gecile lungi oversized continuă să fie la modă?

- Paltoanele sunt în continuare apreciate şi vor rămâne mereu în trend, fiind o piesă esenţială pentru sezonul de toamnă/iarnă. Doar că, la alegerea unui palton, pentru a obţine un look perfect, trebuie să țineți cont și de conformația corporală. De aceea persoanele mai scunde nu ar trebui să poarte paltoanele sau gecile lungi oversized.

- Dar în materie de pantaloni, jeanşi, ce gen este în centrul atenţiei?

- Acum, sunt în vogă din ce în ce mai mult pantalonii tip chinos, care sunt foarte confortabili şi care, pentru un look mai sofisticat, se pot asorta cu un sacou.

„Vedetele sezonului sunt materialele impermeabile”

- Talia înaltă se menține?

- Da, pantalonii de femei cu talia înaltă sunt încă la mare căutare şi, se pare că, se va menţine acest trend şi pentru sezonul următor.

- Linia costumelor clasice, în cazul bărbaților, s-a schimbat?

- Chiar dacă se fac mici modificări de fit, conform tendințelor actuale, un costum clasic este întotdeauna la modă/atemporal. Se schimbă, însă, de la sezon la sezon culorile şi ţesăturile, acum fiind la mare căutare materialele uşor elastice ce oferă un grad ridicat de confort.

- Am observat că și în rândul femeilor costumul clasic bărbătesc, adaptat pe corpul femeii, a început să câștige teren...

- Da, aşa este, iar exemplul perfect este Diane Warren, o artistă americană, nominalizată de mai multe ori la Oscar, care a apărut la unul dintre evenimente, în 2019, într-un smoching crem.

- Ce texturi se poartă? Ce tip de material este vedeta sezonului toamnă/iarnă?

- Vedetele sezonului toamnă/iarnă sunt materialele impermeabile și cele care resping apa, la fel ca și țesăturile din lână sau combinaţia de lână cu cașmir. Pe lângă paltoane, sunt foarte căutate jachetele tip Parka, iar clasicul Bomber Jacket, se păstrează, este mereu în trend.

„Sunt foarte căutate ţesăturile cu carourile mari sau cu dungi, fie late, fie fine”

853 25 4- În materie de culori, ce variante avem?

- Pe lângă culorile clasice, negru, albastru și gri, toamna aduce culori mai calde, nuanțe de bordo și maro. De exemplu, un palton de culoarea camel este topul rafinamentului, vă scoate în evidență din monotonia zilelor gri de toamnă.

- Combinațiile de culori, formele geometrice sunt în trend?

- Sunt căutate ţesăturile cu carourile mari sau cu dungi, fie late, fie fine. De exemplu, carourile mari portocali pe fond albastru, sau carourile mari grena, pe ţesătură bleumarin permit nenumărate posibilități de asortare, în special pe nuanțe de bordo.

„Paltoanele sunt în continuare foarte apreciate şi vor rămâne mereu în trend, fiind o piesă esenţială pentru sezonul toamnă/ iarnă“

„Un costum negru, clasic, nu va avea moarte niciodată“

- Care sunt piesele vestimentare care, din punctul dumneavoastră de vedere, nu au moarte? Cele care rezistă în timp, indiferent de tendințe?

- Un costum negru, clasic, sau pantaloni cu un pulover turtle-neck, pentru un look mai casual, o pereche de pantaloni chino, asortaţi cu o cămașă și un sacou, nu vor avea moarte niciodată.

- Ce înseamnă un stil elegant, în realitate? Doar costum, cravată, pentru domni, și fustă cu sacou, pentru doamne?

- Eleganța clasică e un costum frumos cu o cravată de mătase, iar pentru doamne, o fustă sau o rochie cu un sacou, dar cel mai important este să purtați un zâmbet și să vă simțiți bine în ținuta aleasă!