Main menu

header

861 29 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Sărbătoare Crăciunului este cea mai frumoasă și cea mai așteptată din an, pentru că aduce cadouri, bucurie, speranță și multe zâmbete. Florăria Iris a deschis sezonul Sărbătorilor de iarnă și a dat startul împodobirii brazilor, decorării locuințelor, amenajării curților și caselor în lumină, culoare și frumos. Sunt tradiții pe care le așteptăm cu emoție an de an, de aceea, Nicu Bocancea (foto), master florist internațional, ne-a dat câteva ponturi despre ce se poartă anul acesta în materie de culori, decorațiuni, dacă mai sunt la căutare brazii naturali, cum să ne împodobim casa, astfel încât să arate a sărbătoare întru totul și ce nu trebuie să lipsească de pe masa festivă.

„Sunt în mare vogă și rozurile, pastelurile, nuanțele pământii și arămii”

861 29 2- Ați deschis Sărbătorile de iarnă în ceea ce privește împodobirea brazilor și decorarea locuințelor. Ce recomandați pentru anul acesta?

- Globurile multicolore din sticlă au luat locul globurilor din plastic, ghirlandele din luminițe galbene sau albe au înlocuit beteala stridentă, accesoriile naturale, mai precis conurile de brad, florile din bumbac, ghindele, alunele, nucile, scorțișoara și feliile de portocală aduc bucăți de natură și de farmec în case, iar brazii ecologici și reciclabili, construiți din crenguțe, ace de pin și cetină, sunt aleși în detrimentul brazilor tăiați.

- Care sunt culorile preferate ale sărbătorilor? Se mențin aceleași din anii trecuți?

- Culorile preferate ale Crăciunului 2021 rămân roșul, albul, auriul și argintiul, însă sunt în mare vogă și rozurile, pastelurile și nuanțele pământii și arămii. Echipa de floriști Iris, coordonată de mine, construiește cu migală pentru sezonul de iarnă abia început brazi din crenguțe sau ace de pin care pot alterna ca înălțime de la 30 de centimetri, până la 12 metri, și care pot fi așezați la interior sau chiar pe terase exterioare sau în curți.

„Ne propunem ca decorul să nu se limiteze, ci să cuprindă întreaga locuință”

861 29 3- Ce este deosebit anul acesta?

- Anul acesta, ne propunem ca decorul de Crăciun să nu se limiteze la colțul în care este așezat bradul, ci să cuprindă întreaga locuință. Să simțim spiritul și frumusețea sărbătorilor din curte, de la ușa de la intrare și hol, până la masa din living sau camera copiilor. Am creat aranjamente pentru orice fel de spațiu, pe rotund, pe înalt, pe lung, din crengi de brad, conuri, jucării, flori din bumbac, globuri de sticlă, decorațiuni din lemn, lumânări, ghirlande de lumini, cât să putem înfrumuseța orice spațiu. Avem și set-up-uri complete, putem construi decoruri pentru masa festivă de sărbători, cu toate detaliile care aduc farmec: vaze, sfeșnice, lumânări, miniaturi.

„Globurile multicolore din sticlă au luat locul globurilor din plastic, ghirlandele din luminițe galbene sau albe au înlocuit beteala strident colorată, iar brazii ecologici și reciclabili, construiți din crenguțe, ace de pin și cetină, sunt aleși în detrimentul brazilor tăiați“

Hitul decorațiunilor de Crăciun de anul acesta îl reprezintă aranjamentele creative pentru întreaga casă, pentru masă, pentru hol, pentru ușa de la intrare, care sunt menite să completeze efectul bradului tradițional și să umple locuința de atmosfera de sărbătoare

„Îndrăzniţi mai mult, orice e posibil şi permis!“

- Să îndrăznim mai mult?

- De Crăciun, orice e posibil și permis. Îi încurajez pe oameni să se înconjoare, în perioada finalului de an, de tot ceea ce-i face fericiți, fără să țină cont de trenduri. Fie că sfidează tradiția și își doresc brazi construiți exclusiv din flori naturale, din lumini sau din lemn, fie că vor să mixeze în brad decorațiunile noi cu globurile sau accesoriile vechi pe care le-au folosit în copilărie sau că țin la steaua de vârf prăfuită și folosită de zeci de ani de bunicii lor, desi bradul și casa sunt futuriste, de sărbători totul în jur trebuie să fie emoție. Dacă vreți să vedeți mai multe creații florale și de decor, vă invităm în diversele locații ale florăriilor Iris din București sau pe site-ul www.florariairis.ro.