Main menu

header

862 28 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Deși există statistici care arată că o persoană obișnuită își schimbă cariera de cinci sau de șase ori de-a lungul vieții, nu același lucru se poate afirma despre vedete. În fond, de ce ar da cineva strălucirea și prim-planul, pe care le-a dorit cu fervoare și pentru care a luptat, pe o viață în cu totul alți parametri profesionali? Și totuși…

Rihanna, magnat al cosmeticelor

Pentru unele vedete s-a dovedit nu doar simplu, ci și profitabil să-și schimbe preocupările, dovedindu-se extraordinar de pricepute la cu totul altceva față de domeniul care le-a consacrat. Pe lângă starurile care „cochetează” cu alte domenii, alte celebrități au schimbat total direcția și nu s-au mai uitat înapoi. Rihanna este un astfel de exemplu. Deși fanii mai speră la apariția celui de-al nouălea album, cântăreața este atât de prinsă de noua carieră de designer de modă și magnat în lumea cosmeticelor, încât a lansat „Fenty Beauty” și casa de modă cu același nume în loc de așteptatele piese muzicale. Practic, Rihanna a ieșit din muzică de la albumul „Anti”, din 2016.

Mary-Kate și Ashley Olsen, designeri și… atât

Una dintre cele mai cunoscute schimbări de carieră din istoria Hollywoodului este cea consemnată în dreptul surorilor Mary-Kate și Ashley Olsen, actrițe care nu au mai jucat nimic de când și-au înființat compania „The Row”, în 2006. De atunci, lucrează exclusiv ca designeri. La rândul său, Caitriona Balfe, fost faimos model care a defilat pentru Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga și Victoria’s Secret și a condus campanii pentru Calvin Klein, Max Mara și Oscar de la Renta, brusc a declarat că nu va mai reveni niciodată în lumea modei și a trecut la actorie, celebru fiind serialul „Străina” în care a jucat rolul principal.

Chrissy Teigen scrie cărți de bucate

862 28 2Începând de pe coperta „Sports Illustrated”, Teigen a fost un model de succes mulți ani. Cunoscută în toată lumea pentru defilări, prezențe pe primele pagini ale publicațiilor și campanii pentru unele dintre cele mai faimoase branduri de fashion, Teigen a schimbat brusc direcția și s-a apucat să scrie cărți de bucate. A lansat volumele „Cravings” („Pofte”) și „Cravings 2”, iar succesul este la fel de mare - Chrissy are propriile emisiuni de televiziune. Un alt fost model care a abandonat această lume sclipitoare este Jamie Dornan. La un moment dat, succesul său era atât de pregnant, încât era supranumit „Kate Moss masculin”. De la un punct încolo, Jamie a coborât de pe podiumuri pentru a se dedica actoriei și bine a făcut: a cucerit de două ori Premiul de Film și Televiziune din Irlanda, „People’s Choice” și a fost nominalizat la titlul de cel mai bun actor la cea de-a 60-a ediție a Premiilor „BAFTA”.

Victoria Beckham a dat cântatul pe brandul său de haine

Deși ar fi putut face parte dintr-una dintre cele mai de succes trupe din toată lumea și a cucerit faima de foarte tânără, Victoria Beckham a dat toată strălucirea pe munca de designer și „creșterea” brandului de fashion care îi poartă numele. Soția fostului căpitan al Naționalei de fotbal a Angliei nu a mai cântat - cel puțin nu în public - de două decenii. Nici Jennifer Lopez nu este departe; faimoasă astăzi mai mult pentru interpretarea sa actoricească decât pentru cea muzicală, JLo nu a mai lansat piese noi din 2014, în schimb a jucat în numeroase filme.

Vera Wang - patinatoare, jurnalistă, creatoare de modă

862 28 3Binecunoscută în toată lumea pentru casa sa de design vestimentar, Vera Wang a fost patinatoare de la vârsta de 8 ani și a participat la Campionatele Naționale ale SUA, în proba de perechi. Apoi a studiat la Universitatea din Paris, a absolvit Istoria artei și a crezut că va avea o frumoasă carieră de editor la prestigioasa revistă „Vogue”. Avea 40 de ani când, dintr-o dată, a schimbat direcția și și-a înființat propria casă de modă, iar restul este istorie.

Dan Spitz este maestru ceasornicar

Chitaristul trupei Anthrax, Dan Spitz, era un muzician plin de succes - nenumărate discuri de platină, nominalizări la Premiile Grammy, fondator al trupei Red Lamb, care promova muzică inedită, ale cărei versuri atrăgeau atenția asupra problemei autismului. Spitz era un star mondial atunci când, fără veste, s-a specializat în realizarea de orologii la prestigioasa companie elvețiană Chopard și a devenit unul dintre cei mai renumiți ceasornicari din lume. „Când vine vorba despre calitatea unui ceas, mișcarea sa ori este un dezastru, ori o capodoperă”, obișnuiește să spună Spitz.

Niall O’Flaherty predă… istorie politică

862 28 4Un alt muzician de top care a șocat întreaga lume cu o uluitoare schimbare de carieră este Niall O’Flaherty. După ce a zguduit lumea artistică cu piesa „Where’s Me Jumper?”, iar cariera sa părea fără întoarcere, Niall a revenit la școala pe care nu o terminase și a ieșit din lumea flamboaiantă a showbiz-ului pentru a deveni lector de istorie a gândirii politice europene la King’s College London. Iar fostul star X Factor, JB Gill, a abandonat complet micul ecran și domeniul artei divertismentului pentru a-și extinde ferma de curcani. Astăzi, fostul compozitor, membru al trupei JLS, actor și prezentator, a rămas alături de BBC, dar ferma sa continuă să se lărgească și numărul curcanilor să crească.

Richard Coles, preot și membru al Partidului Laburist

Muzician, jurnalist, om de televiziune, o personalitate artistică cu renume consolidat, Richard Coles a cunoscut succesul și implicit faima începând cu anii 1980, când era membru al trupei The Communards, care intra de trei ori în Top 10, apoi înregistra un Number One - piesa „Don’t Leave Me This Way”. După destrămarea trupei, Coles a continuat cu o carieră solo și nimic nu anunța schimbarea majoră de carieră. Dar pe parcurs, muzicianul a absolvit Colegiul Reînvierea, din Yorkshire, a fost hirotonisit și este reverend la Biserica St Paul’s, din Knightsbridge, Londra. Pe deasupra, este și membru al Partidului Laburist din Marea Britanie.

Jeff „Skunk“ Baxter, un rocker consultant pentru Armata SUA

862 28 5Celebrul chitarist american Jeff „Skunk” Baxter, care a cunoscut o faimă mondială cu trupele rock „Steely Dan”, „The Doobie Brothers” sau „Spirit” decenii la rând, a lucrat cu staruri ca Eric Clapton, Bryan Adams, Rod Stewart, Donna Summer sau Barbra Streisand, este prezent pe Rock and Roll Hall of Fame și în muzică de la vârsta de 11 ani, a devenit… consultant în domeniul rachetelor defensive pentru Armata SUA! Totul a fost aproape accidental - încercând să afle mai multe despre evoluțiile tehnologiei în lumea muzicii și despre secretele înregistrărilor digitale, Jeff s-a documentat cu ajutorul unui vecin, inginer în domeniul rachetelor. Tot mai pasionat, muzicianul a devenit autodidact, a elaborat un document în domeniu, care a ajuns la congresmanul Dana Rohrabacher și așa a început cariera de consultant militar a legendarului chitarist și rocker, care lucrează și pentru NASA.