Main menu

header

863 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

De când există lumea, oamenii și-au dorit să afle ce le rezervă viitorul. La fiecare sfârșit de an și debutul unuia nou intră în scenă în paralel clarvăzătorii faimoși și oamenii de știință redutabili, care oferă schițarea tabloului perioadei care se apropie. De la celebra Baba Vanga la vârfurile de lance ale avansului tehnologic, lumea care se întrezărește pare deopotrivă minunată și teribilă.

Nou virus letal, eliberat de ghețuri

În ultimii ani, pagina Wikipedia în limba engleză care se referă la celebra prezicătoare Baba Vanga a înregistrat peste 4.200.000 de vizualizări. Nu întâmplător: clarvăzătoarea a prezis atacurile din 11 septembrie 2001, că al 44-lea președinte al Statelor Unite va fi afro-american, apariția ISIS, „Brexit” și focarul de coronavirus încă din 1996. Toate acestea sunt suficiente pentru ca previziunile Babei Vanga pentru anul 2022 să fie luate în serios de o mare parte a lumii. Prezicătoarea anunță pentru noul an că experții vor descoperi un virus letal care se va răspândi foarte repede, ducând la moartea multor oameni și a unui mare număr de animale. Ca un fel de stranie coincidență, cercetătorii care studiază ghețarii au găsit viruși vechi de aproape 15.000 de ani în două mostre de gheață prelevate de pe Platoul Tibet, din China. Majoritatea au supraviețuit pentru că au rămas înghețați și nu se aseamănă cu niciunul dintre microorganismele catalogate până în prezent.

Foametea va determina oamenii să se hrănească cu insecte

Baba Vanga a anunțat cândva că în 2022 oamenii vor ajunge să mănânce insecte și frunze. Ciudat de adevărat... Uniunea Europeană tocmai a aprobat o listă întreagă de produse derivate din lăcuste și greieri, care pot sta la baza alimentației cetățenilor de pe „bătrânul continent”, iar pericolul emisiilor poluante determină tot mai multe autorități să recomande populațiilor regimul vegetarian, care generează o cantitate mult mai mică de carbon. La baza acestei predicții, faimoasa prezicătoare a pus o foamete teribilă, care va face națiunile să pună mâna pe arme - potrivit datelor de ultimă oră ale ONU, tot mai mulți oameni nu au ce mânca, iar violențele generate de lipsa hranei și apei se manifestă în tot mai multe locuri de pe Terra.

Un „dragon” va prelua puterea pe planetă

863 20 2O bizară predicție a Babei Vanga a fost aceea că „Un dragon va prelua puterea pe planetă. Cei trei uriași se vor uni. Unii oameni vor avea bani roșii. Văd numerele 100, 5 și multe zerouri”. Interpreții presupun că „dragonul” este China, cei trei giganți ar fi Rusia, India și China, iar banii ar putea fi bancnotele de 100 de yuani și 5.000 de ruble, ambele de culoare roșie. Coincidență sau nu, aceste predicții sunt confirmate de evoluțiile recente, cum ar fi ascensiunea fulminantă a statului asiatic, forța energetică a Rusiei, care este resimțită de fiecare european sau „vocea separată” a Indiei la recentul summit pentru climă, unde a afirmat că nu va renunța la cărbune decât peste… șapte decenii!

Impact catastrofal cu un meteorit prezis de Nostradamus

Un alt gigant al predicțiilor, fascinantul Nostradamus, este creditat cu o serie de avertismente pentru anul 2022. Clarvăzătorul ar fi prezis că în acest an planeta va avea serios de suferit din cauza meteoriților, descriind „o dâră lungă de scântei pe cer”. Cei care interpretează ce a scris celebrul prezicător vorbesc despre posibilitatea ca Terra să fie lovită de un asteroid. Din nou coincidență sau nu, NASA a început recent un exercițiu menit să apere planeta exact de un astfel de potențial impact, încercând să devieze un meteorit de pe orbita sa.

Nave extraterestre vor ataca Terra

863 20 3Celebra prezicătoare a arătat pentru anul 2022 că vom interacționa cu ființe inteligente de pe alte planete, că nave extraterestre vor ataca Terra și că o viitoare colonie pe Marte, ale cărei planuri avansează începând cu anul 2022, va cere cu arma în mână independența față de Pământ. Unde se află știința în acest moment? Se pregătesc colonizarea Lunii și turismul spațial, iar miliardarul Elon Musk deja face estimări incredibile pentru momentul în care oamenii se vor stabili pe Planeta Roșie. Cercetările continuă, pentru că tocmai s-au descoperit modalități de a se cultiva plante pentru hrană și potențiale mijloace de a asigura respirația umană.

Se va descoperi leacul pentru cancer

863 20 4Una dintre foarte puținele predicții pozitive lansate cândva de Baba Vanga pentru anul 2022 este descoperirea leacului împotriva cancerului, maladie cu care lumea se luptă aproape dintotdeauna. Chiar dacă această realizare pare departe încă, este de menționat faptul că în anii 1970, doar 25% dintre persoanele cu cancer aveau șanse de supraviețuire cel puțin un deceniu de la diagnosticare. Astăzi, acest procent este de 50%. Totuși, mulți se arată sceptici că în sfârșit în 2022 oamenii vor reuși să descifreze și să combată eficient capacitatea celulelor canceroase de a fi experte în supraviețuire.

Inflație scăpată de sub control

Interpreții notelor lui Nostradamus afirmă că prezicătorul ar fi „văzut” cu secole în urmă inflația și devalorizările care s-au abătut peste toată planeta, cu recorduri în SUA și Europa sau cu mari nemulțumiri populare în Turcia sau Iran. Nostradamus ar fi prevăzut că în 2022 acest fenomen inflaționist va scăpa de sub control la nivel global. O altă predicție se referă la dezastre naturale care deja s-au manifestat masiv în anul 2021 și despre care oamenii de știință avertizează că se vor agrava în 2022: Franța, țara natală a lui Nostradamus, ar urma să fie grav afectată de inundații catastrofale, iar seceta va genera foamete. Și din nou o ciudată coincidență: potrivit unui studiu de dată recentă, în Sicilia s-a consemnat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată, iar seceta va transforma această roditoare zonă într-una aridă, „asemănătoare Tunisiei”.

Clarvăzătorul Craig Hamilton-Parker susține că în anul 2022 va crește cantitatea de armament nuclear, în ciuda tratatelor și eforturilor diplomatice, se va încheia pandemia de coronavirus și va înceta din viață Regina Elisabeta a II-a

Computerele vor controla omenirea

Inteligența artificială și dominația computerelor asupra oamenilor au fost prezise de mult timp în multe filme, iar romanele științifico-fantastice abundă de această temă. Dar pe vremea lui Nostradamus computerele nu erau cunoscute, ceea ce face cu atât mai remarcabilă o predicție care i se atribuie și care afirmă că în 2022, inteligența artificială va putea conduce computerul cu autorul unei interfețe umane și implicit computerele vor ajunge să controleze omenirea. Pe de altă parte, ca o stranie confirmare, oamenii de știință estimează pentru 2022 că se va reuși reproducerea chipurilor umane numai prin analiza ADN. De asemenea, este anunțată tot pentru noul an prezența unui robot cu aspect feminin în ceea ce va fi prima producție SF cu buget mare care va avea o mașinărie… pe generic, pe post de vedetă!