Main menu

header

867 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Multe vedete locuiesc în case care sunt mult mai ciudate decât ale altor oameni. În principal, motivele pentru care celebritățile aleg locuințe deosebite este pentru că le reprezintă dintr-un motiv sau altul - hobby-uri, personalitate, statut etc. Iată, așadar, câteva dintre cele mai bizare edificii legate de unele dintre cele mai în vogă staruri.

Robert Downey Jr. trăiește într-o… moară de vânt!

867 25 2A cucerit o faimă extraordinară interpretând un rol de supererou, om al viitorului, cu o minte sclipitoare și perfect conectat la cele mai avansate tehnologii. Este Robert Downey Jr., care în viața reală trăiește într-o moară de vânt de la sfârșitul secolului al XIX-lea, situată în Hamptons, împreună cu soția sa, producătorul Susan Downey. Edificiul a fost la un moment dat o casă de joacă și chiar dacă nu a fost niciodată folosit pentru a măcina cereale, a pompa apă sau a genera electricitate, este, totuși, o reședință ciudată chiar și pentru un star mondial. În interior, potrivit „Architectural Digest”, moara este foarte primitoare, cu „o canapea mare, un perete cu șemineu și un sentiment că Downey și soția lui sunt cu adevărat fericiți în acest loc”.

Johnny Depp și-a cumpărat un sat pe care l-a decorat personal

867 25 3Potrivit „Top Ten Real Estate Deals”, fermecătorul interpret al piratului Jack Sparrow, Johnny Depp, și-a cumpărat un sat, la nord de St. Tropez. Deși prețul exact nu este cunoscut, starul și-a pus amprenta personală asupra proprietății sale, decorând el însuși fiecare dintre cele 12 structuri de piatră care alcătuiesc mica localitate. Construit în anii 1800, sătucul are și o locuință principală, cu 12 dormitoare, o anexă pentru personal, un restaurant și un bar, o capelă, un skate park, două piscine, un atelier și un garaj. După cum era de așteptat, proprietatea beneficiază și de o pivniță decorată cu elemente care aduc aminte de lumea piraților.

Will Smith, în două etaje cu 22 de... roți!

Celebrul Will Smith are un „dor de ducă” renumit și un spirit de aventură remarcabil și în viața reală, nu doar în peliculele care l-au făcut faimos. Pentru că nu vrea să rezerve camere de hotel atunci când are apetit de călătorii, actorul are o adevărată locuință pe 22 de roți, o „casă de drum” cu două etaje și cu care ajunge oriunde are chef. Casa mobilă a costat 2,5 milioane de dolari și a fost botezată „The Heat”. Nu întâmplător: are 111,5 metri pătrați spațiu de locuit, o bucătărie completă, o sufragerie, două saloane, un birou și un duș cu saună. La capitolul confort, Smith a avut grijă să echipeze mastodontul cu 14 televizoare, canapele din piele naturală și blaturi din granit, plus uși automate care scot un sunet ce amintește de muzica din seria „Star Trek” de fiecare dată când se deschid și se închid.

John Travolta are pistă pentru avion până în fața ușii

867 25 4Când era copil, John Travolta a avut un vis - acela de a zbura. „Aveam 5 ani când m-am îndrăgostit de aviație... Asta este ceva ce am în sânge”, spunea cândva starul din „Grease”. Această pasiune s-a reflectat, printre altele, și într-o casă pe măsură. Așa se face că Travolta și-a dorit să locuiască într-o locuință cu pistă pentru avioane care să ducă direct la ușă! Şi exact așa s-a întâmplat. Starul a proiectat el însuși aeroparcul rezidențial după ce a cumpărat teren pe Jumbolair Aviation Estates. Oportunitatea de a ieși pur și simplu din casă și de a zbura să mănânce ceva în Boeing-ul său 707 s-a dovedit irezistibilă pentru dependentul de aviație devenit actor de talie mondială.

Celine Dion și-a făcut parc acvatic

867 25 5Inegalabila cântăreață canadiană Celine Dion nu a precupețit nimic atunci când a venit momentul să-și pună amprenta asupra proprietății pe care a achiziționat-o la un moment dat în Florida. Mare iubitoare de apă, interpreta piesei emblematice din „Titanic” a cheltuit mai multe milioane de dolari construind un parc acvatic pe terenul conacului. „Daily Mail” relatează că tărâmul acvatic al cântăreței includea o pereche de piscine, două tobogane de apă și un râu. Pentru parc, cei care l-au realizat au utilizat milioane de litri de apă, periclitând chiar aprovizionarea întregii zone, astfel încât s-a ajuns la restricții la consum pentru ceilalți rezidenți. Dion a fost chiar amendată pentru consumul excesiv de apă pe proprietatea care, culmea, era situată la foarte mică distanță de apele oceanului. Cântăreața a vândut în cele din urmă proprietatea de 20.000 de metri pătrați pentru 28 de milioane de dolari.

Bob Hope i-a așteptat pe marțieni într-un model de OZN

Neuitatul actor de comedie Bob Hope a fost faimos nu doar prin interpretările memorabile în producții ca „Drumul spre Rio” sau „Față-Palidă”, ci și pentru că locuia într-un edificiu care aducea perfect cu un OZN. Cu atât mai bizară era locuința faimosului star cu cât la vremea celebrității sale, domeniul artistic science-fiction nici nu se întrezărea la orizontul industriei cinematografice. Amplasată în cartierul exclusivist din Palm Springs, casa Bob Hope, așa cum este cunoscută, a rămas faimoasă până astăzi și are mii de metri pătrați de arhitectură circulară, potrivit „Los Angeles Times”. Proiectată de celebrul arhitect John Lautner, locuința l-a făcut inițial pe Hope să exclame: „Ei bine, cel puțin când vor veni marțienii, vor ști unde să vină”.

Casa actorului Dick Clark, din „Confesiunile unei minți periculoase”, a fost creată de arhitectul Philip Jon Brown, care a proiectat o locuință care să arate ca și cum ar fi fost sculptată direct în munte - tot interiorul are efect de Epoca de piatră și peste tot sunt coloane neregulate, inclusiv grădina fiind inspirată din era oamenilor cavernelor

Enya „trăieşte ca o regină“, într-un castel medieval

Castelele nu au fost niciodată construite pentru a fi primitoare. Aceste structuri fortificate și impunătoare au avut inițial un singur scop - de a ține invadatorii la distanță. În zilele noastre, castelele sunt locuri bune pentru picnic sau pentru tururi cu turiști, dar nu numai: potrivit „The Sun”, celebra cântăreață irlandeză Enya locuiește într-un castel victorian de lângă Dublin, avându-l vecin pe Bono, solistul U2. Achiziționat în 1997 cu 3 milioane de dolari, castelul în care Enya și-a găsit liniștea, departe de lumina reflectoarelor, valorează în prezent peste 132 de milioane de dolari. Unchiul interpretei care a făcut celebră piesa „Sail Away”, Noel Duggan, a povestit presei că nici măcar apropiații nu o văd prea des pe Enya: „Trăiește ca o regină. Este o adevărată persoană retrasă”.