Main menu

header

868 29 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Un titlu de Miss este un beneficiu de imagine imens, care poate însoți o persoană toată viața și conferind avantaje pe termen lung. Unele dintre frumusețile care concurează pentru acest titlu se pot dovedi capabile de orice „schemă” pentru a obține primul loc, ce presupune și un model de conduită. Atunci când sunt prinse cu minciuna sau cu încălcarea regulamentelor, câștigătoarele pierd coroana.

Katie Blair și prețul unei nopți de dezmăț

868 29 2Katie Blair câștiga, în 2006, titlul de Miss Teen USA. Fermecătoare și populară, tânăra a iscat un scandal de proporții naționale atunci când s-a descoperit că a dansat pe mese, a prizat cocaină, a băut alcool și „și-a făcut de cap” cu Miss SUA, Tara Connor. Deși aceasta din urmă a luat toată vina asupra sa, organizația Mame contra șofatului în stare de ebrietate (MADD) a făcut tot posibilul pentru a-i retrage sprijinul lui Blair, care a plătit astfel o noapte de dezmăț cu un potențial viitor artistic.

Katie Rees, din arestare în arestare

Miss Nevada din 2007, Katie Rees, care se pregătea să intre în competiție pentru titlul de Miss USA, a fost nevoită să renunțe la greu câștigata coroană după ce au ieșit la iveală pe MySpace poze compromițătoare. Organizația Miss Universe, al cărei co-proprietar era fostul președinte al SUA Donald Trump, i-a retras coroana. Tânăra nu și-a mai revenit, un an mai târziu fiind arestată după o altercație cu Poliția. Problemele cu legea și cu drogurile au continuat pentru o fostă Miss rămasă „fără busolă”, arestările și consumul de metamfe- tamine ținându-se lanț.

Marjorie Wallace a pierdut coroana mondială pentru sărutările lui Tom Jones

Prima reprezentantă a SUA care a câștigat titlul de Miss World, în 1973, splendida Marjorie Wallace, pierdea prețioasa coroană la doar patru luni după ce și-o adjudecase, din pricina aventurilor sale pasagere cu personalități ale vieții artistice de primă vizibilitate. După aventuri cu sportivul George Best sau pilotul de Formula 1 Peter Revson, cu care se spunea că este chiar logodită, Miss World a fost surprinsă sărutându-se pătimaș, pe o plajă, cu cântărețul Tom Jones, artist în mare vogă la acel moment. La două săptămâni după pierderea titlului, Revson deceda într-un accident de cursă, iar după câteva luni, Wallace ajungea la spital, în comă, după o supradoză. În 1976 începea o relație cu faimosul tenismen Jimmy Connors, apoi s-a căsătorit cu un producător, de care a divorțat doar pentru a se căsători și a divorța din nou.

Leona Gage - minoră, măritată și cu doi copii

868 29 3Câștigătoarea titlului Miss USA din 1957, Leona Gage, este, poate, unul dintre cele mai reprezentative exemple pentru capacitatea unor competitoare de a minți și de a falsifica pentru a concura, dar și pentru tragismul pe care îl poate imprima vieții competitoarelor acest tip de concurs acerb. La doar o zi după ce a fost încoronată, Leona pierdea titul, pentru că soacra sa dezvăluia că tânăra era căsătorită și avea doi copii. În plus, vârsta sa reală era de 18 ani, și nu de 21 de ani, așa cum prevede regulamentul. Între timp, tânăra, de o frumusețe rară, ajunsese printre semifinalistele concursului Miss Universe! Până la moartea sa, în 2010, Leona nu și-a mai revenit - a avut șase soți, a pierdut custodia celor cinci copii și a încercat să se sinucidă.

Carrie Prejean a dat răspunsul „incorect politic”

Model și frumusețe care avea în față o frumoasă carieră, Carrie Prejean câștiga titlul de Miss USA în 2009, după ce izbândise în competiția pentru Miss California. Nu a păstrat mult timp prețiosul titlu, întrucât a răspuns greșit la o întrebare despre căsătorie: „Ar trebui să fie o uniune între un bărbat și o femeie”. Reacțiile opiniei publice nu au întârziat. Ceva mai târziu, Prejean declara că „știam că dacă aș fi răspuns conform principiilor mele, pierdeam totul - coroana, apartamentul de lux din New York, salariul foarte mare, tot ce vine cu titlul. În schimb, dacă dădeam răspunsul corect politic, eram Miss America”. Au urmat nenumărate scadaluri și campanii de presă, apoi a ieșit la iveală o imagine cu Prejean aproape dezbrăcată, care ar fi încălcat regulamentele concursului, dar tânăra a rezistat. A scris o carte, apoi s-a căsătorit și astăzi trăiește liniștită, împreună cu soțul și cei doi copii.

Danielle Lloyd și-a ales iubitul dintre membrii juriului

În 2006, Danielle Lloyd câștiga titlul de Miss Marea Britanie, după ce, cu doi ani înainte, triumfase în competiția pentru Miss Anglia. Doar că titlul i-a fost retras la scurt timp, întrucât a ieșit la iveală nu doar că pozase pentru Playboy, lucru interzis participantelor la concursurile de acest fel, dar a avut întâlniri interzise cu unul dintre membrii juriului, ceea ce a descalificat-o. Au urmat ani de derivă și apariții pline de controverse în show-uri îndoielnice de televiziune, în care nu a fost foarte apreciată. De la un moment dat încolo, însă, Danielle a schimbat abordarea, și-a „curățat” imaginea de „fată rea” și a devenit un cunoscut producător de emisiuni de televiziune.

Jenna Talackova era… transgender

868 29 4Una dintre frumusețile care avansau rapid către titlul de Miss Universe în anul 2012 era Jenna Talackova, din Canada. Totul a mers perfect până când organizatorii au descoperit că tânăra era transgender, încălcând astfel regulamentul care prevede ca toate concurentele să se fi născut femei. Jenna a fost descalificată, dar o petiție națională a dus la schimbarea regulilor și astfel Talackova a putut să intre în competiție. Dar „vechile obiceiuri mor greu” și în final, Jenna nu a ajuns decât pe locul 12 în competiția pentru titlul de Miss Canada.

Deposedată de titlul de Miss Florida în 2017, pentru că ar fi apelat la make-up profesionist în concurs, Genesis Davila a dat în judecată organizatorii și a cerut 15 milioane de dolari daune de imagine, ulterior renunțând la proces, în condiții rămase confidențiale. Anul următor a participat din nou și a câștigat pentru a doua oară

Vanessa Williams şi pozele „deochiate“

868 29 5Unul dintre starurile de notorietate, frumoasa actriță Vanessa Williams, a fost prima câștigătoare afro-americană a titlului de Miss America. După ce revista Penthouse a publicat imagini deochiate, vechi de câțiva ani, cu câștigătoarea, Williams a fost în centrul unui scandal enorm, a pierdut coroana și a rămas cu acest stigmat mai multă vreme. Ulterior, însă, a găsit puterea să revină și, ajutată de talentul actoricesc și de o voce minunată, a compensat din plin pierderea, astăzi fiind celebră înainte de orice pentru calitățile sale artistice.